Šta je novo?

Pomoc!!! Nokia E60 i WLAN (WiFi) u Bg.

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
...Kupio sam Nokiu E60 koja ima izuzetno lepu rezoluciju ekrana, i posebno me interesuje internet. Probao sam "GPRS" ali , tu je oko 5-6MB sigurno 260din.....
pa me interesuje da mi kazete gde da probam WiFi u Beogradu! i sta da podesim, posto sam probao u Livingroom-u i ne znam gde da ukucam "password" i "user name".

Unapred hvala Luka-d. :wave:

phantomq je napisao(la):
pitas tamo ljude koji je pass i password!?

Covek rece ne zna gde da ukuca pass i user a ne da nezna kako glase......:D

Jel si procackao sve opcije? Sigurno mora da postoji negde..... :trust:

Poslednja izmena:
Hvala... Sve je tacno, ali to je za windows, ja bih voleo da mi objasne za Symbian....

luka-d je napisao(la):
Hvala... Sve je tacno, ali to je za windows, ja bih voleo da mi objasne za Symbian....

Pokusaj onda da posaljes mail sbb-u, ako mogu da ti daju uputstvo sa symbian... mada jel si mozda pokusao malo da improvizujes sam? Pogledaj uputstvo za win (mislim znam da nije isto ali pokusaj) pa procackaj telefon kad odes na kaficu :)

Kako glasi e-mail od SBB-a.
Da li je neko pokusao da to proba na mobilnom telefonu da koristi bezican internet.
I da li je moguce da taj bezicni net ako imate signal 100% da ide brzinom od 54Mbyte-a. Pozdrav

User i pass su obicno isti kao i ime kafica u kome se konektujes.To je slucaj i sa livingroom-om.

Ako moze pomoci
;):wave:

Prilozi

• e60-wifi.jpg
    e60-wifi.jpg
    114.2 KB · Pregleda: 161
Kako si zadovoljan sa Nokiom E60.

Ja želim u skorije vreme da kupim E70, ali sam pre neki dan
u časopisu "connect" pročitao da je E70 veoma spor što se otvaranja aplikacija tiče.
Generalno, imali su dosta da pohvale, ali im je to bila velika zamerka (razumljivo).
Javi ako uspeš da pokreneš internet preko W-Lana.

Pozdrav

sto se tice telefona ,veoma sam zadovoljan baterija traje dosta dugo, perfektna rezolucija, "poslovni" design........ odlican web browser (samo skup GPRS :( , ali
nadam se WLAN-u, takodje muzika (MP3) je ok , sa Nokia adapterom za standardni 3,5mm ulaz povezes na pojacalo sa zvucnicima i eto muzike. i , super je to sto nema kameru!!!! :) , kamera je losa stvar , a samo digne cenu.

Hvala - sPoK-u za sliku.

I ja takodje planiram kupovinu doticnog telefona samo sto gledam po forumima da se ljudi zale na brzinu pretrage po phonebook-u kada imaju preko 100 kontakata. Ja ih imam oko 200 otprilike :(
Jesi primjetio mozda nesto slicno??

Pretpostavljam da nisi koristio VoIP !?

Poz

To za imenik neznam posto nemam 100 kontakata.

He, pa moja matora 3650 ne pokazuje nikakve znake usporenja, iako imam oko 230 kontakata u imeniku (svaki sa minimum 2 broja telefona, mnogi sa e-mail adresom i ostalim)...

Baš je lepo imati love za bacanje... :)

He, pa moja matora 3650 ne pokazuje nikakve znake usporenja, iako imam oko 230 kontakata u imeniku (svaki sa minimum 2 broja telefona, mnogi sa e-mail adresom i ostalim)...

E jesi spamer! Ko te pita za tvoj telefon, ovdje pricamo o NOKIA E60 !:test:
A za ono sta nudi, cijena mu je prilicno prihvatljiva.

E jesi spamer! Ko te pita za tvoj telefon, ovdje pricamo o NOKIA E60 !:test:
A za ono sta nudi, cijena mu je prilicno prihvatljiva.

