Šta je novo?

Pomoc oko izbora graficke...!!!

Tag

Čuven
Učlanjen(a)
14.11.2002
Poena
601
ovako

nasao sam GigaByte ATI Radeon 9000 Pro II, 128MB DDR za 135 evra...

valja li ta graficka ili da kupim normalnog 9000pro za 110 evra...

mada ja sam teo abitovog gf4200 ali posto ga nigde nema a ja se smorio cekajuci recite mi sta da uzmem od one dve gore graficke...

poz i Fala

Tag je napisao(la):
ovako

nasao sam GigaByte ATI Radeon 9000 Pro II, 128MB DDR za 135 evra...

valja li ta graficka ili da kupim normalnog 9000pro za 110 evra...

mada ja sam teo abitovog gf4200 ali posto ga nigde nema a ja se smorio cekajuci recite mi sta da uzmem od one dve gore graficke...

poz i Fala

128 Mb ti ne sluzi ama bas nichemu. 64 Mb je sasvim dovoljno, a verovatno je i ta sa 64 Mb i malo brza.
Prema tome GigaByte 9000Pro sa 64 Mb za 110 E.

Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

notax je napisao(la):
128 Mb ti ne sluzi ama bas nichemu. 64 Mb je sasvim dovoljno, a verovatno je i ta sa 64 Mb i malo brza.
Prema tome GigaByte 9000Pro sa 64 Mb za 110 E.
Slusaj sinko, ja imam MSI GF4 TI 4200 sa 128 MD DDR TV-out DVI-out i mogu ti reci da je kartica do jaja! Super je i za overclock! Te RADEON kartice nisu ni za sta! Jedino sto im valja je RADEON 9700 PRO i nista vise!:cool:

Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

lugonja je napisao(la):
Slusaj sinko, ja imam MSI GF4 TI 4200 sa 128 MD DDR TV-out DVI-out i mogu ti reci da je kartica do jaja! Super je i za overclock! Te RADEON kartice nisu ni za sta! Jedino sto im valja je RADEON 9700 PRO i nista vise!:cool:

Pa daj podeli sa nama iskustva koja imas sa radeonom9700pro, da i mi nesto naucimo.
A licno bih voleo i da cujem za detaljna iskustva sa ostalim radeonima kao sto su 9000pro, 8500, 7500, ajde, edukuj nas malo.
Je**ga, imam shitcinu od bba radeona 8500, kosa mi je pobelela koliko ne valja.
:D

Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

jaksa je napisao(la):
Pa daj podeli sa nama iskustva koja imas sa radeonom9700pro, da i mi nesto naucimo.
A licno bih voleo i da cujem za detaljna iskustva sa ostalim radeonima kao sto su 9000pro, 8500, 7500, ajde, edukuj nas malo.
Jakso, ja licno nemam iskustva sa RADEON-ovim karticama, ali po onome sa kime sam o tome diskutovao i na bechmark sajtu sam takav zakljucak izveo!
A ti malo citaj opise na sajtu koji je domacin ovog foruma pa ces videti.
Nemam iskustva ali Radeon 9700 PRO je najbrza kartica na svetu!
Sve Radeon kartice imaju problema sa drajverima. Radeon 9700 npr. u NFS6HP2 ima problema da se igrica zamrzne dok se igra. Pa majku mu kad umeju da naprave cudo od kartice sto onda ne mogu da naprave 1 drajver koji valja!:cool:

Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

lugonja je napisao(la):
Jakso, ja licno nemam iskustva sa RADEON-ovim karticama,...

E tu sam te cekao:)

Ja ipak malo duze citam benchmark sajt, ipak hvala na upucivanju na izvor edukacije:D
A kad bolje razmislim ni ovaj rade mi nije prvi.

Inace radon 9700pro nije najbrza kartica, brza je profi varijanta koja se zove FireGL, ima ih ovde:
http://mirror.ati.com/products/builtworkstation.html

Nisam bas siguran za wild cat, sad me mrzi da proveravam

A za drajvere si delimicno u pravu, samo sto ipak postaju sve bolji.

Ajd srecna i vama nova godinacheers

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

jaksa je napisao(la):
E tu sam te cekao:)

Ja ipak malo duze citam benchmark sajt, ipak hvala na upucivanju na izvor edukacije:D
A kad bolje razmislim ni ovaj rade mi nije prvi.

