Šta je novo?

Pomoc i saveti oko konfiguracije

sponji

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
609
Posle sto godina i prioriteta tipa zena, kuca, deca, posao dosao je red i da kupim sebi ono sto mi treba. Nameravam da ga koristim za svakodnevni rad, programiranje(sql) i IGRICE.

CPU - Intel i5-4460
Cooler - RAIJINTEK EreBoss ili slican
MB - Gigabyte G1.Sniper H6
RAM - 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX Beast CL9
Graficka - Sapphire VAPOR-X TRI-X OC 3G GDDR5
SSD -Samsung SSD 840 EVO 250GB
HDD - SATA3 7200 2TB Seagate Barracuda
Kuciste - Fractal Design Define R4 Black Pearl
Napajanje - 730W Thermaltake Smart SE SPS-730M
Monitor - Dell P2414H LED AH-IPS

Molim vas za savete, sta bi eventualno promenili.

Hvala unapred.

Nisi napisao koja je grafa, tj koji model :)
ostalo je odlicno, osim napajanja, koje je prejako... Gledaj neko bolje, ali oko 550-600w.

Poslednja izmena:
CPU - Intel i5-4460
Cooler - RAIJINTEK EreBoss ili slican

Navedeni kuler je totalni overkill za i5 4460 + što je to čudo ogromno i pokriva pola ploče, bez potrebe u tvom slučaju.

RAIJINTEK Rhea za 1.900 din je puna kapa
ili
LCPower Cosmo Cool LC-CC-120 za 2.700 din zbog 120mm venta.

Lično bih, za non K i5, pre kupio Noctua NH-L9i za 35e nego Ereboss za 40e, zbog kvaliteta i 6 god. garancije.

Može i tako - činjenica je da se navedeni procesor nikada neće pregrejati sa BOX kulerom. Ako već ne želi da koristi BOX, onda treba tražiti kompaktan i tih kuler u skladu sa budžetom.

Skoro nikad ne gasim komp, hteo sam da izbegnem box cooler i platim tisinu i hladovinu, nesto mi frka da on to moze da obezbedi, a sigurno necu imati vremena da ga menjam i da se igram sa tim.

Zadnji put kad sam kupovao komp, morao sam da poliram cooler (zahvaljujuci uputsvima sa foruma, uspesno) kako bi smanjio temp procesora, pa sam hteo da to izbegnem.

Jer RAIJINTEK Rhea spada u tise modele ?

Posle sto godina i prioriteta tipa zena, kuca, deca, posao dosao je red i da kupim sebi ono sto mi treba. Nameravam da ga koristim za svakodnevni rad, programiranje(sql) i IGRICE.

Ista prica i kod mene, baci pogled sta sam uzeo u potpisu :). Posto imas malo veci budzet kako mi se cini po komponentama, mozda da razmotris i monitor 27", ako je puno vise para onda na konto manjeg ssd-a ili tako nesto. Steta takva zver da bude na jadnih 24" :)

Nazad
Vrh Dno