Šta je novo?

Pomoc i saveti za nekoga ko prvi put ulazi u svet MMORPG

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Dakle posle brojnih instalacija i deinstalacija Obliviona i brda megabajta add-on-a...poceo onaj osecaj da jenjava...dodjem do 25-30 lvl i sve postaje pomalo dosadno...Kapije se zatvarju same od sebe,plivam kroz lavu pustam da me sopaju po oklopu....
Dakle zapitao sam se kako bi to sve bilo da se krljam 1 on 1 sa drugim freakom kao ja...:smash: :whip:
Krecemo....

Posto jedino o ovom zanru znam samo znacenje skracenice MMORPG i da mi za to treba net ostalo je pod maglom i crnom zavesom sakriveno od mojih ociju...
Trazio sam neke uvodnike i tutorijale za MMORPG ali svi se sastoje uglavnom iz objasnjavanja mesta i mapa i oruzja i klasa ratnika a nijedni o principu borbe,kako to izgleda,kolika je kontrola nad likom...
Eto mene zanima sledece:
-pored ovoga sto sam nabrojao zanima me josh koje su slicnosti/razlike sa stilom igranja u Oblivionu bolje reci koja je sloboda kretanja,kako se "bijem"!!
-da li mi treba veca brzina od 128KBPS koje imam trenutno na wirelessu ali cistih koji ne padaju jer je odlicna usluga!!!
-dolazimo do malo boljih i sladjih saveta....Koja je trenutno najbolja igra ovog tipa....jedni mi govore WoW drugi GW sad se pojavio LOTRO(fan sam Tolkina) pa sam zatecen
-e sad cuo sam za neke preplate koje mi se ne svidjaju samo u smislu toga koji im je nacin placanja(stvarno nemam mogucnosti da placam preko NETA niti mi je to nacin placanja koji uliva sigurnost)...Nisam skrt i za dobru zabavu placao bi i 30e mesecno ali me stvarno to ne interesuje...
-i zanima me sve sto imate da preporucite nekome koji nikad nije pokrenuo igru takvog tipa...Voleo bi ako bi neko dao neki link do tutorial-a (pisanog) za totalne duduke..znaci pao si sa Marsa i nikad cuo ni video MMORPG...
-i naravno svaki savet ili nesto sto sam zaboravio da pitam je dobrodoslo

-pored ovoga sto sam nabrojao zanima me josh koje su slicnosti/razlike sa stilom igranja u Oblivionu bolje reci koja je sloboda kretanja,kako se "bijem"!!
U WoW je sloboda kretanja stvarno velika, dok je u GW-u ogranicenija. GW je podeljen na zone, prve zone cine gradovi u kojima se mogu susresti svi oni koji igraju igru i druge u kojima sa odabranom druziniom ides u izvrsavanje questova. Znaci kod GW-a u druge zone (da ih nazovem "quest" zone) ne moze uci niko ko nije pozvan u druzinu, dok kod WoW-a u toku obavljanja questova mozes naici i na druge ljude.
Takodje u GW-u postoje PVP arene u kojima se bore igraci jedni protiv drugih.
Misljenja su podeljena, nekima se svidja prvi sistem, a nekima drugi.
da li mi treba veca brzina od 128KBPS koje imam trenutno na wirelessu ali cistih koji ne padaju jer je odlicna usluga!!!
Pozeljan je 256K, ali bi sljakalo i na 128.
jedni mi govore WoW drugi GW sad se pojavio LOTRO(fan sam Tolkina) pa sam zatecen
Stvar licnih afiniteta. inace LotR je slican WoW-u.
e sad cuo sam za neke preplate koje mi se ne svidjaju samo u smislu toga koji im je nacin placanja(stvarno nemam mogucnosti da placam preko NETA niti mi je to nacin placanja koji uliva sigurnost)...Nisam skrt i za dobru zabavu placao bi i 30e mesecno ali me stvarno to ne interesuje...
Za GW nema pretplate, za WoW pretplate imas da kupis na vise mesta u BG-u, nema placanja preko neta.
-i naravno svaki savet ili nesto sto sam zaboravio da pitam je dobrodoslo
Kad se posle godinu dana pogledas u ogledalu i kazes, Boze na sta sam ja potrosio godinu dana svoga zivota?! nemoj reci da te nisam upozorio :)

Poslednja izmena:
128k je i više nego dovoljno. Kod mene brat igra na 128k i to ne na celih, pošto u toku igranja pola protoka koristim za torente, i sve radi kako treba.

