Šta je novo?

Pomoc oko izbora klime - Panasonic-Mitsubishi-Toshiba 18

Liliput888

Zapažen
Učlanjen(a)
22.02.2023
Poena
12

Htela sam nesto kvalitetno, da moze da dogreva bez problema, ne smem da promasim,

jer cerka voli 26 stepeni zimi u stanu sa centralnim grejanjem koje nije jako kao kod mene u stanu..pa je bilo problema kod nje
sa Mideom inverter, koja je uglavnom cutala na defrostu, kad je napolju bilo oko nule, i malo ispod..i od nje nije bilo mnogo koristi.
Pozvala sam par prodavnica, gde mi prodavci nisu mnogo komentarisali ove navedene klime, vec su svi kao po dogovoru preporucivali Midea Extreme,
za upola manje novca. Pitanje je> da li neko ima iskustva sa ovim Panasonic i Micubishi , eventualno Toshiba 18-icama, i da li je stvarno veliki problem
nabavljati delove za ove klime..da li sam budala ako ne kupim Mideu? Ne bi smelo da mi se desi da se cerka pozali, da klima cuti na defrostu.i..Hvala unapred,

Panasonic KIT‑BZ50‑XKE (R32) 123.000,00 rsd​

Panasonic Etherea KIT-Z50-XKE 180.000,00rsd​

TOSHIBA Shorai Edge 18000BTU RAS-18J2AVSG-E/RAS-18J2AVSG-E , 1700eur​

Mitsubishi klima uređaj-inverter MSZ-AP50VG/MUZ-AP50VG 180000​

MITSUBISHI inverter klima uređaj SRK50ZS-W/SRC50ZS-W , 173 000​

Svaka klima kada za to postoje uslovi radi defrost inače ne bi mogla da greje zaledio bi se izmenjivač na spoljnoj jedinici i nema grejanja više.To što kažete da klima ćuti na defrostu razumem tako da klima dok radi defrost ne greje i to je normalno.Koliki je prostor koji bi klima grejala,da li konfiguracija prostorija odgovara grejanju jednom klimom i da li ima izolacije na objektu.Olakšavajuća stvar je što bi klima dogrevala stan.

Све наведене климе су добре и од реномираних произвођача, једино што су наведени углавном основни модели у понуди тих произвођача, осим Etherea која је за корак изнад BZ модела.

Није проблем набављати делове, и делова има само је питање колико коштају. Позитивна ствар је што су климе робусни уређаји који се ретко кваре, па цена и доступност делова не мора да буде одлучујући фактор при избору.

Da meni treba inverter 18btu uzeo bih bez razmisljanja DAIKIN FTX50GV/RX50GV COMFORT koji se nudi na akciji u poznatoj radnji na tri slova za 130k dinara.

Svaka klima kada za to postoje uslovi radi defrost inače ne bi mogla da greje zaledio bi se izmenjivač na spoljnoj jedinici i nema grejanja više.To što kažete da klima ćuti na defrostu razumem tako da klima dok radi defrost ne greje i to je normalno.Koliki je prostor koji bi klima grejala,da li konfiguracija prostorija odgovara grejanju jednom klimom i da li ima izolacije na objektu.Olakšavajuća stvar je što bi klima dogrevala stan.
Hvala na komentaru, klasican stan u zgradi, dnevni boravak oko 25 mkv, povezan sa sank kuhinjom i trpezarijom i hodnikom, sve zajedno oko 45 mkv, adekvatna je 18-ica, nego sama klima mi treba da je smooth operator..da me ne cima kad mi treba dogrevanje, neka da je vec proveren ok model..

Све наведене климе су добре и од реномираних произвођача, једино што су наведени углавном основни модели у понуди тих произвођача, осим Etherea која је за корак изнад BZ модела.

Није проблем набављати делове, и делова има само је питање колико коштају. Позитивна ствар је што су климе робусни уређаји који се ретко кваре, па цена и доступност делова не мора да буде одлучујући фактор при избору.