Inace radon 9700pro nije najbrza kartica, brza je profi varijanta koja se zove FireGL, ima ih ovde:
http://mirror.ati.com/products/builtworkstation.html

Nisam bas siguran za wild cat, sad me mrzi da proveravam

A za drajvere si delimicno u pravu, samo sto ipak postaju sve bolji.

Ajd srecna i vama nova godinacheers
Hvala, srecna i tebi nova godina, ali koliko sam procitao za RADEON 9700 PRO jeste da moze da iscrta 300000 miliona poligona, a GF4 TI 4600 136000 miliona poligona, a u opisanom primerku na benchmark-ovom sajtu vidi se i velika razlika u brzini izmedju ove dve kartice! Naravno nije da ne bi voleo da imam neku RADEON karticu, ali za igranje ipak je bolja nVidia GF4 TI nego bilo koji RADEON koji nije RADEON 9700 PRO ili taj FireGl! Cenim brzinu ali bi vecinu vremena na netu onda provodio trazeci drajvere, zar ne?!
PS. da li mozda slucajno znas cenu AthlonXP na 2100 jer na forumu za procesore niko nista ne odgovara!

Ili mozda ipak juri gf4ti4200, juce sam vracao jednog GA radeona 9000pro na reklamaciju, pa sam se na`vatao straha.
107€ inace, odlican full pack, odlican bundle, ali ipak...
Umesto njega uzeo prolinka gf4mx440, sjajna kartica.
:wave;

Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

lugonja je napisao(la):

Verovatno jos nisi naucio da chitas, sinko, ali chovek je pitao savet za izbor izmedju 9000Pro sa 64 i 128 Mb, a rekao da 4200 ne moze da nadje. Ja sam svom drugaru koji je spreman da odvoji 160 E i nadje 4200 graficku, savetovao upravo to.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

lugonja je napisao(la):
Hvala, srecna i tebi nova godina, ali koliko sam procitao za RADEON 9700 PRO jeste da moze da iscrta 300000 miliona poligona, a GF4 TI 4600 136000 miliona poligona, a u opisanom primerku na benchmark-ovom sajtu vidi se i velika razlika u brzini izmedju ove dve kartice! Naravno nije da ne bi voleo da imam neku RADEON karticu, ali za igranje ipak je bolja nVidia GF4 TI nego bilo koji RADEON koji nije RADEON 9700 PRO ili taj FireGl! Cenim brzinu ali bi vecinu vremena na netu onda provodio trazeci drajvere, zar ne?!
PS. da li mozda slucajno znas cenu AthlonXP na 2100 jer na forumu za procesore niko nista ne odgovara!

Procitaj ponovo sta si napisao,pa vidi nebulozu.Kakvih bre 300000 miliona poligona,pa to mozda moze 30 miliona(max),a mozda ni toliko.
I radeon kada se lepo podesi tada vecina igara super radi,a ako neko ne zna da podesi sam je kriv i ne moze kriviti Ati.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

lugonja je napisao(la):
Cenim brzinu ali bi vecinu vremena na netu onda provodio trazeci drajvere, zar ne?!

ima drajvera odlicnih,za sve rade karte.
cena CPU-a je 97 evra.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...

The pocetnik je napisao(la):
Procitaj ponovo sta si napisao,pa vidi nebulozu.Kakvih bre 300000 miliona poligona,pa to mozda moze 30 miliona(max),a mozda ni toliko.
I radeon kada se lepo podesi tada vecina igara super radi,a ako neko ne zna da podesi sam je kriv i ne moze kriviti Ati.
Nemoj biti glup, ja jesam pogresio, Radeon moze da iscrta 300 miliona poligona (triangles) u sekundi, GF4 TI 4600 136 miliona poligona u sekundi, a tih tvojih 30 miliona je na GF2 karticama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Ako mi ne verujes poseti nVidia sajt i skini pdf fajl koji objasnjava sposobnosti kartice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja ga imam ali priznajem da sam pogresio nije 136000 miliona poligona (GF4 TI 4600), vec 136 miliona poligona!!!!!!!!!!!! No hard feelings!!!!!!!!!!!!!!! :cool:

