Šta je novo?

Pomoc oko izbora laptopa do 800e

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Otprilike da ima Centrino procesor, 15'' ekran(ok slike), RAM 512Mb, 40Gb HDD, bluetooth ili IR. Nemam iskustva oko laptopova, pa mi treba pomoc. Koristice ga moja sestra za Office polove i multimediju (mp3, filmovi, igrice za klinku - Barbie :) ).
Hvala unapred!

Evo malo da suzim moj izbor. Resio sam da uzmem Fujitsu-Simens, e sada da li :
1)Amilo Pro V2040 M725
* Intel M725A 1.6GHz 2MB
* 512mb,60GB SATA,DVDRW
* 15inc XGA 1024x768
* Intel M900 128mb
* GLAN, 1394,WLAN
... 962e
2)Amilo A1650G
* AMD Turion ML32 1.8GHz
* 512MB, 80GB, DVDRW
* 15.4TFT 1280x800 CrystalView
* ATI Radeon X200 128mb
* wireless,1394,citac kartica
* Win XP Home
...1038e

Hvala unapred i pozdrav!

Druga svakako... Brzxi proc, veci hard, veca rezolucija, bolja grafika. Razlika u ceni nije prevelika, u prvom nisi spomenuo XP, verovatno dolazi zajedno.. ali ako ne eto jos jedan +!

A koliko bi mogao da košta 14" Turion laptop sa nekom skromnom grafikomi bez nekih džidža-bidža? Trebalo bi nešto da nabavim.

Ima MSI 12"... Bilo predstavljanje na TV-u pre neki dan, u nekoj domacoj emisiji. Pretpostavljam da ga onda ima u prodaji, ali ne bih mu znao cenu (samo mislim da ce verovatno biti veca i od ove FSC 15"-ice, to je 15" laptop ili gresim?).

P.S.
Ako neko zna cenu pomenutog MSI moze da je napise? Necu se ljutiti :D

Kupila je sestra Amilo 1650G i deluje mi sasvim ok fizicki, a ovako cu sutra da ga bacim na testove, pa vam javljam. Interesuje me da li traba da se formira baterija isto kao i kod mobilnih. Zvao sam prodavca da ga pitam. Nije mi delovao ubedljivo sto se toga tice. Kaze kao moze (zbog moje sigurnosti), a i ne mora (kao ne pise u instrukcijama nista o tome, a i baterije su Li-on, pa kao ne treba - mislim da je to glupost, ali interesuje me i vase misljenje).

Nema potrebe. Samo je jednom isprazniš do kraja, a onda do kraja napuniš.

OK, tako sam i formirao bateriju. Graficka u 3d05 ima oko 400p. :D
Dobra je za jednostavnije igre. Procesor ima score u Sandri 7100/3200p, a Memorija 1950/1910. Ima bas dobar prikaz na ekranu = sve u svemu odlican je. ;)
Poz.

Da li moze jos neki komentar o a1650, koliko je bucan/tih, kakva je tastatura, ekran, izrada tj. materijal od kog je uradjen, koliko traje baterija i slicno, hvala.

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao ima extra sliku na ekranu (15.4TFT 1280x800 CrystalView), a tu je i Radeon. Nije uopste bucan, plastika na nivou Fujitsy Simens-a, osrednjeg kvaliteta, baterija 2,5 sata. Tastatura je ok. Ako te jos nesto zanima javi se.
Pozdrav! :wave:

Nazad
Vrh Dno