Šta je novo?

Pomoc ljudi!

Igorbg

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
301
Pomoc dobri ljudi,velika je frka. Verujem da ce se mnogi od vas nasmejati kad procitaju ovoliku dozu imbecilizma ali sta da radim. Radi se o sledecem. U kompu su postojala dva hdd-a sa po dve particije na svakom. Hteo sam da na jednom od njih(koji je bio primarni disk) izbrisem obe particije i ponovo ih napravim (u drugim velicinama) i instaliram win. Ali ne gledajuci to sam uradio na sekundarnom hdd-u gde su svi podaci. I lepo me je pitao za obe particije(ako pritisnes L,svi podaci ce biti izgubljeni).Ne razmisljajuci da pravim ogromnu gresku uradio sam to za obe particije i cim sam skontao pritisnuo F3 za prekid. (pri tome nije zapocet format niti bilo sta drugo). Ali kad udjem u windows taj disk se uopste ne vidi(ne postoji),vec samo izbaci obavestenje da je nasao novi hardver(maxtor..). Da li je ikako moguce,ikako, da se nesto uradi da povratim te podatke(neki restore program za hdd) ili bilo sta,posto mi je to tako bitno. Molim vas za pomoc unapred.

A da li je moguce sledece? posto imam zapisano u byte kolika je pila prva particija po velicini,kao i druga, mogu li pokrenuti boot i ponovo na tom hdd- sa kog je izbrisano napraviti identicne particije. Da li bi mogao onda da ih procita. ovo mi je palo na pamet,sta mislite da li bi upalilo???

@Igorbg

Mozes da ih napravis i da budi iste u byte i moci ces da ih procitas ali na njima vise nece biti bilo kakvih file-ova.Zato ako zelis da povratis bilo sta od starih podataka taj hard ne diraj i nista ne upisuj na njega da ne bi presao sa novim podacima preko starih.Uzmi neki od programa koji su predlozeni u topicu za koji sam ti ostavio link i pokusaj da povratis sto vise podataka.Ako nisi siguran da ces to uspeti sam da odradis imas firme koje se bave time i koje mogu da ti pomognu a mozda i imaju neki kvalitetniji software za recovery od onog koji ti mozes da nadjes.Tako da imas dve varijante a na tebi je izbor.Ako zelis ja mogu da ti preporucim na pm ko moze to da ti odradi a mozda mogu i drugi ako znaju neku firmu sa kojom su imali pozitivna iskustva kao sto ja znam da su bila pozitivna iskustva sa njima.

Poz

Vazi. preporuci mi ko bi to mogao da uradi (firma) i njihov kontakt telefon. Hvala ti puno!

Hvala puno puno svima koji su mi dali korisne savete!! Uspeo sam da resim problem uz pomoc Get data back-a. Sve podatke mi je vratio nedirnute! Perfektno! I jednostavan je za koriscenje. :banana:

Nazad
Vrh Dno