Šta je novo?

Pomoc oko Abbyy finereadera

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Ljudi, dajte neko rešenje oko problema sa kopiranjem, odnosno, snimanjem skeniranog cirilicnog teksta u Abbyy FineReader 7 pro. Prelistao sam pretragu, ali mi ništa nije pomoglo. Dakle, kako da skenirani tekst snimim na HDD u word formatu ili Pdf, svejedno je. Vidim da neki uspevaju da snime u Pdf, pa onda kopiraju, ali kod mene ni to ne moze.
Hvala unapred.

Ako neće da ti prebacuje u Word ćirilični tekst onda nemaš verziju FineReader-a namenjenu za IstočnoEvropske jezike. Javi mi se na PM za rešenje problema.

ja imam ABBYY Finereader Pro 7 meni je copy/paste uvek završavao posao ;)

Meni se to isto sve desavalo, i nisam nasao resenje problema, a probao sam mnoge verzije finereadera, od 4 pa do 7. To mi je sve bilo na winxp+sp1. Posto sam reinstalirao sistem pre nekoliko meseci, winxp + sp2, aj reko da probam fine reader i gle radi cirilica. Tako da je do windowsa nesto bilo, ali nisam provalio sta.

Koj windows imas?

Reseno, hvala!
Napisao sam i kako, ali je moderator obrisao. U svakom slucaju puno hvala!!!!

Bese slicno aktuelno u vreme fr6 i sp1 (za winxp), al` uglavnom se radilo o tome da se korektno doda podrska za jezike. Ne znam (nisam radio sa v.7) da za 7icu bas treba (neka) verzija namenjena posebno za istocno-evropske jezike, jer je svojevremeno npr. svaka 6ica radila kada joj instalirate "modul" za podrsku npr. srpskoj cirilici.

Druga je prica zasto treba imati (nekako) licenciran softver kome mozete lako da instalirate tu podrsku - a sto u nekim slucajevima npr. ne mozete da ucinite sa (npr.) trial verzijom.

U svakom slucaju, koliko se secam iz vremena kada je bila aktuelna 6ica , Pera je vrlo upucen u problematiku - ovo ja cisto onako usput, a posto i nisam radio sa 7icom ovo je vise za one koji eventualno slicne probleme imaju sa 6icom.

Btw, radila mi tako 6ica i na w98/wME/w2000+sp4/xp//sp1/sp2

Bice da najpre ima veze sa time sto su moderatori obrisali.

Poslednja izmena:
Upomoc. kako ne uspeva uz pomoc Abbyy FR7 Pro prebacivanje sa slike u word. Kao prvo, ucitam sliku, i on je otvori, ali uopste ne prepozna stranicu (kaze page not recognized) i ne moze da sacuva u vord format. Tekst na jpg slici je na engleskom. U opcijama FR7 je podeseno da recognition language bude engleski.
Help help?

Vrh Dno