Šta je novo?

Pomoc kod odabira telefona...

mkexx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.02.2014
Poena
155
U prilici sam uzeti G3, Z2, S5, Note3, nekako se dvoumim izmedju ovih modela pa bi molio vasu pomoc...
Nekako sam najblize kupnji G3, imao sam prije G2 pa ono....
Hvala....
Pozdrav

Ako si se navikao na G2 i dobru bateriju, odma' znaj da to neces dobiti sa G3. Povecali su rezoluciju i velicinu displeja, a ostavili istu bateriju od 3000 mah.

Ja bih isao na S5 ili Z2, licno bih uzeo S5 u odnosu na Z2 zbog lakseg drzanja u ruci, a i zbog verovatno SuperAmoleda, koji je dosta svetao kad treba i lepo se cita napolju po suncu, a i kad treba da bude taman moze lepo da se snizi osvetljenje.

Ako ti je G2 odgovarao, onda definitivno G3. Dobra baterija, odličan displej QHD rezolucije. UI je bolji nego na G2, tako da je i to plus. Mada je i Z2 veoma dobar izbor.

Poslednja izmena:
Ne vidim šta g3 može da traži pored note 3 iako je noviji. Ekranom su svi razočarani, baterija slabija, kamere su tu negde, note ima stylus i vrhunski amoled, još ako pričamo o g3 verziji sa 2 gb rama onda je sve jasno.

Kad njega izbaciš ostane ti da odlučiš hoćeš li phablet ili telefon koliko god i oni bili cigle. Ako ćeš phablet onda note, ako ne onda... šta ti se više svidi od ova dva. Z2 je možda na papiru jači ali je kockasta cigla koja slika samo u hladu :p a Samsung ima Knox koji te sprečava da prčkaš po sistemu ako imaš garanciju. Probaš oba kako ti leže i odlučiš...

U prilici sam uzeti G3, Z2, S5, Note3, nekako se dvoumim izmedju ovih modela pa bi molio vasu pomoc...
Nekako sam najblize kupnji G3, imao sam prije G2 pa ono....
Hvala....
Pozdrav

Ne vidim bas svrhu prelaska na bilo koji od ovih telefona ako jos uvek imas G2. S6/Z3 kad izadju e onda ce taj prelaz imati smisla.

E jedino ako ti treba dodatno zasticen IP 58/67 telefon koji je malo brzi, sa malo sposobnijom kamerom/kamkorderom i koji ce duze biti podrzan - onda Z2/S5. Ako ti treba phablet i s pen i sve ostalo odlicno onda Note 3.

Da iskoristim temu. Koji telefon do 200 evra najvise? Pojma nemam o telefonima a hteo bih da uzmem neki solidan cisto da bih smanjio sedenje pored kompa. Najbitnije mi je da nije mnogo veliki i da ima dobar zvucnik, tj. da se lepo cuje kada zvoni. :D A i ne znam ni gde da kupim.. Moze cak i od nekog operatera, uz pretplatu. Svidja mi se Sony brend, mozda neki njihov model?
Hvala unapred. :beer:

Ne vidim šta g3 može da traži pored note 3 iako je noviji. Ekranom su svi razočarani, baterija slabija, kamere su tu negde, note ima stylus i vrhunski amoled, još ako pričamo o g3 verziji sa 2 gb rama onda je sve jasno.

Kad njega izbaciš ostane ti da odlučiš hoćeš li phablet ili telefon koliko god i oni bili cigle. Ako ćeš phablet onda note, ako ne onda... šta ti se više svidi od ova dva. Z2 je možda na papiru jači ali je kockasta cigla koja slika samo u hladu :p a Samsung ima Knox koji te sprečava da prčkaš po sistemu ako imaš garanciju. Probaš oba kako ti leže i odlučiš...

manji i jeftiniji je g3

Manji sigurno nije ali ima bolji odnos velicina kucista/velicina ekrana. Nesto ih ne vidim po oglasima, ni jedan jedini na mob. svetu.

A inace ne vidim svrhu prelaska sa G2 na G3 jer ovaj novi ima slabiju autonomiju, ekran sa nizim kontrastom, losijim prikazom crne koji je i dosta slabije osvetljen a sve to zbog nepotrebne 2k rezolucije (za pakovanje 5,5'' u kuciste ove velicine kao i za dizajn svaka cast). Ko je imao G2 sigurno se navukao na odlicnu autonomiju i IPS sa visokim kontrastom i jakim osvetljenjem od 85-100% a na G3 sve to gubi zbog razlike u pikselima koju nece ni primetiti osim ako ne nosi mikroskop sa sobom :d Ok, G3 je lepsi, ima malo bolju kameru, nov UI ali mislim da ce razlika u ceni izmedju polovnog G2 i novog G3 iz oglasa biti neisplativa. To u sustini vazi i za prelazak sa G2 na m8/s5/z2, ne isplati se u ovom trenutku osim ako nekome bas ne treba bolje zasticen telefon sa malo sposobnijom kamerom ili N3 ako je potreban phablet/s pen. Generalno mislim da je bolje ostati na G2 do G4 ili S6/Z3/M9..

Znaci ko ima G2 star par meseci moze da ga proda za 280e max i da doda jos toliko za na papiru malo brzi i lepsi G3 sa losijim ekranom i autonomijom :d

Poslednja izmena:
Zaista ne vidim opravdanost kupovine skupljeg telefona od G2? To moze samo neko ko ne zna sta ce sa novcima ili neko ko ne zna dovoljno o mogucnostima telefona. Note 3 je donekle izuzetak zbog olovke.

Vrh Dno