Šta je novo?

pomoc oko AMD konfiguracije

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
elem, dobio sam toliko hvaljeni 5000+ Black edition na poklon!

a poshto mi je trenutna mashina (iz potpisa) prelazna (uzeo da bih je eventualno dao bratu, i do tad da pikan NWN2) nemam ama bash nishta shto bih iskoristio u novu konfu, osim monitora (LG1918s - ja sam onaj shto prezire wide 😛 )

dakle, shta hocu da uzmem, a vi dajte fine savete -

proc: AMD Athlon 54 X2 5000+ Black edition (imam ga)

Matichna - e sad. poshto pojma nemam koji su bitni detalji chipset-a, i jedino shto znam da je poslednji chipset od AMD-a 690G, a pirtom da napomenem da Asus necu da uzimam jer iz odredjenih razloga ne podnosim asus, koliko i intel, valja li da uzmem MSI K9AG neo 2 Digital, i shta im znachi to digital ? jel to ona integrisana grafika za AMD, i ima li to ikakve veze kad uzmem i grafiku ?

inache, K9AG neo2 digital ima full support za procesore, i 8 Gb moguceg RAM-a a ja ne vidim da ce mi ikad trebati vishe, i ima taj 690G chipset (molim objashnjenje)

i, koje su alternative za AM2 soket ?

RAM: Geil ultra dual 2x1GB, il AxeRAM 2x 1gb ako budem imo pare, ima li shta bolje u tom cenovnom opsegu ?, i , valja li uzeti 4GB low end ram-a ili 2 gb ovih "fensi" ?

Kucishte: dobicu sad na nagradnoj igri cooler master-a 😀 shalu na stranu, to znam d'izaberem 😛

Kuler: koji zaista hladi ? dao bih oko 40 evra max za hladjenje i zanima me najbolje hladjenje a da ne vrsihti bash ******ski, znachi, da jednostavno radi, i da je najbolje u toj ceni ? i, jel zaista geminii najbolji, ili ima neshto drugo, i shta je TX ?

HDD: e tu planiram najtishi. po mom iskustvu, hitachi me ubi u glavu, i necu ga vishe nikada, a i ovaj iz potpisa sam uzeo zbog cene (koja greshka). Drugar ima Seagate, koji se ne chuje ni pri kojoj prilici, jel su oni najtishi ?

grafika: ne treba mi izuvachka grafika, treba mi neshto shto obavlja posao i ne sluzi da bi uzelo pare ljudima kad kupe i Bishock i sliechno ... sobzirom da uzimam AMD, trebo bi i ATI grafiku, pa vas pitam, shta je najbolje od 2600, i od kog prozivodjacha ? (cenim da bi mi recimo 2600 pro obavljao posao), a ako vi mislite bolje uz ovu konfu, recite mi, a da je tu negde oko 100+ evra

Tastaturu dobih uz processor, apple wired 😀

hvala u napred za svu pomoc, pozdrav!

Poslednja izmena:
Ploca:Biostar TF560 A2+, NF560
RAM: bilo koji od dva navedena,mada ako mozes uzmi AxeRam
Graficka: Palit 8600GT sonic+

Poslednja izmena:
e sad, to sam hteo da pitam - ide li da uzmem Nvidia grafiku, sobzirom na ATI/AMD spajanje ?

znam da je palit ovaj fenomenalan shodno odnosu cena/kvalitet, ali sam nekako vishe za 2600XT ili 2600Pro ...

a shto se tice ploche - slabo je ovo matori, 800mhz maks .. necu moci da overklokujem, jer kako rekoh gore, imam 5000+ dushu dao za OC

e sad, to sam hteo da pitam - ide li da uzmem Nvidia grafiku, sobzirom na ATI/AMD spajanje ?

znam da je palit ovaj fenomenalan shodno odnosu cena/kvalitet, ali sam nekako vishe za 2600XT ili 2600Pro ...

a shto se tice ploche - slabo je ovo matori, 800mhz maks .. necu moci da overklokujem, jer kako rekoh gore, imam 5000+ dushu dao za OC

Nema bolje karte kad je odnos cena/perf. u pitanju.I ovo ti kazem kao malko amd biased 😀.2600XT je isto dobra kupovina,ali je ipak nesto losija od navedene karte(kad je OC u pitanju).Ako je previse para ova palit sonic,onda idi na neku Sapphire 2600Pro sa ddr3 memorijom.

Ne razumem ovo oko ploce...Sta je slabo,na kojih "800mhz maks" mislis??Ova ploca je trenutno jedna od najboljih kad je odnos cena/perf. merilo,a i uopste je ploca vrlo dobra.Nije HT3.0,ali zato podrzava Phenom u ovom trenutku(sto se ne moze reci za druge proizvodjace ploca i BIOS podrsku).
I jos nesto ne razumem.Dobio si BlackEdition procesor i brine te ploca??Pa taj CPU ima otkljucan mnozilac,znaci OC radis prostom promenom jedne opcije u BIOS-u i dodatkom Vcore-a ako je potrebno.Takodje,ploca ima i solidan Vdimm kao i sve opcije za mem. podesavanja tako da mi nije jasno zasto nije dobar izbor.
Sve mi se cini da nisi bas znao da je 5000+ BlackEdition otkljucan u potpunosti(ako si ti dobro video sta si dobio 🙂 )

Pozdrav

Poslednja izmena:
eto, vidish, u pravu si, ne razmishljam ... znam da je otkljuchan mnozilac, ali i dalje se vodim po standardnom OC-u 😀

bi li mi pojasnio malo ok chipset-a ?

koje su razlike izmedju nforce 560 i 690G ? shta je bolje ?

U principu mozes da ides i na 690G verziju ploce,posto je CPU otkljucan,samo proveri koje opcije za Vcore ima koja ploca.Bilo bi dobro da se javi neko ko je vlasnik 690G ploce i kaze kakva su podesavanja na raspolaganju.Ono sto znam je da Biostar Tforce 690G ima skoro sve sto je potrebno za OC po vrlo dobroj ceni.Chipset kao chipset je hladniji od NF560,opcije su slicne(bar koliko ja znam),moze biti razlike u broju sata,usb prikljucaka.

Pozdrav

Poslednja izmena:
jel moze josh neko da se pozabavi stvarima iz prvog posta, uz objashnjenje, ako nije problem .. ?

Josh nisam sastavio, pa me zanima sledece, jako bitno bi mi bilo -

koji je trenutno najjachi chipset za AMD X2 procesore ?? to jes, sa najboljim preformansama/funkcijama ?

Imas one kilometarske threadove o 690g plocama u sekciji maticne ploce pa se informisi malo. Trebace ti neko vreme da ih iscitas, zbog obima mozda ces se i vracati jos koji put, ali ces uspeti da saznas otprilike sve sto te interesuje...
Poz

ok, sad me zanima sledece -

naishao sam na neke teme gde se spominju 790X i 790FX chipseti.

790FX mi deluje jako privlachan, jer izgleda da je reshenje na duge staze. zbog ogromne podrshke za dual CPU i DUal grafiku, i kako kazu u AMD - extreme overclocking ability

sad, ako se iko razume, tri najjeftinije ploche sa tim chipsetom su -

MSI K9A2 (trenutno ga nisam nashao u prodaji)

MSI K9A2 Platinum (160 evra)

Gigabyte GA-MA790FX-DS5 (najbolja shto se podrshke tice, 200 evra)

sobizrom da necu definitivno u dugom periodu gurati preko 8GB RAM-a, da li bi mi iko od AMD korisnika preporuchio MSI K9A2 regular/platinum ??

Nazad
Vrh Dno