Šta je novo?

pomoc oko izbora 19" crt

Calavera

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
609
Odlucio sam se da zamenim sadasnji viewsonic e70 za neku flat/trinitron 19icu (iskljucivo crt sa ravnim ekranom jer mi treba za grafiku), pa me zanima koja mi je varijanta najbolja:
1) polovan Sony ili neka slicna jaca firma (ne znam da li compaq ima svoju elektroniku ili ugradjuje nesto drugo ali sam video jedan model i dosta mi se dopao), ali najjaca klasa monitora u datoj velicini. Oni su kod nas 150-200E sa 6 meseci garancije, stari ~2god (kako uleti :) ali mislim da cu imati prilike da iz gomile izaberem jedan, a ne da mi donesu po redosledu kako im stoji u magacinu)
2) nov monitor malo slabije klase/proizvodjaca? zaista nisam u toku kakvi su sadasnji modeli i sta valja, vidim da se dosta pominju samsung nf i df ali ne znam koja je razlika, i zanima me da li vredi uopste gledati neke druge proizvodjace? uglavnom su 300+ eur.

Moj izbor bi ti bio LG 995FT. Prvo nema one dve linije koje ima sony, Flat je posize odlicne rezulucije i osvezavanja... Ja imam 795FT i prezadovoljan sam snjim :)

Samsung 959NF. Ako se ubode dobar primerak, boljeg nema za te pare. Vecina ima manjih problema sa geometrijom...

T|T|A|\| je napisao(la):
ViewSonic P90F :
http://www.viewsonic.com/products/crt_p90f.htm
Cena u USA je 290$,sto znaci da je kod nas negde oko 350Eu.

slozio bih se da je to mozda najbolja 19-ica koja se kod nas moze kupiti, samo mislim da kosta vise, pre par meseci kad sam gledao u Adacomu je bila 500 evra, ima i G90f on je jeftiniji a ima istu katodnu cev, samo su frekvencije dosta nize

bancho je napisao(la):
slozio bih se da je to mozda najbolja 19-ica koja se kod nas moze kupiti, samo mislim da kosta vise, pre par meseci kad sam gledao u Adacomu je bila 500 evra, ima i G90f on je jeftiniji a ima istu katodnu cev, samo su frekvencije dosta nize

Koliko sam cuo, PC Centar pocinje sa uvozom View Sonic-a...

T|T|A|\| je napisao(la):
ViewSonic P90F :
http://www.viewsonic.com/products/crt_p90f.htm
Cena u USA je 290$,sto znaci da je kod nas negde oko 350Eu.
sweet :)
rado bih ostao u okviru iste firme dok se tft tehnologijajos ne poboljsa, ali ne znam gde da nadjem cene. Na pcberzi nema nista, i obisao sam sajtove par firmi koje znam, opet bez rezultata.
Ovaj mi se bas svidja, zasad mi je to jedina konkurencija polovnom sony-ju. (ipak ne bih da se nadam da ce mi uleteti dobar samsung, sudeci po pitanjima koja sam ovih dana izvlacio na ispitima uletece neki koji je vec pregoreo :D)
btw, dok sam se igrao sa sony G200 (mislim da je ta oznaka ali zaista nisam siguran, nesto slicno jeste) i sa onim pomenutim compaq monitorom, dve strafte koje se cesto pomijnu su mi upadale u oci prva dva minuta, posle sam ih skroz ignorisao.. To mi uopste nije problem.

Calavera je napisao(la):
rado bih ostao u okviru iste firme dok se tft tehnologijajos ne poboljsa, ali ne znam gde da nadjem cene. Na pcberzi nema nista, i obisao sam sajtove par firmi koje znam, opet bez rezultata.
Ovaj mi se bas svidja, zasad mi je to jedina konkurencija polovnom sony-ju. (ipak ne bih da se nadam da ce mi uleteti dobar samsung, sudeci po pitanjima koja sam ovih dana izvlacio na ispitima uletece neki koji je vec pregoreo :D)
btw, dok sam se igrao sa sony G200 (mislim da je ta oznaka ali zaista nisam siguran, nesto slicno jeste) i sa onim pomenutim compaq monitorom, dve strafte koje se cesto pomijnu su mi upadale u oci prva dva minuta, posle sam ih skroz ignorisao.. To mi uopste nije problem.

Ma nema pored njega ni nov SONY sansi, na jednom testu kod Toma on je prilicno ishvaljen i stavljen u rang sa jednim EIZO-m koji je skuplji od njega bio za 200$, dok je SONY-a iskritikovao, u fazonu da bi za prilicno jaku cenu ipak trebali pruziti vise.

Pa...

Calavera je napisao(la):

i sam si video da je odlican,a u njihovoj firmi spada u najkvalitetnije.Inace,video sam da PCCENTAR uvozi ViewSonic monitore,i vec ima neke u svojoj ponudi,ali nazalost P90F nema za sada.Verovato ce ga imati u skorijoj buducnosti.I jos bi ti predlozio da malo pricekas dok oni produze svoju listu monitora,jer ce ti se mnogo vise isplatiti da kod njih uzmes taj monitor nego kod Adacoma,zato sto oni kidaju sa cenema.Mogu da se kladim da ce PCCENTAR imati mnoogo nizu cenu nego Adacom...