Tako je..meni bi odlucujuci faktor bio da klima ima tu,neku, kako kazu kulturu rada, da iskljucivo olaksava zivot, tom nekom funkcijom bitnom, dal je grejac, ili sta god, da mi se cerka ne zali da je djubre klima i da sam ja kriva sto ona ne moze da nalozi na 30 kad hoce da hoda po stanu u sorcu usred zime ( a zima u Bg ne ide vise od -2, nek ide i do -5 ponekad), u novoj zgradi sa klasicnom izolacijom i centralnim grejanjem. Ovim pitanjem zelim od srca da je spasem nervoze, malo sam je razmazila..
Da meni treba inverter 18btu uzeo bih bez razmisljanja DAIKIN FTX50GV/RX50GV COMFORT koji se nudi na akciji u poznatoj radnji na tri slova za 130k dinara.
Ne svidja joj se kako Daikin IZGLEDA ahahaha njoj se svidja Panasonic premium neki skup ko djavo

E meni je zivot prosao sa inverter Mideom nekom od ranije, stojim ispred klime , stelujem , pipkam po daljinskom, gledam cekam ono nista stoji lampica crvena i nece da radi, a napolju oko nule, ona ko ugasena da je, ni makac...pa da ne prodje ona slicno, nema vremena bas je bizi

Gospođo, uz dužno poštovanje, razmazili ste ćerku malo više nego što mislite.
Pošto pored centralnog treba još dodatno grejno telo da bi podiglo temperaturu stana na 30 stepeni, toplo preporučujem da prvo gospođica nađe estetski lep model koji joj odgovara, a onda da vam ljudi daju preporuku.
Pošto ne znam koji Vam je budžet, a predložili ste skuplje modele, preporučujem Vam da pogledate zajedno par sajtova velikih prodavnica klime. Tamo će se sigurno naći neki modeli koji odgovaraju lepotom i snagom.

E meni je zivot prosao sa inverter Mideom nekom od ranije, stojim ispred klime , stelujem , pipkam po daljinskom, gledam cekam ono nista stoji lampica crvena i nece da radi, a napolju oko nule, ona ko ugasena da je, ni makac...pa da ne prodje ona slicno, nema vremena bas je bizi
Jedini model koji grije tokom defrosta je Panasonic Heatcharge. Nordic verzija, jeftina je skroz, msm da nije cak ni citavih 3000 eura.
Osim njega klima koja jako brzo rjesava defrost i rijetko ga radi je nordik verzija od Mitsubishija, RW35. I ona ima jako pristupacnu cijenu od nekih 2000-2500 eura.
Ili joj kupiti kakvu trenerku, da se ne pati u sorcu pa bi mogla i kakva jeftinija :)

Parapetne klime su bolje za grejanje, pa eto, mozda je dizajn lepsi.
Od onoga gore, znam samo da je Etherea smece i da je Shorai precenjen.
Jedan od dva Mitsubishija bih gledao, Electric pre Heavy.

*** ljudi, maliciozni ste. Niko vam nije kriv ako ljudi imaju i za te pare koje imaju hoce da izvoljevaju.
Iskreno, po bananu bih vam svima udario jer ste bzv isprozivali zenu.

*** ljudi, maliciozni ste. Niko vam nije kriv ako ljudi imaju i za te pare koje imaju hoce da izvoljevaju.
Ja nisam, ja sam predlozio model koji ispunjava njenu zelju da grije i tokom defrosta.
Panasonic Heatcharge. E sad sto kosta 3 milje eura to je druga prica

da li ta klima ima ovaj fazon>Daikin | VRV IV - Continuous Heating for Improved Comfort during the Defrost Cycle -ovo je s youtube

Jedini model koji grije tokom defrosta je Panasonic Heatcharge. Nordic verzija, jeftina je skroz, msm da nije cak ni citavih 3000 eura.
Osim njega klima koja jako brzo rjesava defrost i rijetko ga radi je nordik verzija od Mitsubishija, RW35. I ona ima jako pristupacnu cijenu od nekih 2000-2500 eura.
Ili joj kupiti kakvu trenerku, da se ne pati u sorcu pa bi mogla i kakva jeftinija :)
Hvala na konkretnom odgovoru, tesko je meni koja se ne razumem u dostignuca na tom polju da razumem one sve karakteristike koje su ispisane za svaku klimu,
mislila sam da ne trazim mnogo za oko 1500eur, a otkrila sam da ipak trazim..sad bar znam nesto..
Moj savjet Fujitsu LVC 12, dvije ugrađene, odlična klima.
hvala na preporuci!

