Šta je novo?

Pomoc oko izbora grafike i napajanja

Bla

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
604
Pozdrav svima
Nedavno sam kupio sledece komponente:
-CPU AMD PhenomII x4 2.8 GHz
-MB MSI 770 C45
-DDR3 Kingston Xyperx 2x2Gb 1600 MHz

U tom momentu nisam imao dovoljno para za sve i resio sam da sacekam i ustedim za neku valjanu grafiku i napajanje. Problem je u tome sto sam "ispao iz fazona" i nisam toliko u toku sa hardware-om, tako da mi treba vas savet.
Razgledajuci topike i raspitivajuci se okolo, shvatio sam da ono sto bih trebao da pazarim je u rangu Nvidia 260 / ati 5750. Trenutno imam chieftec napajanje od 400 vati, koje predpostavljam nece biti dovoljno za neku od gore navedenih kartica(ili jacu)
Budzet mi je nekih 250-300e, s tim sto dobijam dilerske cene,(drugar ima firmu).
Sve u svemu pitanje je, koju grafiku i najapanje bi vi kupili za navedenu sumu(ili da cekam jos i ustedim jos para :) )
Bitna stvar je to da cu masinu koristiti iskljucivo za igranje.
Pozdrav i hvala na vasem vremenu.

Recimo ako uzmes 5770-oko130eura, ne moras da menjas napajanje,ili cekaj jos dva meseca na novu generaciju nvidie, ali onda mora i napajanje da menjas, kao i za sve sto je trenutno jace od 5770, pogledaj neki review za ovu kartu pa vidi jel ti odgovara.Kad se overklokuje brza je kao 4890.

takodje razmisli o 5830 koja se uskoro pojavljuje,i verovatno nosi titulu best-buy kartice kao i predhodni 4830 :) ili cekati zelene da izbace novu generaciju kartica mozda i nije losa ideja ali ko zna sta ce biti tada predpostavljam da tebi treba nesto odmah jer budimo realni ko voli da ceka.......

Poslednja izmena:
Vrh Dno