Sada imas mnostvo takvih igara!!!

Najpopukarnije su WoW i GW za sada izasao je i LOTR ali jos je beta!!!!!
Wow moze da placas vaucerima koje a mozes i kreditnom kraticom preko wow sajta i dosta je jeftinije npr za vaucer za 2 meseca das 2600 din a kreditnom karticom das 35.78 evra za 3 meseca a imas i opciju i mescno i na 6 meseci da placas!

GW imas tri dela Propercy, Factions i NF a u avgustu izlazi i novi deo.. GW je mnogo bolje uradjena PVP bitka i imas vise vrsta pvp borbe npr za pvp ti nije potrebno mesaci igre kao na WOW da bi mogao da igras sa najacima vec odmah startujes sa max lvl 20 i mozes odmahd a ucestvujes u bitkama. istina je da je sloboda kretajna malo suzena ali neki i to vole jer nemoras da lutas kao na Wow da trazis questove po 1-2 sata vec ti je sve stiklitano na mapi....

Po meni je WoW zahteva puno vremena igranja i sati provedenih za kompom dok GW ne zahteva toliko predabnosti.. GW je bolji pvp dok je WoW pve..GW se ne placa mesecno...

Obe igrice mogu da reade i na ISDN 64 a ako budes korsitio team speak ili vent potrebno ti je min 128 ISDN kod mene je licno u igraonici igralo po 10 accounta na 128 isdn a ako uzemas adls ne uzimaj ispod 512

...a neki koji su igrali sve to se kunu da je lineage tata za sve to :) (samo pominjem, posto vidim da ga niko nije pomenuo)

Za malo ozbiljnije igrace, koji ne gotive fantasy setting, tu je EVE Online.
Nije mi jasno samo sto je problem placanje preko neta? Visa Virtuon funkcionise besprekorno, svi sajtovi koriste secure konekciju, a koncept kartice je takav da ne moze da se zaduzi za iznos veci od onog koji je na kartici, tako da samo pre nego sto ces da uplatis nesto na netu prebacis tacno onoliko koliko ti treba na devizni racun.

Ne znam d ali je uopste pametno da pocinje da igra WOW.
Bolje sacekaj Warhammer Online i uzivaj.

Moj savet je da ne pocinjes. Bacices pare bezveze (ako se placa pretplata) sto nije najgora stvar jer pare dodju i odu, ali vreme koje protracis na to se ne vraca. A ako bas hoces moj izbor je GW, nema mesecne pretplate, i ne moras da je igras kao manijak svaki slobodni trenutak koji imas. Meni licno je sasvim dovoljno po sat vremena i to ne svakog dana.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi na savetima,evo prikljupam ih i slusam pomno...Znaci da ne krecem na LOTR a sto se tice pretplate malo ste me obradovali...Jel mu to dodje kao kad kupujesh dopunu za fon???
E sad WoW,GW ili nesto drugo(to sto ste predlagali)...Istina je da sam se smorio od klanja samog sebe bukvalno...Inace za komp i igrnaje ne kompu odvajam otprilike 5 sati na dan ali to su uglavnom od 10 navece pa dokle ne zaspim...
Hteo sam da vas pitam...Kakav je fazon ako poginesh u MMORPG?E da i koliko kosta i da li moram da kupujem original igru...tj One delove GW jel ima to sve zajedno da se kupi...(nekoliko drugova mi igraju GW i preporucuju isto ko i vi da ne pocinjemjer vracanja nema)...BTW oni igraju na nekim piratskim serverima te kontam da onda oni nemaju original...
E da najbitnija stvar...Cuo sam da je LOTR jako zahtevan...Koja je situacija sa ostalim i s obz\irom na moju masinu iz potpisa koje su mi sanse za igranje bez glavobolja(vezanih za grafiku ne za Internet vezu)
Sto se tice veze koju koristim u mom selu ADSL nece tek za godinu dana a i tad kad dodje tesko da ce biti jeftiniji od ovog Wireless-a sto imam jer placam 128 700din...a imam pakete cak do 1mbps mada se prica i o 2mbps...BTW 512kbps je jako povoljan i kosta 1900din ali pitanjeje koliko mi treba...1350 je 256kbps

