Šta je novo?

Pomoc oko CF moda za dve graficke,moguc problem?

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
Prvi put sam juce instalirao dve graficke kartice u CF modu ...

U pitanju su Asus R9280X-DC2T-3GD5

Kada sam instalirao 2 graficke obe su ako naravno nista ne rade bile u GPU usage oko 1 ili 2 posto i to prva na kojo je povezan monitor a druga na 0 posto..

E sada posle nekoliko resetovanja i instaliranja programa koji je dosao uz kartice GPU-i Tweaker i posle podesavanja na kojoim sam i spustio vrednosti kloka ispod deklarisanog imam cudna ponasanja,naime ne znam da li je ovo ok ponasanje :

1.Da mi jedna kartica radi na 99 posto GPU usage ali kartica se ne greje nego samo stoji da radi na 99 posto iako nema nijednog procesa koji bi je na to terao (to je druga kartica a ne primarna)...

2.Da li je normalno kada jedna kartica opterecena 100 posto a druga ne da jedva mogu da pomeram mis po ekranu ?

Da li to ukazuje na neki problem hardverski,mehanicki ili je to normalno...

Pokusao sam cak i da vratim na default ali nije uspelo ...

Instaliraj msi afterburner i u settings disejbluj ulps i resetuj komp.

Instaliraj msi afterburner i u settings disejbluj ulps i resetuj komp.

+1, meni je pomoglo oko dizanja klokova kod druge karte, koji driveri su u pitanju? Zasto si dirao podesavanja i imao potrebe da downklockujes? Mozda si oborio napon pa sada ne mogu normalno da rade, daj neki PS?

+1, meni je pomoglo oko dizanja klokova kod druge karte, koji driveri su u pitanju? Zasto si dirao podesavanja i imao potrebe da downklockujes? Mozda si oborio napon pa sada ne mogu normalno da rade, daj neki PS?

Ja nigde u Setingsu nemogu da nadjem taj ULPS ili ga stalno masim :/

Zbog miniga jer kada je kartica tako konfigurisana onda vise izvlaci iz sebe.. Sta znaci PS? Drajvere ne znam kloje imam ali znam da su najnoviji koji sam nasao kod AMD-a

Poslednja izmena:
Skini beta verziju, ne znam zasto ali meni se desavalo da na nekim verzijama nema da se disejbluje ulps ulps.jpg

P.S PS ti je print scrn, tj slikaj pa baci ovde sliku da vide ljudi sta i kako si podesio u programima pa ce ti objasniti ako negde gresis.

Poslednja izmena:
After.jpg

Moracu onda betu pa javljam...

I molio bi samo da mi se odgovori na ono pitanje pod broj 2 sto sam postavio u prvom postu :)

Poslednja izmena:
Trik.jpg

Ovo je uradilo trik :) u beti sam odstiklirao i restartovao :)

Posto nisam kuci probacu da vidim kako se ponasa kada se jedna optereti a druga ne ...

Ali sta raditi ako jedna je opterecena a druga nije a meni po monitoru nemoze nista da se radi u cemu je onda tu problem ?

Poslednja izmena:
cheers :)

Nazad
Vrh Dno