Hteo sam samo da ti dam prijateljski savet da potrošiš pare na nešto pametnije, ali neću više, obećavam... :wave:

Uzmeš ovu Nokiu E60, odeš na neki hot spot i preko wireless-a i skype-a telefoniraš npr. sa familijom iz Kanade ili Južne Afrike. Ovo je samo vrh ledenog brega šta sve ovo čudo može.

Sada reci za koliko će da se isplati ovih 260€?

Imama e 60 jedno dve nedelje, tel je extra. To oko imenika nije tacno (imam oko 300 kontakata sa po vishe brojeva). Nesto sam nasao na netu da problem oko brzine prave mem.kartice tj. njihova velicina, meni radi normalno sa 512 mb karticom mada na nokiji 6260 od kako sam ubacio karticu sa 512 mb neki subjektivan utisak je da radi malko sporije.
Jedini problem sa e 60 je verzija sym. koja je nova i trenutno ima jako malo softwera koji radi sa tom verzijom. Mene licno nervira sto ne radi ni jedna verzija TomTom-a.
Nisam uspeo da se zakacim ni na jednu WiFi mrezu mada nisam ni pokusavao da se igram sa time, par puta sam po centru grada skenirao i nalazio po par mreza. VoIP mislim da radi samo sa cisco opremom i to sa specificnim modelima. U svakom slucaju preporuka za telefon.

Sasa_NS: OK ;)

Meni i jeste najzanimljivija WiFi opciji a narocito to sto podrzava VoIP. Inace, u svom gradu imam bezicnu mrezu i recimo da je skoro citav grad pokriven, a u okviru mreze postoji VoIP, tako da... Plus, preko VoIP-a mogu da pristupim svojoj fiksnoj liniji, pa sa tom nokiom mogu da zovem sa fiksnog. A gdje su tu inostrani pozivi... pa zar se ne isplati, zar ne !? ,)

doctore obradovao si me za imenik :D Gdje si kupio tel. ?

Uzmeš ovu Nokiu E60, odeš na neki hot spot i preko wireless-a i skype-a telefoniraš npr. sa familijom iz Kanade ili Južne Afrike. Ovo je samo vrh ledenog brega šta sve ovo čudo može.

Sada reci za koliko će da se isplati ovih 260€?

O.K. To već ima smisla...

Ja imam rodbinu u Australiji i moglo bi tako nešto i meni koristiti. Problem je samo što su polupismeni i ni mail ne znaju (a i nemaju sa čega) da pošalju... Možeš zamisliti kako bi dizali obrve da im kažem "Ajde da se čujemo preko Skype-a...":d

Sve to lepo zvuči ali uvek iskrsne neka *******cija praktične prirode koja ti pokvari veselje pa te impresivne tehničke specifikacije ostanu mrtvo slovo na papiru pa se pitaš koji mi je trebalo da bacam ovoliko para kad uređaj opet koristim samo za obično telefoniranje i SMS...

Sasa_NS: OK ;)

Meni i jeste najzanimljivija WiFi opciji a narocito to sto podrzava VoIP. Inace, u svom gradu imam bezicnu mrezu i recimo da je skoro citav grad pokriven, a u okviru mreze postoji VoIP, tako da... Plus, preko VoIP-a mogu da pristupim svojoj fiksnoj liniji, pa sa tom nokiom mogu da zovem sa fiksnog. A gdje su tu inostrani pozivi... pa zar se ne isplati, zar ne !? ,)

doctore obradovao si me za imenik :D Gdje si kupio tel. ?

ajde objasni malo taj deo oko pristupa svojoj fiksnoj linije preko voipa

Odgovor

VMire: Tel kupljen u BG-u radnja u centru. Iz Knez Mihajlove levo pre Kalemegdana, TC u Nikole Spasica. Radnja je PIN PLUS i pazi dzukele su, prodali su mi tel a ja zurio i nisam proveravao bateiju, dali su mi BL-4c umesto BL-5c. Sad moram da kupim novu bateriju koja je malo ispod 25 e. otisao bi tamo da to raspravim sa oloshima ali glupo je sad posle 2 nedelje da dodjem sa tom pricom, mada kad budem prolazio ko zna :)

Vrh Dno