Šta je novo?

Pomoc oko graficke

krastavac

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2008
Poena
304
Ne razumem se bas u graficke kartice tako da mi treba pomoc oko kupovine iste.Bio bih zahvalan na nekom predlogu na osnovu moje konfiguracije do 100,110 evra.Hvala unapred

6850 ce biti onda,samo da proverim jos cisto da li je samo graficka u pitanju.Iz cista mira nestane slika i restartuje mi se komp,na prvom screenu koji se pojavi(onom koji oslikava koju maticnu imas) pored svega sto standardno ima,sve crne povrsine su prekrivene nekim narandzastim tackama pravilno rasporedjenim po vertikali i horizontali.Dodje do dela kada se one kuglice pojavljuju da formiraju znak win-a i tu mi se onaj crveni deo logo-a pojavi kao taraba crvene boje dok su ostale 3 sasvim normalne i nece da uloguje win nego samo stoji crn ekran dok ga ne restartuje,i onda prilikom sledeceg pokretanja sve isto samo sto mi ne otvori loading za win nego opcije da li hocu preko safe moda da udjem.Udjem preko safe mode-a i onda radi,stim sto je slika mutnija malo i ima neke strafte jedva vidljive i naravno rezolucija je minimalna.

Jeste, najverovatnije je to do graficke.
Da bi bio sto posto siguran, probaj da je ubacis u neki drugi komp pa ako i tamo ima takve simptome onda je gotova.

*********, svaka cast za nick ;)

Kako nema 6850, nema ove iz prethodnog posta ili nema uopste mislis ? Pogledaj lepo, nacices sigurno neku 6850 koja ne kosta vise od 110-115 eura..

Hvala :D

Nema ove linkovane gore ni u jednoj prodavnici,cekam jos uvek da mi jave iz winwin-a da li ce im stici neka uskoro_Ostale su sve preko 120 eura a toliko nazalost nemam da izdvojim :/

Mislim da ni sa Radeon HD7770 ne bi pogresio. Ipak je to novi tip graficke karte, a sa novijim drajverima ce samo napredovati u odnosu na HD6850. Bio sam u slicnoj dilemi kad sam kupovao komp predprosli put izmedju Geforce 7900gs i geforce 8600gt i opredelio se za drugu. Nikad se nisam pokajao. Po snazi je mozda bila malo losija ali nisam morao da kupujem neko skupo napajanje koje bi za stariju grafu bilo itekako potrebno. A nije puno zaostajala u igrama, u nekima koje su tada izlazile ili su vec bile izasle (Oblivion npr.), cak je bila i bolja. Uzgred, koje napajanje imas? Radeon HD6850 trosi primetno vise struje od HD7770.

P.S. Ja, pored HD7770, merkam i HD7750. Igram u 16*10 i mislim da ce mi biti dovoljna.

Imamo isto napajanje onda. Pitanje je sad koliko je staro, jer napajanja vremenom gube na snazi. Ja bih ti preporucio ipak Radeon HD7770, i to bas onaj iz linka gore. Imam MSI geforce 8600Gt i radi bez problema vec pet godina. Nisi nam samo rekao u kojim se rezolucijama igras, mada HD7770 moze da potera igre i u FullHD rezoluciji uz smanjivanje detalja u zahtevnijim naslovima. Nadam se da sam pomogao. Pozzzzzzzzzzzz...............

U sustini je staro mozda godinu dana,pikam na 1920x1080 mada sve na low i uz poneka seckanja.Ova 6850 mi se najvise svidja,ima previse dobrih komentara da bi se zanemarila ali falinka je ta sto je najeftinija MSI-jeva koje nema trenutno nigde da se nadje,drugih proizvodjaca su skuplje za 20-30 evra tako da to otpada.Probacu da saznam danas da li ce dobijata jos uvek 6850,ako ne ond acu uzeti 7770.Hvala svima na pomoci do sada :D

Koliko sad videh po netu, 6850 je tu i tamo brza od 7770 u 19*10, negde manje negde vise. Ali testovi su radjeni sa starim drajverima kad su 7770 tek izasle. U svakom slucaju neces pogresiti.

Pa covek sve vreme govori da tih povoljnih 6850 nema (nesto mi se cini da ih nece ni biti - secate se 5850 twin frozra?)

Vrh Dno