Obratiti pažnju da je fiskalni račun onaj dodatni formular napisan na firmu, a ne fiskalni isečak koji se takođe dobija.Marvin Freestyl je napisao(la):Roba kupljena u MP uz fiskalni račun može se uvesti na stanje i dalje prodavati.
Nije pekara losa ideja cak je mozda i bolja solucija od male racunarske radnje pogotovu ako je lokal na prometnom mestu ili blizu skole pre cete povratiti tih 6k nego sa rac.radnjom. Mada uvek mozete da ponudite burek sa nekim mesom (Intel procesor) ili sirom (AMDovim)otvorite pekaru:d
Obavezno ganjajte da se uvucete u neke skole, da im prodate racunare, jer sad ima dosta akcija, pa APP (ako prodje, prodje). Tu gledaj da stavis sto manju zaradu, da bi prosao na javnoj nabavci ili sta vec, a posle obavezno sa skolama sklapaj dogovor oko umrezavanja, nabavke tastatura, miseva i sl. To isto ponovi i sa ostalim drzavnim i privatnim ustanovama, jer ce ti oni biti najbolji izvor prihoda.
Obavezno ganjajte da se uvucete u neke skole, da im prodate racunare, jer sad ima dosta akcija, pa APP (ako prodje, prodje).
Istina je da bez neke veze tesko ko moze da prodje.
Sto se tice cenovnika, ne postoji (tj. ne mora da postoji) nista posebno.
Ti ispstavis racun preduzecu (skoli), a oni ti sa njihovog racuna prebace na svoj, I tako bude sve legalno.
E sad u dogovoru sa direktorom ili nadredjenim licem za sve to ti mozes sa njima da se dogovoris da li ce ti placati po ucinjenoj usluzi ili ces im ti mesecno ispostavljati racun u zavisnosti koliko si imao posla kod njih (sve ovo naravno radis ako imas registrovan servis).
U toj prici je najvaznije da budes u dobrim odnosima sa ljudima sa kojim se dogovaras.
Sto se tice skola tu moras malo spustiti cene jer verovatno svaka od njih ima profesora informatike koji zna nesto.
A sto se tice ostalih preduzeca (ili obicnih radnji) tu ti je najvaznije da poznajes nekoga, ko ce te prporuciti direktoru (nazalost).
Iz nekog iskustva (opet skola) ako uspes da se izboris i da im prodas odredjen broj racunara, za sve sto ce im sledeci put trebati prvo ce zvati tebe (prodaja, popravka, umrezavanje), pa onda ostale.
Au koliko matematike oko otvaranja firme racunarske opreme.
Koliko sam prochitao par momaka sa bezmalo nikakvim iskustvom (piche igrice domen) bi da otvore str-ove i to bas sad kad je Comtrade preko telefonskog rachuna dao 2 godine odlozeno i placanje po 15-20 eura mesecno...shta vise reci.
momci ako zelite da otvorite firmice i pored ovoga razmislite o ovome.
Firma ovog profila se otvara ukoliko imas 1 dobrog kupca ( prodao si u startu 100 racunara sa tendencijom nastavka prodaje ) iliti ( da ti avansiraju par miliona dinara pa im ti sklapas po potrebi dok im saldo ne dodje do 0 pa opet puste pare ).
Ako cete da jurite mushterije i da im prodajete na komad hdd-ove i floppy-je mante se corava posla.
Obichan narod kod nas nema hleda da jede. Jedini kupci su klinci poput vecine na forumu koji
umesto da izlaze shtekuju pare danima i onda kupe neku "bolju" grafiku. Od takvih necete uzeti lovu jel ima da Vas je8u svakodnevno. Prochitajte malo postove tj thredove gde se zale na uslugu i kvalitet robe koji se prodaje. Vecina se zali jer ne moze da oc-uje neki hardver koliko im treba da bi igrali ne znam shta...
Tendencija poboljshanja standarda kod nas je 0.
Radim u firmi koja servisira shtampache i reciklira kertridze. Nismo cene dopune promenili 2-3 godine. Najtuznije je to da su pre 2 godine ljudi mogli da si priushte da recikliraju rektridz a sad to ne mogu vishe. I onda dodju da traze odlozeno tipa
"E komsho treba mi da odradim neshto a nemam xy dinara sad pa jel ocesh ti za pola para ili da ti dam al kad odradim posao"...
S vremena na vreme primim i neki komp na popravku. To uglavnom po poznanstvu jel su kompovi pipavi i ne volim da ih radim. Uglavnom se svede na ovu prichu.
"A shto je kod Vas zamena ovog dela, ploce, tako skupa, pa ja sam video u oglasima da ima za 30eura jeftinija plocha".
pa ima al ko po prodajnoj ceni ploce gde je zarada 5 eura radi detekciju kvara + zamenu ploche + podeshavanje win-a na kraju ...
Kad se politichari sete da je njihov posao da pomognu narodu da dostojanstvenije zivi onda ce i "nama" da zivne.
Dotle veza+drzavna firma+veza je jedina kombinacija da se uzme lova.
Da iskoristim ovu temu jos, posto se i ja razmisljam da otvorim prodavnicu.
Naime, zanima me koje brendove da odaberem za pojednine komponente.
Vazan mi je odnos cena/kvalitiet, kao i asortiman (stalan lager tog brenda kod dobavljaca).
Da sad ne bi to licilo na reklamu ovde necemo pominjati dobavljace.
Ja sam razmisljao o ovakom izboru:
1. MB: MSI/ASUS i za jeftinije office varijante recimo Foxconn
2. CPU: I Intel i AMD
3. RAM: Kingmax
4. HDD: WD/Maxtor
5. Grafika: MSI/Powercolor
6. Optika: LG/Pioneer
7. Kucista:jeftinije varijante???? i Chieftec skuplje/ozbiljnije
8. Monitori: Samsung/LG/Philips
9. Tast., mis., zvucnici: Genius/Logitech
10. Stampaci/Skeneri: HP/Mustek
Voleo bih da cujem i druga misljenja, kao i iskustva...
Mikeli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari