Šta je novo?

Pomoc oko Crosfire-a.

Obzirom da je u 6850 Barts Pro čip, a u 6790 Barts LE, mogu se povezati u CF, ali je to daleko od preporučenog crossfire konfigurisanja. U očekivanom scenariju, karte bi se ponašale kao 6790 CF.

Poslednja izmena:
pa gledam specifikacije i maltene su iste, a imam obe. pa rekoh ako mogu da se spoje to bi super bilo, ako ne onda jedna u jedan komp druga u drugi..

Bitna razlika je u broju shadera, (800 kod 6790, naspram 960 kod 6850) što bitno povlači performanse setup-a ka nekom 6790 CF-u. Poveži ih CF mostom, pa probaj. Nadam se da nećeš iskusiti probleme bilo koje vrste.

a generalno sta se dobija cf-om? bar sa ovim grafikama na osnovu specifikacija. Posto sam cuo da ponekad dual grafike ne doprinose nicemu.

Imaćeš veću sirovu snagu, koja ti u zavisnosti od engina igre, verzije drivera i sl. daje do 2x veće performanse. Kod CF setup-a se često javlja micro stuttering, odnosno kašnjenje rendera GPU-ova, mada se te 'dečje bolesti' kroz novije generacije kartica polako iskorenjuju. U nekim situacijama CF/SLI setup ne radi, ali to ne treba da te brine, obično se kroz narednu verziju drivera takve manifestacije ispravljaju. Probaj, sam ćeš zaključiti ima li smisla povezivati ih.

Poslednja izmena:
Okej, hvala na pojasnjenju. Videcu ako budem stigao da ispovezujem te dve kartice pa da testiram kako rade.

Ajd da ne nacinjem novu temu
Prosvetliteme posto sam blago receno za GPU duduk sto se tice ovog pitanja.
AMD 6870v2 kojoj kartici parira po snazi jer su cene smesne za ovo cudo .

Ako se dobro secam, malo je 2x6870 jaca od GTX660/AMD 270. U principu se ne isplati sem za nekih 90e.

Bolje uzmi 270 obicnu za 120e (ili GTX 660). Plus je u garanciji, plus kad se klokuje bude tu negde sa 2x6870, plus je mnogo manji potrosac, manje se greje, ne treba jako napajanje, dugotrajnija, bice podrzana kroz Mantle, itd itd. Ne isplati se 2x6870 ako nema garanciju. Ako ima garanciju i dobijes je za 90e, e onda je to vec mozda vredno kupovine.

Poslednja izmena:
Znaci tako,ok,hvala puno jer ja klokujem sve zivo xaxaxxa,imam 3 napajanja,2 modularna,zalman ui enermaks od 500 i tt od 550w pa sam mislio da onim kablicem ,adapterom spojim a ako uzmem 270 valjda ce biti dovoljno da ne komplikujem sa spajanjem,a mozda i nece,CPU je q9550 koga drzim sada na 3.8 mada ladno ide na 4 al mi ne treba trenutno,hvala mna informacijama,mada mozda padne i 7950 koja je po ceni sa 270 a ipak je jaca valjda kolko znam,slatke muke sam stavljen jer kupujem za jedno nedelju dana.

Razlog vise da se ide na 270. Slaba su ta napajanja za Q9550 klokovan i 2x6870.

Imam ja gigabyte r9 270 oc 2gb, u mom slucaju stabilan OC je 1160/1530 sa 13.4 beta drajverima, temperatura u fm je 60 stepeni u haf 932 kucistu, sto se tice buke nije uopste bucna u full loadu, medjutim u mirovanju je nesto bucnija ali nije nista strasno. Ima 2 6 pinska konektora pa bez problema mozes eksperimentisati sa dizanjem voltaze. Sve u svemu odlicna karta.

Najbolje se klokuje ona sa najboljim potencijalom, to ne zavisi od brenda (zavisi nesto malo,ali da ne ulazim sad u kvalitet naponskih na grafikama). Sve 270 imaju ogranicen OC potencijal, jer imaju samo jedan 6-pin konektor, ali skoro svaka ce moci da se potera sa 925 na oko 1100mhz, sto je veoma dobro.

Samo jos jednom da napomenem da gigabyte ima 2 6 pinska konektora i mislim da je jedini r9 270 sa 2 sto joj daje odlican OC potencijal.

Nazad
Vrh Dno