Šta je novo?

POmoc...instalacija XP-a

flojd

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
609
Ne znam kako da instaliram XP iz DOS-a, pa molim za pomoc.....

1) Skines sa neta program koji pravi 6 boot flopija za XP, boot-ujes sa prvom, na ekranu ti govori kad da ubacis svaku sledecu, kad ucita sve kaze ti da ubacis CD i dalje sve ide samo od sebe...to je "zvanicni" MS way to go...obrati paznju samo da taj program za pravljenje boot disketa postoji u dve verzije, za Pro i za Home.

2) Boot-ujes disketom za win95/98/ME, prvo startujes smartdrive, pa onda startujes winnt.exe iz i386 foldera na CD-u...to je "nezvanicni" nacin, kazu da moze i tako, licno nisam probao...

...ili da probas zvanicnu i isprobanu metodu ali pomocu boot CDa..jednostavno nabavi XP bootabilni disk, u BIOSu namesti da ti je CDROM prva butabilna jedinica, ubaci CD i uzivaj...:)

drapin je napisao(la):
2) Boot-ujes disketom za win95/98/ME, prvo startujes smartdrive, pa onda startujes winnt.exe iz i386 foldera na CD-u...to je "nezvanicni" nacin, kazu da moze i tako, licno nisam probao...

može i tako, probano tj. rađeno više puta:wave;

BeastMaster je napisao(la):
može i tako, probano tj. rađeno više puta:wave;

Ja sam sa 2k resio na onaj nacin sa disketama (izvinjavam se za off topic). Onaj sistem sa i386 radi, ali meni recimo na sistemskoj 98-ice nignde nema smartdrv-a! Na CDu instalacionom takodje ga nema, tako da ne znam gde da nadjem smartdrv!?

Pozdrav! :wave;

luka.l je napisao(la):
Ja sam sa 2k resio na onaj nacin sa disketama (izvinjavam se za off topic). Onaj sistem sa i386 radi, ali meni recimo na sistemskoj 98-ice nignde nema smartdrv-a! Na CDu instalacionom takodje ga nema, tako da ne znam gde da nadjem smartdrv!?
\windows\system\ ili \windows\command\ zaboravio sam više

luka.l je napisao(la):

Pozdrav! :wave;
pa moraš ga ručno dodati, a ako me sećanje ne vara nalazio se u windows\command direktorijumu i to dva fajla: smartdrv.exe i smartdrv.sys.. pozdrav

BeastMaster je napisao(la):
pa moraš ga ručno dodati, a ako me sećanje ne vara nalazio se u windows\command direktorijumu i to dva fajla: smartdrv.exe i smartdrv.sys.. pozdrav

Uh, kako se toga nisam setio! boom (stupid) boom PA samo je trebalo da idem na search i smartdrv.* i da lepo kopiram na disketu!!! :(

Hvala puno sad cu da skinem taj program za pravljenje boot disketa.

Vrh Dno