WOW

Ako se budes odlucio za WOW, moras da kupis originalni WOW (1900 din) i Exp.(3300 din).
Mozes da kupujes WOW game-card koji vazi za 2 meseca, mada imas game-cardove za 4 i 6 meseci, a postoji bolje resenje koje se nalazi u Raiffeisen banci "VISA VIRTUON kartica" koja perfektno funkcionise i sa njom mozes da placas mesecnu pretplatu od 13e.
Prvi mesec ti je besplatan kada instaliras WOW i exp.(samo ukucas neki broj kreditne; na netu postoji nekakav "card generator" koji simulira kombinaciju brojeva koji se nalaze na karticama). Moja preporuka je da dobro razmislis, jer WOW trazi dosta vremena, jako je zarazan... Dobro razmisli. Ovo je moj favorit i preporuka, ali oprez!!:type:
Sto se tice konekcije, gomila ljudi igra i na 56k, mada je pozeljno da imas ADSL 128 ili 256 ili kablovski net 256.

GW

Imas da kupis u Beogradu u Platou, paket koji sadrzi osnovni GW Prophecies+GW Factions za nekih (3600 din) i imas odvojen 3 deo GW Nightfall (2240din). Igru mozes da igras i sa jednim delom, ne kupujuci ostale exp. ali onda neces moci da istrazis ostali deo sveta koji se nalazi na exp. i nemas nove class-e. Nemas mesecne pretplate, grafika je super, mada meni vise lezi Blizz. WOW grafika, koja je sladunjava i nestvarna. U GW imas ogranicenja, dok u WOWu toga nema. Mozes da se kreces gde god hoces i ceo svet iz Warcrafta mi je bolji nego u GW.
Ako neces da placas 13e mesecno i ako hoces opusteno da igras, bez neke presije onda je GW za tebe. Pocetkom iduce godine treba da se pojavi i GW2 koji bi trebao da donese gomilu novotarija. Konekcija vazi kao i za WOW.

LOTR
Nisam igrao, ali citajuci po raznim forumima, igra je preslikani WOW. Ima nekih svojih caka, grafika je zahtevnija nego u WOW-u, pa je pozeljno da imas malo jacu masinu.
Ne verujem da za sada moze bilo sta da se priblizi WOW-u. LOTR necu ni da igram, jer posle WOW-a mi je sve nekako truba. WOW-droga.

Ili mozda da sacekas, ako volis Warhammer Online, koji treba da se pojavi do kraja godine.

Znaci WoW je ipak majka...E sad da li znate gde mozda ima da se kupi pretplata za WoW u NS...Bg mi je predaleko....A mozda i razmislim o Vajzi,red je da krenem takvim nacinom placanja....Nego mali off topic jel sa tom Vajzom moze svaka kupovina preko Neta???
E da video sam u CShop u NS da ima neki pre paid WoW kosta 2600din jerl to mozda taj za 2 meseca???
Igrao sam inace Warcraft III i Frozen Throne za koje i dan danas placem sto nisu nastavljenu jer mi je prica bila genijalna...Ako je WoW upola zarazan i ako je josh kako ja zamisljam mesavnina Oblivion stil + Warcraft svet onda je to za mene Heroin...
E da niste mi rekli jer dovoljna moja masina za Wow ili GW posto vidim da za LOTR nije(malo cackao po NETU)

WoW je majka u zavisnosti kolko godina imas, posto je to onako sve lepo fino sareno, cartoonish stil, sa magijicama, herojcicima itd :p :d

Pa u julu punim 23 tako da bash i nisam nesto mlad a ni mator previse...Najbolje da vidim ja to kod druga pa da probam taj GW ili bukvalno da gledam posto pojma nemam sta kako i gde...
Nadam se da ima neki tutorial za MMORPG...Znate kako je o tome ljudi ne pricaju na NETU jer prosto ne veruju da neko nikad nije probao tu vrstu igara i da ne zna osnovne principe i zakone...

Ovde imash sve sto ti je potrebno da bi krenuo sa WOW-om.:bottle:
Posto si voleo Warcraft 3 ROC+TFT, na WOW ces iseci vene.

http://www.worldofwarcraft.com/index.xml

Pogledaj malo screenshotove, malo Talente, klase i rase, procesljaj tekstove.
Ako imas tu u blizini igraonicu, a da tu pikaju ljudi WOW, idi malo sedni, pa pogledaj kako sve to izgleda. Ako ti se svidi lako ces kupiti igru. Da, ne treba ti exp., ako neces u Outland.
Do 60lvl ti je dovoljan osnovni, a exp. je za lov na 70lvl.:bottle:

Posto si voleo Warcraft 3 ROC+TFT, na WOW ces iseci vene.

Zavisi, meni je Warcraft jedna od omiljenih igara a WoW ne bih igrao ni da mi plate. Sve je stvar ukusa pa bi bilo pozeljno da probas pre nego sto das pare za bilo koju igru. Kao neko ko se posle 4 godine jedva skinuo sa online igara savetovao bih ti da uopste ne pocinjes, a ako i pocnes najbolje bi ti bilo da pocnes igru koja je nova ili server koji je nov i nije pun smorenih top-lvl likova kojima je omiljena zabava da umlacuju pocetnike.
Takodje postoji i gomila dobrih i besplatnih igara koje mozes da probas. Mozda ne bi bilo lose da posetis sajt www.mmorpg.com i da se uveris da WoW i GW nisu jedine online igre.

WoW je majka u zavisnosti kolko godina imas, posto je to onako sve lepo fino sareno, cartoonish stil, sa magijicama, herojcicima itd :p :d

Da su i cica glise igrao bih jer je igra stvarno zarazna ali i zahtevna sto se tice vremena. I mene je, dok se nisam malo udubio u igru, odbijala grafika, a sada je ne bih menjao ni za sta.
Inace igrao sam LineageII godinu ipo i mogu reci da je izuzetna igra, mada po nekim pitanjima dosta ispod nivoa WoW-a (nacin sakupljanja materijala, pravljenje itema - npr samo dwarfovi mogu da prave opremu i samo sa specijalizacijom "spoil" mogu uspesno da harvestuju materijale sto je za druge klase i rase MUKOTRPAN posao). Osim toga fantasticna igra.

I da imas jos bolju sliku ja takodje imam 23 godine, retko igram igre poslednjih godina (uglavno stare neprevazidjene bisere igram) ali mi je mmorpg prirastao za srce. Inace vise od 2 sata dnevno redje igram.
Nadam se da sam pomogao

Ko hoće da isproba pravu RPG igru u MMO fazonu, trebalo bi da proba Neverwinter Nights.

WoW je neodoljiva droga najviše igračima kojima je WoW prva MP igra u životu. Dok traje istraživanje teritorija i rešavanje kvestova izgleda kao klasičan Blizardov RPG i u tom smislu je korektna igra, ali kada se taj segement igre (relativno brzo) završi od tada igra se pretvara besmisleni farminga i pavergejminga.

S druge strane ne mogu da pišem o GW-u jer ga nisam igrao ali po svemu što sam pročitao radi se o MMORPG igri u kome je PvP daleko dominantniji. To je svakako bolje i razumnije nego ono što forsira WoW, ali ako se najveći deo igre bazira na PvP-u tj. ako je vezivno tkivo koje treba da premosti (često veliki) vremenski razmak između trenutne igre i sledećeg ekspenžn peka (samim tim novog seta kvestova, teritorija, NPC-ova, nivo, veština, magija, itd.), PvP, onda se postavlja pitanje zašto bi se igra uopšte uzimala za RPG igru?

Takodje za gotovo svaki komercijalni RPG veoma slabo do nikako dolazi do izražaja *RP*G deo. Sve je podredjeno pavergejmingu i farmigu što nema veza s mozgom ili u boljem slučaju PvP-u. Jedino različito od ovoga što sam do sada video, jeste Neverwinter Nights u obliku "Persistant Worlda", koji može uspešno da reši sve ove probleme, za komercijalni MMORPG čak i teorijski nerešive. Može da omogući beskonačan broj kvestova, real-time promenu celokupnog sveta, dinamičnu naspram statične strukture dešavanja unutar sveta, totalnu neizvesnost budućnosti, itd. Sve u svemu, NWN u sebi sadrži revolucionarni koncept kada su u pitanju RPG igre u multiplejeru. Videćemo koliko su Bioware i Obsidian svesni toga i koliko će, pre svega Bioware, iskoristiti tu činjenicu. Dragon Age (Bioware-ov RPG pisan od nule) je svojevremeno najavljivan sa istim tim konceptom ali pojma nemam šta je bilo sa tom igrom.

