Šta je novo?

Pomoc oko Fujitsu LifeBook A530

cacanin

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2006
Poena
440
Dakle imam gore navedeni model koji u sebi poseduje 2gb ram memorije sto mi je zaista malo za rad na nekim stvarima u WIN 7.
Zanima me da li moze da se prosiri memorija za jos 2gb ram-a i kako da znam koji modul je odgovarajuci?

Hvala unapred.

Iskoristi neki program da ti kaze koja je memorija...ILI...obrni ga na ledja, skini bateriju, otvori poklopac, pogledaj koliko praznih mem slotova imas (da nemas 2 slota i oba vec popunjena), skini memoriju - slikaj je ili prepisi podatke sa nje,
otidi (ili jos bolje ponesi laptop) do lokalnog hw shop-a, ubaci ram, probaj ga i pazari. Pozz.

Iskoristi neki program da ti kaze koja je memorija...ILI...obrni ga na ledja, skini bateriju, otvori poklopac, pogledaj koliko praznih mem slotova imas (da nemas 2 slota i oba vec popunjena), skini memoriju - slikaj je ili prepisi podatke sa nje,
otidi (ili jos bolje ponesi laptop) do lokalnog hw shop-a, ubaci ram, probaj ga i pazari. Pozz.

Hvala drugar, javljam sta uradim.

Evo ...
8eqahy2u.jpg
amera7u7.jpg

Ajd izvuci ga iz slota, lagano povuci te metalne zabice u pravcima OD memorijskog modula i izvuci modul ka sebi. Deluje mi kao Samsung, mozda pise nesto na drugoj strani...

Ok probacu nisam sad pored laptopa. Da li ovo mesto iznad memorije znaci da ima jos jedan slobodan slot? I ako je ovo gore (iznad) slobodan slot mogu li u njega da ubacim bilo koju drugu memoriju a da je DDR3 ?

ubaci jos 2 giga i cao.

pa vidi da je samo ista frenkvencija. to je verovatno ddr3 1066 ili 1333 MHz.

Poslednja izmena:
pa vidi da je samo ista frenkvencija. to je verovatno ddr3 1066 ili 1333 MHz.

Na specifikacijama na netu za ovaj model A530 pise 1066... Moramo do da vidimo zajedno. Nemam ja zivca da vadim ovo, izlomicu...

Nasao sam...

yruhunyz.jpg

Poslednja izmena:
Obrni Speccy (skini, piriformov program), ako nisi siguran, to bi trebalo da kaze sta ima trenutno u njemu. od temperatura pa na vise.

gledaj ako ti nije tesko da bude totalno ista memorija (ako je relativno noviji laptop, mada i ako nije ako je u zadnje 2 godine trebalo bi da bude ok), zbog timinga i sve to, nema nekih ogromnih problema ako se uzne recimo adata i kingston memorija ako su na istoj frekvenci, ali ako mozes a da te ne kosta puno uzni identicnu, istu.

Na specifikacijama na netu za ovaj model A530 pise 1066... Moramo do da vidimo zajedno. Nemam ja zivca da vadim ovo, izlomicu...

Nasao sam...

yruhunyz.jpg

Ok ajd nije ovo velika nauka. Imas jos jedan prazan slot, idi slobodno i kupi neku DD3 memoriju nije bitno koje frekfencije (a i tesko da ces naci 1066Mhz ima samo vise) jer ce se prilagoditi.
Nije bitno ni proizvodjac mada mi se cini da je tvoj Samsung pa ako slucajno naletis. Nije bitan ni tajming memorije u tvom slucaju. Kao sto prethodno rekoh idealno je da odneses negde
da probas na licu mesta, a hiljadu puta sam uzeo memoriju odneo kuci i sam je "ubo" po gore opisanom principu tako da nije nikakav rocket science. Btw, pre neki dan sam kupovao 2GB za 13e
cini mi se. Pozz!

Nazad
Vrh Dno