Šta je novo?

Pomoc oko izbora digitalca

permenition

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2008
Poena
302
Posto sam sad siguran da a-650IS nema sanse da nadjem, zamolio bih vas za pomoc oko izbora izmedju ova tri aparata :)

Prvi (digitalni) aparat, nemam iskustva sa istima. Sluzio bi mi za najredovnije svakodnevno slikanje svega i svacega (znaci najbitniji mi je kvalitet slike) :)

Canon Powershot S5 IS

Canon Powershot SX110 IS

Canon Powershot A2000 IS

Hvala :)

Imam slicno pitanje. Sta uzeti za max 250 evra (najbolje Cannon ili mozda Nikkon) za svakodnevnu amatersku upotrebu - znaci da se slikam gde god da odem? Jedini uslov koji imam je da aparat sto bolje slika nocu odnosno da se i nocu vidi pozadina jer imam neko s*anje od Samsunga kojim nocu kad' slikas ne vidi se apsolutno nista osim coveka koga slikas, znaci blic katastrofa...

Ne postoji ni jedan blic koji moze da osvetli ceo svet ;) Jachi blicevi koji mogu da osvetle "pozadinu" u isto vreme bi totalno spalili prvi plan, tako da blic sa tim nema veze, vec ISO mogucnosti aparata i donekle IS. To shto tebi treba, od kompakta moze da uradi samo nekoliko modela Fujija i ni jedan drugi aparat, i shtao je najgore, ni jedan od tih Fujija se vishe ne proizvodi.

Poslednja izmena:
To sto meni treba je najobicniji fotoaparat. :) Ja sam totalni amater u slikanju ali taj Samsung sto ga imam toliko lose slika nocu da i amater moze videti da tu nesto nije u redu. Ti posto se razumes, reci mi neki za 200 evra max jer kapiram da ako ga preporucis to ce znaciti da sve sto radi radi dobro - za te pare. Evo citam ovde u nekim temama da preporucju A720. Sta kazes?

P.S. Da li je moguce da Cannon nema indikator baterije? Kako znaci da je baterija pri kraju?

Poslednja izmena:
To sto meni treba je najobicniji fotoaparat. :) Ja sam totalni amater u slikanju ali taj Samsung sto ga imam toliko lose slika nocu da i amater moze videti da tu nesto nije u redu. Ti posto se razumes, reci mi neki za 200 evra max jer kapiram da ako ga preporucis to ce znaciti da sve sto radi radi dobro - za te pare. Evo citam ovde u nekim temama da preporucju A720. Sta kazes?

Ti kao da nisi prochitao shta sam napisao :) Jachina blica nema veze sa kvalitetom nocnih fotki, a ja dok ne vidim konkretnu fotku sa tog Samsunga koja ne valja, ne mogu da ti kazem shta je problem, ali uglavnom je u tome da aparat ne moze da zna shta ti hocesh, vec ti morash da mu kazesh. Auto mod moze samo da pretpostavlja shta hocesh, ne i da ti chita misli :)

A720 je dobar, ali mislim da nema nigde da se kupi :)

P.S. Da li je moguce da Cannon nema indikator baterije? Kako znaci da je baterija pri kraju?

Moguce je, znacesh tako shto ce se aparat iskljuchiti ;) Mada, za one aparate koji imaju CHDK firmware, on dodaje status baterije ako se dobro secam.

Poslednja izmena:
A720 IS ima i u Axel-u i u BM-u. :)

http://www.bmfoto.co.yu/shp_product.php?id=717

Citao sam ovde da je Ixus 75 dobar za varijantu "skljocnes i ne mislis" . Ja jesam totalno amater u fotografisanju, ali voljan sam da naucim da rukujem aparatom pa se pitam da li A720 pravi jednako dobre (ili bolje?) slike na AUTO kao i pomenuti IXUS samo sto pored toga ima vise opcija za manuelno podesavanje?

Sutra kupujem aparat a moram da se odlucim izmedju ova dva.

Nazad
Vrh Dno