Šta je novo?

Pomoc oko grafike na Fujitsu Siemens Amilo Pi 3525

Dacho86

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
154
Nadam se da je ok, da ovako postavim pitanje... Nov sam na forumu...
Imam problem sa grafickom kartom na Fujitsu Siemens Amilo Pi 3525. U pitanju je Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared, koju lap-top prepoznaje kao da ima manje od 128 MB. To mi se prikazuje prilikom startovanja PES 2009 i na sajtu Can You Run It. Imam instaliran najnoviji driver, a operativni je sistem Windows 7. Nadam se da graficka nije toliko losa da jedva pokrece PES 2009 i to u windowed mdu, bez mogucnosti full screena. Molim za pomoc i sugestiju. Unapred hvala.

Nadam se da je ok, da ovako postavim pitanje... Nov sam na forumu...
Imam problem sa grafickom kartom na Fujitsu Siemens Amilo Pi 3525. U pitanju je Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared, koju lap-top prepoznaje kao da ima manje od 128 MB. To mi se prikazuje prilikom startovanja PES 2009 i na sajtu Can You Run It. Imam instaliran najnoviji driver, a operativni je sistem Windows 7. Nadam se da graficka nije toliko losa da jedva pokrece PES 2009 i to u windowed mdu, bez mogucnosti full screena. Molim za pomoc i sugestiju. Unapred hvala.

Intel integrushe nisu za igrice. Ne znam koliko je zahteval PES, ali ne nadaj se ne znam chemu. A kolichina deljene memorije je odredjena u BIOS-u, pa vidi tamo da povecash, mada ti je dosta 256-384MB, nishta preko ti nece znachiti. PozZ

Ovih 1340 mozes dobit samo ako u laptopu imas 4GB rama, a dok si u windowsima prikazano ti je da imas 128 zato jer se kolicina memorije povecava po potrebi, znaci kad udes u igru onda ti tek uzme vise ako treba. I uglavnom ti je window mod zahtjevniji od full screen moda, zato jer osim igre mora iscrtavat desktop i pazit sto se jos dogada na njemu, a na low-medium detaljima mislim da ces moc igrat pes.

Poslednja izmena:
Automatski se dodeljuje ta kolicina RAM-a po potrebi.

Nemas ti nigde da to podesavas, ni u drajveru ni u BIOS-u koji je kod Fujitsu-a prilicno osiromasen jer im je politika sve da radi automatski bez uplitanja korisnika. Tako je i najbolje jer laptopovi nisu za igrace vec za business ljude koji retko kad znaju nesto vise od razlike izmedju laptopa i desktopa.

Inace kartica nije bas toliko losa, mada naravno zavisi koja igra je u pitanju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno