Šta je novo?

pomoc oko Bit Defendera

kali

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
319
poz
e ovako do pre neki dan imao sam instaliran bit defender total security 2008
i sve je lepo funkcionisalo dok mi nisu istekli kjlucevi
ubacim ja nove kljuceve i traje nekih sat,dva ili duze i opet mi trazi nove kjluceve i tako vise puta
skinem ti ja tako novi BD total security 2008 i uradim sve kako treba po uputstvu i onda nastaje problem
NIKAKO da instaliram patch uvek mi sam BD izbaci da je virus u pitanju (od coveka od kog sam skinuo kaze ta to nije virus vec posto je to modifikacija samog BD onda ga on i vidi kao virus)
i opet imam isti problem sve lepo funkcionise bez patcha neko vreme i opet mi posle trazi kljuceve za registraciju
dali ima nekog ko je upoznat sa ovim pa da mi pomogne da resim problem
p.s. navikao sam se na ovaj program drugi ne dolaze u obzir:)

Problem je u tome sto treba da se kupe kljucevi.

Moze li mala pomoc oko podesavanja?

Mreza izgleda ovako:
5 racunara u LAN-u preko switcha povezani na Sezamov ruter i na ADSL. Samo 2 racunara imaju potrebu da izlaze na internet, moj (koji je zasticen antivirusom, antispyware-om i posecuje se samo par sigurnih sajtova) i gazdin na kome cesto njegov klinja drnda svasta i pokupi ko zna sta. Na tom sam instalirao BitDefender kako bi sprecio to nesto da pravi izlazne konekcije dok to ne poskidam. Ali sad imam problem. Kad aktiviram firewall, sa tog racunara se ne moze pristupiti LAN-u a u opciji za nadgledanje saobracaja uopste ne prijavljuje da neki prog pokusava da otvori konekciju niti da je blokirana. Kad deaktiviram firewall, LAN proradi ali onda nisam siguran da ce blokirati zlotvore. Testirao sam ga sa nekim spyware-om koji mi je pravio ogroman upload ka internetu i nakon instalacije Defendera to vise ne radi, nebitno dali je firewall ukljucen ili iskljucen.

Ostala 3 racunara u mrezi sluze samo kao terminali i pisace masine. Otvara se Word i baza koja funkcionise unutar mreze.

Ipak bih voleo da ga nekako namestim da i sa aktivnim firewall-om radi LAN.

Resenje je podici windows kroz safe mode, i tamo utaci flesh ili staviti cd, na kojem je pomenuti patch. BitDefender ga nece obrisati ako je na fleshu, sto jeste slucaj ako ga ubodes dok si u windowsu, tj. nisi u safe mode-u, ili ako ti se sadrzaj arhive koju si skinuto sa neta nalayi negde na hardu. Jednostavno, BitDefender taj patch prepoznaje kao trojanca i odmah ga premesta u karantin.

Dakle, safe mode, odatle pokrenuti patch (sacekati malo duze nakon pokretanja, jer daleko sporije se otvara nego kad je windows regularno podignut, dakle biti strpljiv!) i klik OK!

Odgovore cesh pronaci ovde...
Kod:
http://forumw.org/viewtopic.php?t=580567&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=bitdefender+antivirus

Nazad
Vrh Dno