Šta je novo?

Pomoc oko instalacije

• Začetnik teme Lovas
  • Datum pokretanja
L

Lovas

Guest
Kupio sam MSI 601x notebook
hteo sam da instaliram windows, posle widows setupa (plavi ekran) kada pritisnem ENTER da krene sa instalacijom javlja mi se problem - Setup did not find hard disk drives installed in your computer. HD postoji
Dali mi moze neko pomoci u cemu je problem?
unapred hvala

Kolko sam gledao nema te opcije u biosu.
Znaci XP ce biti problem?

Moras skinuti nlite,besplatan je, i integrisati driver za hdd ili nesto tako na instalacioni disk. Imas objasnjenje na temi toshiba a200-1ax. Isti slicaj sam imao na toshibi.

Gorance, dali si uspeo na taj nacin (ubacivanjem drajvera na inst. disk) da rešiš problem i pokrenes XP?

Novi problemi sa mojim MSI601
Instalirao sa Win najpre tako sto sam u BIOSU iskljucio AHCI i sve se lepo instaliralo. Drivere sa instalirao redosledom chip, vga, audio ...
Onda sam sa Nliteom ubacio AHCI controler da bi disk bio SATA.
Instalacija wina je ok, ali se javi problem pri instalaciji drivera
CHip instalira ok, isto i vga nije problem, ali kada krenem da instaliram audio driver javi se problem. Driver instalira, ali windows ne prepoznaje zvučnu karticu, jednostavno kao da je nema. Primetio sam da pri instalaciji zvučne k. kada je u biosu bilo iskljuceno AHCI, windows jw u toku instalacije drivera detektovao novi hardver, ali to se ne desava pri instalaciji kada sam ubacio u Win AHCI controller i u BIOSU ukljucio AHCI. Desava mi se takodje da pri podizanju sistema kada na ekranu pise windowsXP laptop zamrze pa ga moram prisilno ugasiti.
U cemu je problem, posebno sto se tice instalacije zvučne?
Unapred zahvalan

Znači stvari definitivno stoje ovako - Integrisanu zvučnu kartu na MSI601 sa jedino uspeo da pokrenem - instaliram kad sam stavio u BIOSu AHCI - disable tj, kada ne radi kao SATA. Onda XP detektuje zvučnu kartu i bez problema je instalira.
Dali mi neko može reći u čemu je stvar, gde je logika?
Dali nešto gubim, brzina rada hdd-a ako je AHCI disable?
Unapred zahvalan na odgovoru

Vrh Dno