Zašto ste se toliko uplašili od defrosta.Možda je ta klima koju imate neispravna i zato toliko dugo radi defrost ili ne greje uopšte.Tu opciju u vašem postu imaju samo toplotne pumpe.Defrost traje desetak minuta ili malo više zavisi od više faktora.Za 1500e može da se nađe odlična klima.

Pa eto kucnuo je cas da jednom u zivotu da ne kupim najjeftiniju klimu, i da njoj priustim kvalitet..moram da pokusam da dodjem do nekih
konkretnih informacija ovako , kad vec prodavci nece da mi prodaju te japanske, svi me prodavci napali da kupim Mideu ne znam sta me snaslo.
Znaci mi tvoj komentar da nekako suzim izbor posto lupam glavu danima buljim na netu i nista ne postizavam , samo sam ukapirala da treba da izbegnem kineza
i uzmem japanca, a onda sledeci problem..ovaj japanac sklapan ovde, onaj onde..pazi ovo i ono, i vrv bi sve bilo brzo gotovo da sam uzela Mideu,
ne bih odlepila..al ne bih ni saznala da mi def.treba dobra grejalica za mog Andjela, nju lupaju hormoni, cas greje cas vetri ..
idem opet da bacim oko na Micubishi..

Izvinite što pitam, ali koji budžet je u pitanju i koja je trenutna a koja željena temperatura stana?

Pa eto kucnuo je cas da jednom u zivotu da ne kupim najjeftiniju klimu, i da njoj priustim kvalitet..moram da pokusam da dodjem do nekih
konkretnih informacija ovako , kad vec prodavci nece da mi prodaju te japanske, svi me prodavci napali da kupim Mideu ne znam sta me snaslo.
Moguce da imaju procenat prodaje od Midee.Cena kvalitet Hisense ili Midea.Visa klasa su japanci Mitsubishi Fujitsu i slicno.

Prilozi

• viber_slika_2022-07-04_14-43-26-689.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-43-26-689.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 82
  • viber_slika_2022-07-04_14-37-16-123.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-37-16-123.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 64
  • viber_slika_2022-07-04_14-38-13-105.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-38-13-105.jpg
    106 KB · Pregleda: 71
  • viber_slika_2022-07-04_14-39-04-943.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-39-04-943.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 86
  • viber_slika_2022-07-04_14-39-34-057.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-39-34-057.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 82
Lep dizajn ima unutrašnja jedinica.Spoljašnja jedinica teška 40kg.Zanimljivo da je unutrašnja jedinica samo pola kila teža nego UJ kod Fujitsu KMTA12 10kg.Mica 10,5kg.Zadebljali su plastiku maksimalno da ne bi krckala samo poklopac koliko je težak polomi prste ako ga ne fiksiraš dobro u gornjem položaju.

Lep dizajn ima unutrašnja jedinica.Spoljašnja jedinica teška 40kg.Zanimljivo da je unutrašnja jedinica samo pola kila teža nego UJ kod Fujitsu KMTA12 10kg.Mica 10,5kg.Zadebljali su plastiku maksimalno da ne bi krckala samo poklopac koliko je težak polomi prste ako ga ne fiksiraš dobro u gornjem položaju.
Da ali greje za sve pare, potrosnju nemogu da izmerim jer vezana direkno , izduv bije do 55c fan isto jak, krilca levo desno ima isto podesavanje

Ja koristim Mitsu u IT bas tu , za izgled prava kocka tiha u radu , za defrost nisam nikad navatao
Da'l su morali majstori ovoliko u ćoše i visoko da postave unutrašnju jedinicu.
Deluje kao da nema više od 2-3 cm od zida i plafona 😏

Sorry za off.

