Šta je novo?

Pomoc---monitor sa BNC prikljuccima...

gsimon

Čuven
Učlanjen(a)
15.01.2002
Poena
649
prijatelj je dobio monitor koji ima samo
BNC prikljucke (5 komada)

moze li se i kako ??
prikljuciti na komp...

hvala

Moze samo ti treba takav kabl, slika bi tebala da bude bolja nego sa obicnim kablom, takve ulaze obicno imaju 21" pored standardnog VGA, e kabal nemam pojma gde mozes da najdes.

"Logo" na bulevaru kod cvetkove pijace, oko 100 metara ispod. Pre mese dana nisu imali, ali bi sada trebali da su dobili....

re....

..........

hvala puno......

Stariji modeli Simensa i Nokija od 17" i 19" kakvi se sada uvoze kod nas kao polovni obicno su imali (tu negde do 1996.g.) nekako je to bilo IN.

zormanic je napisao(la):
Stariji modeli Simensa i Nokija od 17" i 19" kakvi se sada uvoze kod nas kao polovni obicno su imali (tu negde do 1996.g.) nekako je to bilo IN.
Iz ovoga bi se moglo pogresno zakljuciti da su BNC prikljucci nesto zastarelo i prevazidjeno, sto naravno nije tacno - pa da naglasim da mnogi novi profesionalni i/ili poluprofesionalni monitori dolaze sa BNC prikljuccima.
Prema tome BNC-i na monitoru kao alternativna veza su ( barem danas ) pokazatelj viseg kvaliteta monitora, odnosno njegovih sposobnosti da bude upotrebljen u profi svrhe.

Kao sto rekoh bolja je slika sa RGB iliti BNC cincevima.

Razlika je u tome sto su svih pet signala, R,G,B, i Hor. i Vert sinhronizacija odvojeno vodjeni i oklopljeni, pa je samim tim interferencija koju mogu da izazovu medjusobno minimalna.

Mana je sto monitor ne moze da komunicira sa kompjuterom preko graficke, tj. preko monitorovog Biosa. Dakle, ne moze sam kompjuter da prepozna monitor i instalira drajvere, kao i da vidi da li se monitor "zakucao" ako se izabere neki mod koji monitor ne moze da podrzi.....

Mica je napisao(la):
Razlika je u tome sto su svih pet signala, R,G,B, i Hor. i Vert sinhronizacija odvojeno vodjeni i oklopljeni, pa je samim tim interferencija koju mogu da izazovu medjusobno minimalna.

Mana je sto monitor ne moze da komunicira sa kompjuterom preko graficke, tj. preko monitorovog Biosa. Dakle, ne moze sam kompjuter da prepozna monitor i instalira drajvere, kao i da vidi da li se monitor "zakucao" ako se izabere neki mod koji monitor ne moze da podrzi.....

Pa zato sluzi usb.

A Samsunzima USB sluzi samo za podesavanje slike pomocu odgovarajuce aplikacije, umesto da se koriste komande na monitoru.

Alexandar je napisao(la):
A Samsunzima USB sluzi samo za podesavanje slike pomocu odgovarajuce aplikacije, umesto da se koriste komande na monitoru.

Ma imaju i one pervrezije, tipa zumiranje dela slkie na ekranu i slicno, koje se kontrolisu putem USB - a, ali izgleda da se nisu proslavili sa tim...

gsimon je napisao(la):
prijatelj je dobio monitor koji ima samo
BNC prikljucke (5 komada)
Da "vaskrsnem" ovaj thread sa pitanjem da li si nasao negde taj kabl ???

U Logo-u ga nemaju i ne znaju kada ce ga dobiti, pretrazio sam ceo Beograd i toga jednostavno nigde nema, cak su mi u mnogim firmama rekli da to nigde necu ni naci :(

Inace treba mi eksperimenta radi, cisto da vidim da li je slika stvarno (i koliko) bolja kada se "ljuti" (polu)profi monitor poveze sa takvim kablom :)

re

ne...

josh ne.....

RGB kabel

ne bih da zvucim glupo, ali imam crvenu, plavu, zelenu zicu (to su pretpostavljam boje), crnu i belu. pitanje je koja zicka je h. sync, a koja v. sync?
inace monitor je Eizo FlexScan F67 (19") kupljen pre pola godine u PC Diskontu

hvala unapred

Re: Re: Pomoc---monitor sa BNC prikljuccima...

drapin je napisao(la):
Inace treba mi eksperimenta radi, cisto da vidim da li je slika stvarno (i koliko) bolja kada se "ljuti" (polu)profi monitor poveze sa takvim kablom :)

Probao sam na svom Samsung 957p monitoru i jednu i drugu vrstu konekcije i nesto nisam primetio razliku u kvalitetu slike.

Pozdrav!

Re: Re: Pomoc---monitor sa BNC prikljuccima...

drapin je napisao(la):
Da "vaskrsnem" ovaj thread sa pitanjem da li si nasao negde taj kabl ???

U Logo-u ga nemaju i ne znaju kada ce ga dobiti, pretrazio sam ceo Beograd i toga jednostavno nigde nema, cak su mi u mnogim firmama rekli da to nigde necu ni naci :(

Imam ja. Jedan mi je na Samsung 900 IFT, a drugi je na LG StudioWorks 99T. mogu ti pozajmim da testiras, ali neces se nesto preterano naeksperimentisati. Meni sluze kao alternativni ulaz kada donesem neciju masinu, pa da mi ostane i moja masina ukljucena dok nesto brljam po tudjoj.

Re: RGB kabel

dexcar je napisao(la):
ne bih da zvucim glupo, ali imam crvenu, plavu, zelenu zicu (to su pretpostavljam boje), crnu i belu. pitanje je koja zicka je h. sync, a koja v. sync?

hvala unapred

Crna je Vertical, a Bela Horizontal

Ako nekome treba BNC kabl mogu da mu nabavim u svako doba

Re: RGB kabel

dexcar je napisao(la):

hvala unapred

Taj monitor je bio u mojoj kancelariji(D) ;)

Nazad
Vrh Dno