notax je napisao(la):
Verovatno jos nisi naucio da chitas, sinko, ali chovek je pitao savet za izbor izmedju 9000Pro sa 64 i 128 Mb, a rekao da 4200 ne moze da nadje. Ja sam svom drugaru koji je spreman da odvoji 160 E i nadje 4200 graficku, savetovao upravo to.
Sta bre ne moze da nadje, nisam ni ja, a ipak kupio sam je u septembru 2002!!!!!!!!!!!! Ja sam je narucio u PC Centru pa kad stigne stigne!!!!!!!!! Taman sam bio spreman da odustanem i kazem tetki u Francuskoj da mi je uzme, kad je covek iz Pc Centra zvao i za dva dana sam pokupio karticu!!!!!!!!!!!! Modele sa 64 Mb su imali stalno dok su se oni sa 128 Mb malo teze nalazili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora grafick

lugonja je napisao(la):
Nemoj biti glup, ja jesam pogresio, Radeon moze da iscrta 300 miliona poligona (triangles) u sekundi, GF4 TI 4600 136 miliona poligona u sekundi, a tih tvojih 30 miliona je na GF2 karticama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Ako mi ne verujes poseti nVidia sajt i skini pdf fajl koji objasnjava sposobnosti kartice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja ga imam ali priznajem da sam pogresio nije 136000 miliona poligona (GF4 TI 4600), vec 136 miliona poligona!!!!!!!!!!!! No hard feelings!!!!!!!!!!!!!!! :cool:

Ma ne ljutim se,kao i ti pretpostavljam.Nego htedoh da kazem da je jedno sto pise na sajtu,a drugo je realnost.Odavno je poznato da nvidia preteruje sabrojem poligona.Npr.uzmi treemark simple pokreni test i videces da je broj poligona dosta manji od navedenog bat 5-10 puta.U praksi se mozda maksimalno moze postici polovina teorijskih performansi.
A za Ati i njihove drajvere moram reci da nisu toliko losi kao sto svi kazu.Vecina kaze da sa ati 7500 ne radi colin2 ,a kod mene je radio savreno,kao kod mog druga odlicno radi nfs6 i to sa radetom 9000pro.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora gra

The pocetnik je napisao(la):
Ma ne ljutim se,kao i ti pretpostavljam.Nego htedoh da kazem da je jedno sto pise na sajtu,a drugo je realnost.Odavno je poznato da nvidia preteruje sabrojem poligona.Npr.uzmi treemark simple pokreni test i videces da je broj poligona dosta manji od navedenog bat 5-10 puta.U praksi se mozda maksimalno moze postici polovina teorijskih performansi.
A za Ati i njihove drajvere moram reci da nisu toliko losi kao sto svi kazu.Vecina kaze da sa ati 7500 ne radi colin2 ,a kod mene je radio savreno,kao kod mog druga odlicno radi nfs6 i to sa radetom 9000pro.
Ja ne proveravam sta nVidia kaze vec samo citam! Ali RADEON 9700 PRO je jedna ludacka kartica! Na papiru je u svemu duplo bolja(propusna moc 20 GB/sec, ti poligoni, itd.). Rade 9000 pro mi nije nesto zato sto je novije proizvodnje od GF4 TI kartica, barem je mogao imati podrsku za DirectX 9.0. Novije generacije kartica prikazuju sve savrseniju grafiku, sto ce se opet videti u buducim igricama!:cool:

jaksa je napisao(la):

pa oces ga prodas,tako loseg,dam ti neke pare i farbu za kosu - boja po zelji - :p :D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora

lugonja je napisao(la):
Rade 9000 pro mi nije nesto zato sto je novije proizvodnje od GF4 TI kartica

??? , ???

Mali HoBiT je napisao(la):
pa oces ga prodas,tako loseg,dam ti neke pare i farbu za kosu - boja po zelji - :p :D

Sta je, jos cekas svoju graficku?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc oko izbora graficke...!!!

jaksa je napisao(la):
Sta je, jos cekas svoju graficku?

aha,"pozajmio" sa posla R9000pro,dok ...
i salio se malcice na racun "bele kose"
:p

Mali HoBiT je napisao(la):
Dajte ljudi necemo da se vredjamo i pravimo komedije ovde! Po meni sve ove graficke novije generacije su ****** i to ne zbog njih samih vec zbog igrica koje programeri teraju do maksimuma pa koja god da je kartica ima velike varijacije u FPS-ovima u razlicitim semama u igricama! Neke rade lepo, a neke ki racq, sta da se radi!:cool:

Nazad
Vrh Dno