Šta je novo?

Pomoc ljudi, ja se ne razumem, ali se vi razumete.

Dexter013

Cenjen
Učlanjen(a)
24.05.2011
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Matična ploča
AM5 MSI tomahawk B650
RAM
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
GPU
RTX 4070ti Gianward OC
Storage
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 970 evo
Zvuk
PSU
Corsair CX 850w M
Kućište
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
Monitor
Philips 32 inca / 1440p / 2k / 75 herCa
Miš & tastatura
Logitech Hyperion + Natec RX22
Mobilni telefon
Xiaomi
Steam
63849097
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hocu devojci za 11 godina da uzmem neki krsten telefon, jer mrzi svoj sadasnji
a i ja kad ga uzmem u ruku kapiram zasto, nervira me jer ne radi lepo ekran,
kasni zabada secka itd.

Trenutni telefon joj je ovaj:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3557/Huawei/G6800

Drugo pitanje je da vi koji se razumete predlozite neke telefone
za koje smatrate da stvarno vrete te novce.

Budzet je 200e ili 22 000 din

Vidim kao neka akcija za ovaj model: LG P760 OPTIMUS L9

Ja se ne razumem uopste i mene mobilni ne zanimaju,
jos uvek imam onaj mali sa dugmicima kome drzi baterija 10 dana. :)

Uzimam samo na 12 rata,kredit i slicno, ili one fore dobijes telefon uz neki paket,
ali da je 200e godisnje u pitanju.
Dakle ponude za kesh imam ovo ili ono sve je to lepo, ali ja ne mogu drugacije sem na rate da platim.

Hvala.

Poslednja izmena od urednika:
Kakva je ta Nokija 520 Lumia u odnosu na onaj LG?

Uzmes joj crvenu ili belu Lumiu 520/620/720/820.. :)

Da li ona sme da zna da to planiras ili treba biti iznenadjenje? (ako je iznenadjenje, tesko je odluciti se, jer mozda joj se nimalo ne svidja ekran ili OS, a stvarno ima izbora, da je opasno ovako da odlucis, pogotovu sto se ne razumes u telefone :))

BTW, imaj na umu da ako kupis uz tarifu, tebe vise kosta telefon od cene koja stoji (u slucaju VIP-a 25% od cene tarife *24, u slucaju MTS-a 50% cene tarife *24, a u slucaju Telenora.... ***, sam si kriv :D)

U prevodu predlazem da nekako kupis iz oglasa :(

11 godina veze. :)

Evo da ponovim, ne moze nista polovno jer nemam kes da odvojim odjednom.
1500/1800 din mesecno, to mogu.

I ja predlazem da joj kupis neku Lumiu npr. 620. Za tu cenovnu klasu, telefon ima dobre specifikacije, a takodje ima i dosta dobru kameru (mozes da pogledas neke snimke na YT-u koji su napravljeni ovim fonom, cisto da vidis odprilike kakvog je kvaliteta video zapis). Poklopac baterije moze da se skine i zameni drugim, tako da nece biti problema ako kupis npr. beli, a njoj je svidja cveni/zeleni/zuti/crni. ;) U slucaju da se odlucis za nabavku nekog telefona sa Android OS-om, ni u kom slucaju nemoj da uzimas neki od modela sa manje od 1GB RAM memorije.

Prsten je za 11 god, kao sto se preporucuje. No prsten + svadba >200e :D

@Svi

Hvala puno svima na informacijama jako ste mi pomogli!
Posle vasih saveta, za sad je lg na prvom mestu.

A niko nije rekao LG :D

Pogledani su ostali telefoni i specifikacije i sta mogu a sta ne mogu koji OS itd.

no no no.

http://goo.gl/l7J6m

To je 7.5, ovde se prica o WP8.

WP8 je bolji od wp7.5... Lista je samo malo kraća.
Treba joj neki ženski telefon, a ne lumija cigle. Vidi neki sony xperia ili možda ovaj novi alcatel.

Tesko da ce naci neke xperie u zenskim bojama kod nas, mozda samo sada vec matoru Xperiu U.

Ako joj android nije toliko potreban onda crvena Lumia 820 iz oglasa, ima za 200e, ako se ne racuna os ta lumia je bolja od L9.

Dobro razmisli, neko ne moze da zivi bez androida/ne moze da svari WP8, neko bi se vremenom navikao i pomirio sa tim os-om zbog hardvera lumia, kamera itd (ja npr).

A kada su zene u pitanju.. mislim da ne bi imale problem sa wp8, moja devojka se malo smorila prelaskom sa androida na ios ali to je trajalo par dana, sada joj ios vise odgovara, samo ios je bolji od wp8 ali dobro..

Poslednja izmena:
i ja sam tu...9 i po....B-)

Treba joj neki ženski telefon, a ne lumija cigle.

Lumia 620 koju sam ja predlozio je za danasnje standarde sve samo ne cigla (dimenzije 115.4 x 61.1 x 11 mm). Pritom ima bolji HW od vecine Android telefona u toj cenovnoj klasi, jedino sto ima manje zastupljen/prihvacen OS (tj. WP8), ali to uopste ne mora da se uzme kao neki veci minus (nekom je cak i prednost). Uostalom njegov je novac (i devojka ;)), pa nek bira sta mu/joj vise odgovara.

11mm debljine je cigla. Alcatel Idol je mnogo tanji i elegantniji .

11mm debljine je cigla. Alcatel Idol je mnogo tanji i elegantniji .

Alcatel Idol je povoljan i za tu cenu solidan Android telefon i slazem se sa tobom da je elegantan i lep, ali je zbog veceg ekrana dosta duzi i siri, pa bi se i za njega moglo reci da je (tanka ;)) cigla. Sve u svemu, ako se odluci za kupovinu Android telefona Idol je dobar izbor, kao sto je npr. Lumia 620 za WP8.

Prijatelju ti rece ne razumes se mi se razumemo a onda odaberes nesto trece. Kakogod, ali za devojku su Lumie sjajni telefoni, pusti ovog sto prica da su cigle covek je vec poznat na forumu po izjavama koje su...pa recimo diskutabilne, zadojene nekom suludom mrznjom prema MS-u, bm li ga šta ga svrbi. Pri tom predlaže telefon od 4,66 inca koliko vidim, jer to nije cigla. Posto telefon ne drzimo po sirini vec nam je razlika od 3mm (lumia 620 11mm, alcatel idol 8mm) u debljini bitna. Eeeeeej 3mm pazi ti to, posle treba da ga shavti ko ozbiljno :)

Oduzilo se to testiranje, 11 godina :D

moj savet je vezan za boju-kupi beo telefon (slaze se sa vencanicom :D ). Ne ozbiljno...beo telefon je lakse naci - bolji je izbor, lakse i prodati ako mora (mada ne verujem da ce prodavati to, ali opet, lakse se nadje). LG L9 nije los, ali ima 4.7 inca, mozda joj bude preglomazan. Samsung S3 mini bi bio ok, Galaxy Core je isto ok, a baci pogled i na neku Sony Xperiu

Moze i polovan iphone 4 pa i 4s ako dodas jos malo para (red je posle 11 god. da se isprsis :D). Zene ne mogu da odole ajfonima, posebno u beloj boji.
OS je bolji od WP8, kamera, zvuk, ekran, izrada i opsti kvalitet.. sve je to na visokom nivou i jedini ''problem'' su ekrani od 3,5''.

Poslednja izmena:
Vrh Dno