Šta je novo?

Pomoc oko izbora modela za kupovinu

maximovic

Cenjen
Učlanjen(a)
17.05.2011
Poena
154
Zelim da kupim monitor 24' veci mi nije bas potreban.
Dva modela su mi zapala za oko a to su
VIEWSONIC VT2405 LED DVB TV i Samsung BX2431 LED
E sad posto se nerazumem u monitore i nemam nekih iskustva sa njima mene zanima misljenje vas iskusnijih u tome.Ipak te razlike u brojkama mi nista neznace kad neznam koje su tehnologije koje koriste bolje a koje losije.

Pa pretpostavljam da je on dobar cim ga hvale,ali nesto vise sam ljubitelj viewsonic-a.
A posto je ovo nov monitor od viewsonic-a pa neznam iskustva ljudi sa njim,a vec sam planirao samsunga ovog posto ima sve prikljucke kad se bas pojavio ovaj i bacio me u dilemu.
Viewsonic kao proizvodjach ne moze ni da pridje Samsung-u.

Kupio sam Viewsonic vx2453mh-led i mogu vam reci prezadovoljan sam.
Da krenemo ovako,postolje je jako kvalitetno nema skripenja i klimanja mozda mana jedino sto nemoze na stranu da se rotira ali dobro.
Povezan mi je preko HDMI-a inace ima ih 2 komada.Sto se tice slike,ima bas prirodne boje.Po meni i ortacima koji imaju samsungove i LG-eve led modele iskreno slika je mnogo lepsa.Placen je 22800 mislim u WINWIN-u samo zato sto sam dobio 3 meseca garanciju na 1 mrtvi piksel.Da kucnem u drvo evo vec skoro 2 nedelje i nisam primetio nikakvo mucenje duhove i tako te stnice.Imao je da se nadje u mislim emiju za 19k ali je garancija bila na 4 mrtva piksela. Crna boja moglo bi se reci da je 98% crna i eto ima jednu manu ali samo kad je jednobojan ekran i to bas crn (sto se nece desavati nikad :)) kao da mu osvetljenje probija na donjoj ivici ali ovako se i neprimecuje dok kao sto rekoh ekran nije ceo crn.Kontrasti mi stoje na 70/70/70,nema zamaranja posle konstantnog gledanja od 10h u njega,makar se moje oci nisu zamorile.Neznam sta bi jos mogao da kazem sobzirom da mislim da je vrh model za tu cenu po mom misljenju i da je dosta bolji po mom misljenju od ortakovog samsunga 2431 koj je dosta slican po karakteristikama.I jedino sto nemoze da se kaze da je najlepsi mada uopste nije ruzan:)))

Nazad
Vrh Dno