E bas nisam.Videcemo kad PCCENTAR budeo dobio p90f,ko ce imati nizu cenu...:hump:

T|T|A|\| je napisao(la):
E bas nisam.Videcemo kad PCCENTAR budeo dobio p90f,ko ce imati nizu cenu...:hump:

Ne znam za bas za taj 19" (posto ga imaju samo u ADACom cenovniku i cena je 541€), ali svi ostali su im skupjli nego u ADACom-u.

Primer1: P75F+ je u PCC-u 303€, a u ADACom-u 270€
Primer2: E95 je u PCC-u 346 €, a u ADACom-u je 263

itd...

omnik je napisao(la):
Samsung 959NF. Ako se ubode dobar primerak, boljeg nema za te pare. Vecina ima manjih problema sa geometrijom...

A sta jel' to neka lutrija gde "tiket" kosta skoro 400€? :p :D

Posto nisam uspeo da nadjem taj p90f u NSu, a bilo mi je hitno, kao prelazno resenje uzeo sam Compaq P910 (polovan, u pozitivu).. Nije lose ali mi ipak treba bolje tako da cu ga menjati cim nadjem taj viewsonic (ne znam da li je subjektivno, ali koji god viewsonic sam video, bez obzira da li je ekran flat ili ne, boje su savrsene, dok su ovde malo isprane..)
Nasao sam link sa viewsonic sajta na par online prodavnica, ali naravno nigde se i ne pominje mogucnost isporuke van US.. (haha, nadao sam se da cu moci da narucim konacno i nesto opipljivo sa cc ali nista od toga jos neko vreme). Cene su oko 260$..
Dati 500e koliko je negde kod nas je nenormalno, i ako nista drugo necu toliko da dam iz principa :D
Gde ih sada ima (bas onaj sivo-crni) kod nas i posto?
Pao mi je na pamet i odlazak u madjarsku, ali ne bih da idem na slepo,
pa molim one (ako takvih ima :)) koji se snalaze sa madjarskim jezikom da bace pogled na www.mediamarkt.hu ili ako znaju jos neku robnu kucu da vide postoji li cenovnik ili makar lista proizvodjaca cije proizvode nude. (na tom sajtu sam se izgubio u onom flash fajlu).
onih pomenutih ~350eur mi nije strasno da dam, ali 500 jeste :)

Sta drugo

Uzmes View Sonic, kupili su od Nokie njihovu proizvodnju monitora pa sada imaju i patent koji je do sada imala samo Nokia (Dynamic Focus) koji ti ostri sliku u uglovima kod 19" i 20"
Inace ja imam 21" Nokiu 445xi plus i nema nikakvih problema sa geometrijom, bojama i ostrinom.

Samo pazi na model
dobro procitaj na netu
nisam siguran da tu najjacu seriju i mozes kupiti kod nas

pozdrav
cheers

kesa kesasta

problem vecine monitora vecih od 17inch su moire(morski talasi) i velichina piksela(kod nekih modela ti prosto bodu ochi) geometriju zaboravi ako uzmesh neki kvazi flat samsung DF("dina" flat) lepa prevara. a kacigama je poslednja serija bila .28dot a to je jako gadno za videti. moj savet je: uzmi nokija test i otidji u radnju u kojoj bi da kupis monitor i testiraj dok ne nadjesh pravi. ctp; :boom: :wave; ;)

Re: Re: Pa...

Delimire, pitaj kolega leksu posto je uzeo P95f+ iz PC Centra :)

Hint -> nije vise od 400E dakle znatno jeftinije od Adacoma :beat:

Pozdrav!

Re: Re: Re: Pa...

Sasa je napisao(la):
Delimire, pitaj kolega leksu posto je uzeo P95f+ iz PC Centra :)
Hint -> nije vise od 400E dakle znatno jeftinije od Adacoma :beat:
Pozdrav!
bump :)
jel pc centar ima sajt? da li ce uvoziti i p90f ili samo te sa 95?

Ne moze da se otvori sajt PC centra. Da li neko zna za koje pare i gde se moze nabaviti dobar ViewSonic 17"? Da li se se on moze porediti sa SincMasterom 757 DFX-om?type;

Rekao sam da ce biti sigurno jefitiniji u PCCentru,jer sam video na jednom americkom site-u (www.pcprogress.com) da P90F u Americi kosta 290$,sto je oko 270E!!!!A kao kod nas kosta 540 (adacomu)!!Sta sad to treba da znaci?Ja mogu onda da kupim 2 monitora u USA dok kod nas mogu da kupim jedan isti takav!!E!!Kao da uvoz iz USA kosta 300E!Malo su preterali...ko je lud da da toliko para za 19"?

ciciban je napisao(la):
Ne moze da se otvori sajt PC centra. Da li neko zna za koje pare i gde se moze nabaviti dobar ViewSonic 17"? Da li se se on moze porediti sa SincMasterom 757 DFX-om?type;

Ne moze, ali u obrnutnom smeru.
Taj Samsung se ne moze porediti sa boljim Viewsonicima :)

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno