Šta je novo?

Laptop Pomoc oko izbora gejming laptopa, budzet oko 2000€

Koji laptop kupiti?

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
85
Pozdrav svima.
Planiram da u narednih nekoliko dana kupim laptop koji bi mi prevashodno sluzio za gejming, ali imam i neku ideju da malo uplovim i u IT vode (web dizajn, adobe, ali sve je to na dugackom stapu jer pitanje koliko cu vremena imati zbog trenutnog posla).
Elem, trenutno je mrtvo trziste, slabo ima akcija.
Ako nesto znaci, zivim u Nemackoj, opcije su mi i Ebay/Amazon i ostale prodavnice, nemam problem sa tim ni polovan laptop ali bih voleo ipak da je novi.
Od igara planiram uglavnom stariji MMO (Wow) i ali bih pokusao da poteram i neki noviji naslov, tipa Diablo 4, RE4 remake, makar i na nizim detaljima.

Ono sto bih ja pokusao da uguram u budzet od oko 2000€ (2200 gornji limit) jeste jedna od ovih stvari, a vi me ispravite ako nije dobra racunica:
Dijagonala: 16/17 (moze i 15, ali generalno portabilnost i tezina mi nije toliko bitna, sluzice u 95% slucajeva kao desktop)
Grafika: 3070ti/3080/4060/4070
Procesor: Intel Core 11/12 gen/Ryzen 7/9
Memorija: Ovde imam najvecu dilemu, mislim da je 16gb ddr5 vec sada malo i za gejming, a pogotovo ako udjem malo u It vode. Eventualno bih jurio jedan slot od 16gb kako bih mogao dodati jos 16 kasnije, ali uglavnom su svi laptopovi 2x8.
SSD: ne treba vise od 500gb, ako zatreba, uzecu eksterni.

Sto se tice modela, ovde sam dobio preporuke od jednog vrlo upucenog clana a i ono sto sam citao reddit i ovde, da gledam ovim redom:
Legion 5 pro = Acer Helios 300 > Legion 5 > XMG > Asus ROG strix > HP Omen=Gigabyte Aorus > Ostali entry modeli (Asus TUF, MSI Katana, HP Victus itd).

Prethodnih dana malo sam obilazio prodavnice tehnike i pokusao da fizicki ‘osetim’ svaki model, i nekako su mi svi tu (koliko je moguce u tih nekoliko minuta nesto i primetiti) osim MSI koji mi bas deluje jeftine izrade.

Ja cu ovde priloziti nekoliko modela koji su trenutno na akciji i jedan model koji sam licno konfigurisao na XMG sajtu, pa bih voleo da cujem vase misljenje da li odabrati nesto od ovoga ili imate neko bolje resenje, takodje ostavicu linkove za neke laptopove jer nisam mogao detalje da prikazem u screenshotu.
Inace, otvoren sam za apsolutni svaki predlog i model.

Predator Helios
Legion 5 pro
Razer
Asus Rog Strix

Prilozi

• IMG_1248.jpeg
    IMG_1248.jpeg
    100.1 KB · Pregleda: 16
  • IMG_1246.jpeg
    IMG_1246.jpeg
    93 KB · Pregleda: 16
  • IMG_1245.jpeg
    IMG_1245.jpeg
    99.3 KB · Pregleda: 16
  • IMG_1243.jpeg
    IMG_1243.jpeg
    106.8 KB · Pregleda: 14
  • IMG_1244.jpeg
    IMG_1244.jpeg
    102.8 KB · Pregleda: 16
16gb nije malo za gaming još uvek...ali 8gb video memorije postaje polako al sigurno već sada. U krajnjem slučaju uvek možeš baciti (prodati za male pare) 2x8gb i za 100e staviti 2x16gb! Od nabrojanih sa ovim prvim 15x aurusom dobijaš najviše (ali nemaš 16:10 što znači za programiranje npr) ali sam siguran da na Kleinanzeigen može bolje da se nađe za do 2200e. Iz kog si mesta u De?

Ovo je na primer extra ponuda

Poslednja izmena:
@Proday Aorus po onome sto sam ja gledao, daje odlican hardver, ali nisam nailazio na puno kritika (bilo pozitivnoh/bilo negativnih), kao da se slabo kupuje ili mozda gresim?
U Dortmundu zivim inace

Ja lično kada su skupi laptopovi u pitanju, uvek dajem prioritet Lenovu i Asusu! Da ti treba prenosna sprava, G15 bi na prvu predložio, ovako vijaj neki lenovo 5i pro po meni.

Gerade bei #Kleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?

Mada ako ikako možeš da se nategneš za kintu i nije cimanje da se vozaš...

Gerade bei #Kleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?

Dalje ne bi ni gledao

P.s. editovao sam prvi post @Marmil

Hvala Proday, pisacu im, jedino sto je samo abholung a nije mi bas blizu, u svako
slucaju cu im pisati 😁
Ima zanimljivih stvari na ebayu, sad sam tek uzeo malo ozbiljnije da gledam

Preko tih oglasa drugačije ne bih ni kupovao nego samo lično. Ebay je već ok opcija, tu si zaštićen na sve načine otprilike a proćeš isto dosta bolje nego u radnji. Vidi onaj antonline ako prodaje i u nemačkoj, dosta su ih hvalili za lenovo...i sam lenovo sajt prati, ne znam kako u de ali u americi često imaju fine baš popuste.

Nazad
Vrh Dno