Šta je novo?

Pomoc oko Acrobat Reader-a

Don50

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
609
Da li postoji nacin da se udje u Acrobat Reader-a i da se promeni tekst.
Posto su gotovo sva upustva za tehnicke aparate u Acrobat Reader-u i na engleskom, hteo bih da ih prvedem ali kako?

Acrobat Reader kao sto mu ime kaze sluzi samo za citanje. Za sve ostalo ti treba Acrobat.
A i sa Acrobat-om, nema potrebe za to sto hoces da menjas tekst, posto prakticno pises novi. U tom slucaju je prakticnije pisati tekst u Word-u, a zatim ga samo kovertovati u .pdf fajl - posto se Acrobat integrise u Office, u Word-u ce ti se pojaviti novi meni "Acrobat"...

Dobro, to je sve OK ako je upitanju goli tekst. Medjutim, ako je to neko uputstvo ono u sebi sadrzi i po neku semu i slicice delova aparata itd... zato bi mi bilo zgodnije da direktno prevedem tekst (mislim u Acrobat Rideru):

moze da proba i da ocr-uje pdf fajlove ili u omnipage-u ili finereaderu. tako bi mogao da donekle zadrzi i layout.

Ali da bude top-top

Nabavi Acrobat i exportuj slike. Prevedi text u wordu i sve to aranziraj u Illustratoru (prelom teksta itd.) i lepo eksportuj u .pdf :)

gde bre illustrator. mislim dobar je to program ali ne podrzava visestranicne dokumente, a koje to uputstvo staje na jednu stranu. Bolje nek proba Corel ili InDesign, Pagemaker

Nabavi Acrobat 5, mislim da je negde oko 90MB i to ti je najbolje resenje

Nazad
Vrh Dno