Šta je novo?

Pomoc Oko Biosa Hitno!!!!!!!!!

overclocker

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
309
Da li neko mozda ima (ili zna nekog ko ima) programtor za EEPROM.Zapravo to je EPROM na kome se nalazi BIOS od moje ploce Abit NF7-S.A prica kaze sledece... Flesovao sam bios ,stavi cuveni tic tac i posto nije radio kako treba ja vratim originalni koji sam sacuvao, ali multiplikator je i dalje otkjucan i problemi su isti (score u 3d marku 2001 mi je pao sa 14000 na 8000), pa nja sa Abit-ovog sajta download-ujem najnoviji bios i opet flesujem i to je KRAJ! Od tada kad upalim kompjuter se neukljucuje monitor odnosno bios nemoze nista da prepozna (nezna gde mu je dupe a gde glava).
*Ako neko zna neko prakticnije resenje nego reprogramiranje preko programatora (a da to nije da narucim novi EEPROM iz Abita) neka napise... :wave:

Ovdashnji user Ledeni moze da ti pomogne, ako se dobro secam.
Mozesh i da probash varijante flashovanja sa premeshtanjem chipova "na zivo". Mada, ako si expert kao shto tvrdish, ovo vec treba da znash. Ima dosta uputstava za ovo, ovde i na netu... Search...

odnesi kod nekog ko ima istu plocu,tvoj chip bios, i pokrenite flesovanje biosa
zatim izvadite taj drugi bios na zivo i ubaci tvoj i probaj da flesujes, moza pomogne

good job

Hvala "Nickneim Password" kontaktirao sam Ledenog i ima programator i radi reprogramiranje za 10 eura... tako da cu to zavrsiti... , a za ovo menjanje eproma na zivo znam , ali nisam to radio do sada zato sto mi izgleda previse rizicno... (ovo sa programatorom je potpuno sigurno) :wave:

Vrh Dno