GW je mnogo bolje uradjena PVP bitka i imas vise vrsta pvp borbe npr za pvp ti nije potrebno mesaci igre kao na WOW da bi mogao da igras sa najacima

Mozes ti da igras PvP na low lvl-ima, ali to nekad nema smisla, recimo ako ne igras premade vec PUG gde moze da su timovi nebalansirani sto se tice opreme, npr. u low lvl BG (10-19 i 20-29) 99% su twinkzori sa pre tbc end game enchantima i tu ste ga obrali zelen bostan :d. Zato lepo kad dodjes na lvl 70-ti, napravis novog chara i pocnes da ih sabijas sa sve mountom :smoke:

Mozes ti da igras PvP na low lvl-ima, ali to nekad nema smisla, recimo ako ne igras premade vec PUG gde moze da su timovi nebalansirani sto se tice opreme, npr. u low lvl BG (10-19 i 20-29) 99% su twinkzori sa pre tbc end game enchantima i tu ste ga obrali zelen bostan :d. Zato lepo kad dodjes na lvl 70-ti, napravis novog chara i pocnes da ih sabijas sa sve mountom :smoke:

E vidite o ovom vam pricam...Decko ko da prica Japanski...Ok konam nesto ali trebace mi prevod tj iskustvo pa cu skontati...
A da mi kod nas nemamo igraonicu nego je sve kucna varijanta...Nego da se dam ja u gledanje trailera i posecivanje drustva zarad objasnjenja osnova...Tek sad ne znam sta ni kako da igram...

Tek sad ne znam sta ni kako da igram...

Znao sam da ces tako da odreagujes :) . U prevodu - igra je da tako kazem najmanje fair-play u PvP-u (deo igre gde igra igrac protiv igraca) na nizim nivoima, jer postoji odredjena grupa igraca debila ( nazivaju se exploiteri ) koji iskoriscavaju propuste u samoj igri.
U primeru koji sam naveo to znaci da ti graci koji imaju brdo likova najviseg nivoa i imaju puno iskustva, kad skupe dovoljno kesa u igri, naprave novog chara (karakter sa kojim igras),i krenu da terorisu igrace na nizim nivoima jer mogu da kupe daleko bolju opremu od njih. Zasto ? Zato sto ti igraci pocetnici da kazme pre toga nisu imali druge likove sa kojima su se usavrsavali i zaradili brdo novca (mozes da prebacujes novac i iteme izmedju likova na tvom accountu ,nalogu koju kreiras kad pocinjes igru, ) samim tim nemaju dovoljno para za opremu sa kojom bi bili ravnopravni sa ovim exploiterima.
Poenta je da igra dobije pravi smisao tek na visim nivoima 50 pa nadalje, jer ako je vecina ograca na visim nivoima, Blizzard ce se potruditi da tim igracima pruzi najvise od same igre, zabole njih sta se desava na nizim nivoima kad je tamo mali procenat ljudi

Samo polako, pocni od manuala za igru pa nadalje ;)
Poz i nadam se da sam ti barem malo pomogao ;)

Poslednja izmena:
Sto se tice PvP u GW kazu da je dobar ja sam ga za dve godine igranja probao samo jednom. PvE mi je daleko interesantniji i kao sto sam pomenuo nekoliko puta kada igras sa herojima igra me podseca na Baldur's Gate ili NWN.

@jonesba Ako jos nisi odlucio onda uzmi u obzir i Age Of Conan koji ce izaci za par meseci. Pogledaj par filmcica koji se mogu naci. Ja sam umalo pao sa stolice kada sam ih video. Ako bude onako kako oni kazu da ce biti oduvace sve ostale MMORPG-ove.

Ako bude onako kako oni kazu da ce biti oduvace sve ostale MMORPG-ove.

