Šta je novo?

Pomoc neukom oko maticne

sholim011

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
304
uzimam novu konfiguraciju i potrebna mi je pomoc oko odabira maticne:

posle malo pretrazivanja na forumu odlucio sam se za:
intel e5300 ili e6300,
saphire ati hd 4670 gddr4

ploca pre svega treba da bude stabilna, znaci radice 24/7, uz moguc mali oc ponekad ako neke igre budu zahtevale, ali kako i nisam neki gamer (osim pes-a), oc je u totalno drugom planu.
znaci bitno mi je da ne pucam pare na plocu cije potencijale nikada necu iskoristiti, posto mi komp sluzi za net, pustanje filmova preko hdmi, muziku i mnogo redje igre.

ovo sam ja nasao kao moguce opcije, a vi slobodno preporucite i nesto drugo:
BIOSTAR TP35D2-A7
GIGABYTE GA-EP45-DS3L
GIGABYTE GA-EP45-DS3
GIGABYTE GA-EP31-DS3L
ASUS P5QL-E
ASUS P5QL
ASUS P5QL-PRO
ASUS P5Q SE

takodje me interesuje sta biste mi preporucili od kucista i napajanja (nesto tiho), kolika ce snaga biti dovoljna da vuche ovo (2xhd, 1 optika, mozda neka bolja zvucna u buducnosti) i da li je moguce napraviti neku solidnu kombinaciju do 50E

GIGABYTE GA-EP31-DS3L sasvim dovoljno za tvoje potrebe a i soc 775 ide u penziju tako da ...
tih 20-30 evra u razlici preusmeri u bolju graf bez obzira sto ne igras mnogo igre velika je razlika izmedju 4670 i 4770/4850 (razlika u ceni 10-15e) pa ukoliko za pola god godinu pozelis da igras neku noviju igru neces imati problema.

Moja preporuka ASUS P5Q SE bolje imati dobru plocu jer kad-tad ce trebati.A kuciste i napajanje THERMALTAKE Wing RS201 430W.

BIOSTAR TP35D2-A7
Odlicna je ploca mada je malo stariji P35 chipset.

cekam da i ostale ploce dobiju po glas pa tek onda necu imati pojma sta da uzmem :D
salim se, hvala na odgovorima, vidim da sa tih par ploca koje ste preporucili ne mogu da pogresim

jos jedno (glupo) pitanje u vezi graficke:
ako kartica nema native hdmi izlaz, nego ide preko dvi-hdmi adaptera, da li to na bilo koji nacin utiche na sliku i performanse

GIGABYTE GA-EP31-DS3L sasvim dovoljno za tvoje potrebe a i soc 775 ide u penziju tako da ...
tih 20-30 evra u razlici preusmeri u bolju graf bez obzira sto ne igras mnogo igre velika je razlika izmedju 4670 i 4770/4850 (razlika u ceni 10-15e) pa ukoliko za pola god godinu pozelis da igras neku noviju igru neces imati problema.

Podržavam.
Samo ako ćeš da OC-ješ treba da ideš na bolju ploču.

Sve u grafiku :type:

Šteta je procesore iz te serije ne OC-ovati. Dići na 3.5Ghz-a skoro nikada nije problem sa solidnom pločom.

ajde da ne otvatam novu posto ovo pitanje ima veze sa maticnom:

resih ipak da idem na amd, pa imam nedoumice oko ploce i memorije, tj. ne znam da li su kompatibilne sledece komponente:

Gigabyte GA-MA770T-UD3P i
Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Patriot Signature CL9, PSD34G1600KH

inace evo moje conf. ako nekoga interesuje:

Prilozi

• kompf.jpg
    kompf.jpg
    39 KB · Pregleda: 62
ajde da ne otvatam novu posto ovo pitanje ima veze sa maticnom:

resih ipak da idem na amd, pa imam nedoumice oko ploce i memorije, tj. ne znam da li su kompatibilne sledece komponente:

Gigabyte GA-MA770T-UD3P i
Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Patriot Signature CL9, PSD34G1600KH

inace evo moje conf. ako nekoga interesuje:

Odes tamo sastavis i probas ako upali extra ako ne neka menjaju ram dok ne nadju neki da valja u slicnom cenovnom rangu. Ja sutra idem u istu firmu, kao i ti da uzmem plocu proc i rame. 790XT-UD4P, PhenomII 955 i rame koji prorade jer dok ne upale masinu na moje oci ne uzimam nista. Hteo sam Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Patriot Signature CL9, PSD34G1600KH
jer radi na 1.5v ali tih nema pa su mi uturili neke Patriot na 1.8v. nadam se da ce sve biti ok.

Umesto tog Phenoma uzmi athlon II x3 435 i ati 4770...

decko ce da radi produkciju tako da mu je phenom potreban a igrice nesto nece toliko da cepa :)

posto mi komp sluzi za net, pustanje filmova preko hdmi, muziku i mnogo redje igre.

Ja nigde ne vidim da pominje produkciju, osim ako nije u nekoj drugoj temi ili ga ti znas licno. ;)
Za ovo sto je naveo, 3 jezra su dovoljna, a ni l3 kes ne znaci mnogo...

Sta da kupim od maticnih ploca se nalazi na drugom mestu...

Poslednja izmena:
Vrh Dno