Šta je novo?

Pomoc, nepoznat format

DaniloVA

Poštovan
Učlanjen(a)
26.06.2014
Poena
54
Nikada u zivotu nisam video ovo, ne znam o cemu se radi, profesorka mi dala njen USB da joj prebacim podatke preko e-maila jer ona nije uspela.. Mislio sam da mozda nekog drugog formata pa ne moze da ih otvori, nema odgovarajuci program isl... Ali kada sam otvorio ovo... :O
Na USB-u je zauzeto samo 2-3 GB a pokazuje da fajlovi imaju mnogo vise..
Screenshot_1.png

Virus.

Hvala na brzom odgovoru, vuklo me je nesto ka tome ali nisam bio siguran....

Zvuči blesavo, ali sam sam imao neki sličan slučaj. Probaj ga, ga nekoliko puta izvaditi i vratiti. Možda će "doći" sebi. Kod mene jeste.

Može biti malware, a može biti i da je filesystem uništen, usled lošeg flash-a.

Stavi McShield na tvoj kompjuter pa probaj opet.

Pitanje je da li je to trajno oštećeno, čini se da jeste. Skini Emsisoft Emergency kit i očisti, ali verovatno nema ništa od toga. Edukuj profesorku da drži McShield kod sebe...

Imao isti problem 2008. na externom HDDu. Koliko se secam, posle svih peripetija, kojekakvih antimalware-a, brisanje foldera, bekapovanje nekih i format je resilo problem.

Nije virus. Oštećeni podaci, i nije tako redak slučaj kod fleški. Obično pomaže par formatiranja, ako neće win-ov, koristi neki kao što je "HP USB Disk Storage Format Tool".

Mozda bi chkdsk pomogao u sredjivanju fajl sistema ...***, svi upisi su iz buducnosti ...6/4/2098... kolko ti stara ta profanka? :D

Vrh Dno