Nece to tako lako sinak ;) , skoro ~9miliona igraca WoW-a priznaces nije malo :D . Tako su pricali i za Archlord a eno ga sad prodaje se za 50% pocetne cene :d

MMORPG je droga

Bachi drogu

Kao i sve drugo u zivotu , i u MMO tipu igara treba biti umeren ;). Najbolji potez koji je Blizz do sada uradio je uvodjenje novog Honor sitema, koji nema delay tj. ne smanjuje ti Honor poene ako ne igras odredjeno vreme, sto i casual igracima daje sansu za nabavku najboljeg oruzja i opreme. Naravno trebace ti duze vremena ako nisi hard core i ne igras svaki dan, ali ***, to je cena koju moras da platis ;)

Poslednja izmena:
Hvala Colt na objasnjenju sada kontam sta ces kad sam neiskusan...Moracu samo jednu da izaberem jer stvarno za dve ili vise nemam vremena...Videcu mozda i sacekam mesec dana sa izlaskom nekih novih a do tada cu da studiram manuale ovih kao sto ste mi preporucili...
Ma nije ni ta softwerska zavisnost tako losa...Smrknesh po koji sat igranja na dan i sve je u redu

Ako ces poceti WoW vreme je da upoznas realnosti...
A to su:
1. Levelovanje karaktera
-S obzirom da ti je 1. karakter trebace ti dobrih 3 meseca visesatnog igranja dnevno da bi dostigao 70.(trenutno maximalni nivo). To racunam ako budes igrao bez/s nekim ne tako efikasnim power lvl vodicima. Vreme ce se takodje povecati ako te zanima da istrazis sve teritorije i zavrsis sto vise questova.
- Primarno ce ti biti u ovom periodu da dostignes 70. lvl sto pre da bi kako (iz te perspektive gledano) poceo da igras sto pre igru "kako treba"

Bice ti puno lakse da zavrsis ovu fazu ako cimnes par ljudi da krenu/krenu s novim likom s tobom ponovno lvlovanje.

II Faza (jacanje lika)
70. lvl konacno, oprema ti je sva zelena i dosta si slab za svoju klasu u poredjenu s drugim igracima.
-Pocinjes igrati tamnice za 5 ljudi na 70. lvlu i da dobijas plavu opremu.
Trebace ti mesec dana igranja da se kako-tako opremis da bi mogao igrati pvp ili pve.

III Faza (i vec imas 10kg vise)
Sada je na tebi da vidis kako ces igrati, imas vise opcija:
1.PVE (raiding) Pokusaces da nadjes dobar guild s kojim ces provoditi 30 sati nedeljno u tamnicama i ubijati bossove u nadi da ces dobiti sto bolju opremu da bi mogao krenuti u sledecu tamnicu koja zahteva bolju opremu i iskustvo.
-Ovaj nacin igranja pretvara te u redovnog, nikada potpuno zadovoljnog zavisnika koji ce vecito teziti tome da bude sto bolje opremljen/igra sa sto boljim igracima, ovaj nacin igranja ce te tesko zadovoljiti ako mu se posvetis jer ce Blizzard stalno izbacivati nove i teze tamnice (instance) u kojima ces ti opet ginuti, nervirati se dok svi ljudi nauce sta treba da rade i slicno.
-Ovaj nacin igranja donosi ti satisfakciju u predelu timskog rada gde 10-25 (u buducnosti mozda ponovo 40) ljudi saradjuje i svako ima svoj zadatak. Dodaj tu par gotivnih ljudi na teamspeaku i to je ono sto te moze drzati za ovaj nacin igranja

2. PVP
WoW ima raznovrstan pvp sistem igranja mozes igrati arenu 2v2, 3v3 5v5, ili battlegrounds 10v10, 15v15 i 40v40.
Pvp nacin igranja pruza naravno zadovoljstvo igre protiv drugih igraca, jedno vreme smatras sam si svoj covek, igras kad ti se igra, opusteno...
A onda shvatis da ako hoces da budes dobar/jedan od boljih.... Moras da igras organizovano sa drugim ljudima u dogovorenoj satnici, dogovoreni broj partija sa dogovorenim taktikama i pvp se drasticno blizi pve iskustvu.

3. Igraces opusteno, zdrav balans, malo pvp, malo pve sto znaci da niti ces nesto "postici" (da se razumemo igranjem ove igre ionako nista ne "postizes") neces biti konkurentan, smorices se kad tad verovatno.

IV Faza je sve posle trece faze
Imas vec XXY played DAYS igrajuci pvp ili pve, provodis sate dnevno za WoWom i izolujes se iz drustva(ako mislis da ovo ne moze tebi da se desi moze svima i najvecem smekeru i najvecem geeku) Nastavljas da igras ono sto te drzi zato sto je sve postalo OBAVEZA, postao si pravi WoW geek znas sve o igri i gladan si novih sadrzaja, visis na netu citajuci taktike za pvp/pve kada ne igras i sveopste si fokusiran na igru.
-Ova faza traje sve dok se ne probudis jedno jutro i kazes cemu sve to (ti budi pametan pa uradi to pre nego sto pocnes da igras)

Jedini nacin da se sveo ovo izbegne/ublazi a igra se WoW igrajuci tako da zadovoljava to je da skupis 40 drugara ili drugarica i lepo se igrate zajedno sa sto vise zezanja a sto manje price o igri van igre. Ovo moze da uspe i da bude jako lepo, ali tesko je ubediti ljude da se navuku na nesto ovako. :)

Bas sam se raspisao ne samo u cilju da te odvratim, vec stvarno da ti predocim sta te ocekuje. Nemoj se zaludjivati ovim odigraj koji rpg svakih mesec dana cisto da te drzi i batali ove gluposti da se zaludjujes bez razloga.

Sto se tice GW-a Meni je bio simpatican ali me je smorio na 20. lvlu i ne mislim da se moze igrati "na duge staze" kao i WoW.

To je to od mene a ti vidi sta ces. POZ

Poslednja izmena:
White Dragon ja mislim da je ovo do sad najbolji uvid u taj svet i sta me ceka...Veruj mi ne zelim da me potpuno uvuce u svoj svet i da zivim u kuci,da smrdim i da ne mislim na nista sem na komp i WoW...
Ako postoji i najmanja sansa da se to desi,a znajuci mene i koliko mi je trebalo da se odviknem od Obliviona....Hmmm da li je najbolje i da ne pocinjem...Inace moji drugovi igraju GW oko 7-8 sati dnevno ali malo spavaju u proseku 5 sati i to preko dana...
Ja ne zelim da mi se to desi...Pitam se da li da krecem...Izgleda da je najbolje da ne krecem jer bukvalno kao sto i sam kazes sta cu da postignem time????

Mali offtopic igram Civilisation vec nekih 7 godina i smatram da sam dovoljno navucen na to ali to igram samo po sat vremena u dva dana...U pocetku je bilo mnogo vise ali trebalo je 7 godina....

Ja ne zelim da mi se to desi...Pitam se da li da krecem...Izgleda da je najbolje da ne krecem jer bukvalno kao sto i sam kazes sta cu da postignem time????

Ako si umeren u igranju, moci ces extra da se zabavis, polako da istrazujes sve aspekte igre i da uzivas igracjuci a ne da juris tamo neke rankove i sta sve ne. Ali, ako si takvog karaktera kakvog kazes da jesi onda je mozda bolje da ne pocinjes ;) :wave:

Sto se tice GW-a Meni je bio simpatican ali me je smorio na 20. lvlu i ne mislim da se moze igrati "na duge staze" kao i WoW.

E pa ovde se ne slazem sa tobom, mada je to moje licno misljenje. 20lvl je maksimu u GW tako da posle toga nema vise jurnjave za levelima i igra ti dopusta da je igras mnogo opustenije, da se uneses u kampanju i samu pricu a ne da jurcas unaokolo i tamanis raznorazne svinjcice i vukove da bi se levelovao i bio jaci i onda opet radio to sve isto da bi dosao do sldeceg nivoa i tako u nedogled. Probao sam to sa LOTRO-om i s toliko mi se smucio da sama pomisao na njega mi izaziva mucninu. Dok GW igram evo vec dve godine i nikada mi nije dosadio. Kampanje u njemu nisu bas tako kratke da mogu brzo da se zavrse, lov na elitne skilove i zelene iteme je uvek zabavan. I posle sveg ovog vremena koja sam proveo uz njega tek sada vidim da nisam otkrio ni 20% onoga sto GW nudi kros razne buildove i profesije.

Vrh Dno