Poslednja izmena:
Da'l su morali majstori ovoliko u ćoše i visoko da postave unutrašnju jedinicu.
Deluje kao da nema više od 2-3 cm od zida i plafona 😏

Sorry za off.
Tako deluje zbog slike plafon visok okruglo tri metra , a devet cantimetra ima lufta gore i sa strane,, zbog papira mora ovlascen servis

Ja koristim Mitsu u IT bas tu , za izgled prava kocka tiha u radu , za defrost nisam nikad navatao

Hvala mnogo na komentaru....ako ste zadovoljni, vrv cu biti i ja..
Izvinite što pitam, ali koji budžet je u pitanju i koja je trenutna a koja željena temperatura stana?
pa idealno oko 1500eur, neka srednja klasa proverena..stan je zimi topao, samo dnevna ima velike prozore,
3 krila od poda do plafona , kod terase,
i dnevna je zato uvek svezija soba, za par stepeni, jer s te strane je i lift, nema stana iza tog zida od dnevne..
mislim da cu birati Mitsubishi na kraju, mada i ta Daikin preporucena mi je zanimljiva..ali samo jedan komentar
imam ovde od nekoga ko bukvalno koristi neku od navedenih klima..

Poslednja izmena:
Hvala mnogo na komentaru....ako ste zadovoljni, vrv cu biti i ja..

pa idealno oko 1500eur, neka srednja klasa proverena..stan je zimi topao, samo dnevna ima velike prozore,
3 krila od poda do plafona , kod terase,
i dnevna je zato uvek svezija soba, za par stepeni, jer s te strane je i lift, nema stana iza tog zida od dnevne..
mislim da cu birati Mitsubishi na kraju, mada i ta Daikin preporucena mi je zanimljiva..ali samo jedan komentar
imam ovde od nekoga ko bukvalno koristi neku od navedenih klima..
Pogledaj Mitsubishi LN35, ima u raznim bojama, estetski vrh, kvalitetna i jako tiha klima. Tako nesto kosta oko 1500 eura. Pozeljno uzmi nordic model(do -25), nesto je skuplji ali je jaci i strasno brzo defroste radi

Mitsubishi electric svakako dobar izbor, imam SF42VE stariji model sa R410 gasom, standard linija, to je prethodnik AP serije, nominalna snaga je 5.4 Kw. Sve sto je receno stoji, tiha, greje dobro, brzo odradjuje defroste i prilicno su retki.

Htela sam nesto kvalitetno, da moze da dogreva bez problema, ne smem da promasim,

jer cerka voli 26 stepeni zimi u stanu sa centralnim grejanjem koje nije jako kao kod mene u stanu..pa je bilo problema kod nje
sa Mideom inverter, koja je uglavnom cutala na defrostu, kad je napolju bilo oko nule, i malo ispod..i od nje nije bilo mnogo koristi.
Pozvala sam par prodavnica, gde mi prodavci nisu mnogo komentarisali ove navedene klime, vec su svi kao po dogovoru preporucivali Midea Extreme,
za upola manje novca. Pitanje je> da li neko ima iskustva sa ovim Panasonic i Micubishi , eventualno Toshiba 18-icama, i da li je stvarno veliki problem
nabavljati delove za ove klime..da li sam budala ako ne kupim Mideu? Ne bi smelo da mi se desi da se cerka pozali, da klima cuti na defrostu.i..Hvala unapred,

Panasonic KIT‑BZ50‑XKE (R32) 123.000,00 rsd​

Panasonic Etherea KIT-Z50-XKE 180.000,00rsd​

TOSHIBA Shorai Edge 18000BTU RAS-18J2AVSG-E/RAS-18J2AVSG-E , 1700eur​

Mitsubishi klima uređaj-inverter MSZ-AP50VG/MUZ-AP50VG 180000​

MITSUBISHI inverter klima uređaj SRK50ZS-W/SRC50ZS-W , 173 000​

Nemam sa tehničke strane mnogo šta da se uključujem, osim konstatacije da sam sa 7-8 godina vukao u cekerima ili jupolkama cjepanice na treći sprat, čim se malo stalasalo, metarice, sikira (bilo je i djevojaka, sportiskinja, koje su isto tako doprinosile domaćinstvu). Mislim da bi joj taj razvojni put mnogo pomogao u životu. Nije život cvjetno polje i svi moraju dati obol.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno