Šta je novo?

Pomoc - Hocu da kupim 12 ili 13-inchni notebook

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Pregledao sam,valjda zadnjih par dana 5k strana, i dalje ne mogu da odlucum. Pomagajte ljudi, ko Boga Vas molim.

Kupio bi 12, 13 inchni notebook, cene ne vece od 60.000 dinara (ako ima jeftiniji, jos bolje). Osnovno pitanje, za sta mi je potreban:

1. kucanje texta,
2. surf,
3. gledanje filmova (dvd, divx),
4. lagano editovanje fotografija, osnovna priprema slicica za postavljanje na web strane (crop, resize...)...

rekao bih osnovno. Pri cemu, mora da ima wireless, valjalo bi da ima webcam, fingerprint reader mi je nebitan, da ima solidno trajanje baterije (barem 2 sata), u principu zvuk mi nije toliko bitan, da bude pristojan, ionako su sluske zakon.

Voleo bih da cujem misljenja onih koji ih poseduju, koji su ih testirali...kao sto rekoh pregledao sam gomile linkova sa ponudama, pa bi odlicno bilo da cujem i neko licno misljenje.

ja zeni gledam nesto slicno, najvise mi se svidja toshiba u300... ovi mali 12" za te pare mi deluju kilavije (losija izrada, losija tastatura itd)

Poslednja izmena:
caos Vule,

baci pogled na ovo

cini mi se da ga je Broz planirao da donese iz Amerike (po razumnoj ceni) ili sam ja nesto pogresno zapamtio

koji god je najjeftiniji |)) nervira me sto ima 2x512mb rama i sto obavezno dolazi sa os-om...

Ima li neko iskustva sa MSI VR201X-019EU ili sa Satellite U400-10J?

Osim ove razlike u brzini procesora, ima li tu jos neceg u odnosu na U300?

@Srle: Ne volim HP, pa to ti je :) Hvala

Poslednja izmena:
U CT-u sam video acera, fsc-a i ovu toshibu uzivo...
kvalitet izrade mi je zestoko na strani toshibe..
po gabaritima, posebno spoljnim, nema znacajne razlike, ali toshiba ima vecu bolju tastaturu koja se daleko manje ugiba od ova druga dva i veci ekran...

Koji je sad ovo model U405?
Kod nasih prodavaca uspeo sam da nadjem samo U400-10J. Koliko se sad on bitno razlikuje od pomenutog.

Sludjen sam nacisto. Kako god okrenes, budzet koji cu da izdvojim pocinje da raste, sa 60k skocio na 63k za pomenutu Toshibu. Plus, koliko vidim, sve dolaze za 1gb RAM-a (2x512mb), sto znaci dodatno izdvajanje za memoriju (za 2gb).

Poslednja izmena:
Koji je sad ovo model U405?
Kod nasih prodavaca uspeo sam da nadjem samo U400-10J. Koliko se sad on bitno razlikuje od pomenutog.
Satellite U400/A300(D)/P300(D) u Evropi = Satellite U405/A305(D)/P305(D) u Severnoj Americi

Razlika je samo u oznakama zbog tržišta. To su isti modeli 100%.

Recenziju sam ti ostavio zbog kvaliteta izrade, kućišta, tastatura, tačpada... To je isto na svim modelima. Isto važi i za ekran.
Razlika je u procesoru, memoriji, hard disku.

Poslednja izmena:
Ima li neko pojma da li ova Toshiba U400-10J dolazi sa 1x1gb RAM-a ili je u pitanju 2x512mb ??? Uopsteno, da li svi Toshibini modeli koji imaju po 1gb RAM-a dolaze sa 1 ili 2 slota zauzetih?

Brine me i cinjenica, da na sajtu PCPractica, nije navedeno da li ovaj model ima DVD ili nema (sto mi je potpuno neverovatno).

Ovaj FCS Amilo 2636 je dobar po spec., ali me brine razlika u cenu izmedju ponudjaca koja se krece i 20.000 dinara, pa mi tu nesto smrdi.

Bilo, kako bilo, definitivno ce biti 13"-inchni, odlucio sam. Samo jos model :)

Poslednja izmena:
Ima li neko pojma da li ova Toshiba U400-10J dolazi sa 1x1gb RAM-a ili je u pitanju 2x512mb ??? Uopsteno, da li svi Toshibini modeli koji imaju po 1gb RAM-a dolaze sa 1 ili 2 slota zauzetih?

Brine me i cinjenica, da na sajtu PCPractica, nije navedeno da li ovaj model ima DVD ili nema (sto mi je potpuno neverovatno).

Ovaj FCS Amilo 2636 je dobar po spec., ali me brine razlika u cenu izmedju ponudjaca koja se krece i 20.000 dinara, pa mi tu nesto smrdi.

Bilo, kako bilo, definitivno ce biti 13"-inchni, odlucio sam. Samo jos model :)

U pitanju je lap na dvonedeljnoj akciji tako da nema šta da "smrdi". Ja ću taj verovatno ćapiti za ženu. Ima jedan od najboljih prikaza ekrana koji sam video kod lapova. E da uz njega ide i 2x1gb rama a proširivo na 4giga

Poslednja izmena:
E to stvarno ne znam.

I nema samo nove Toshibe PC Practic ;).
http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=5171

Ti baš ne čitaš specifikacije koje sam ti ostavio :wall::
http://eu.computers.toshiba-europe....p/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150484

Juče bejah u Delta cityju. U pitanju je velika domaća firma u prizemlju. Rekoše mi da akcija traje dve nedelje

E to stvarno ne znam.

I nema samo nove Toshibe PC Practic ;).
http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=5171

Ti baš ne čitaš specifikacije koje sam ti ostavio :wall::
http://eu.computers.toshiba-europe....p/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150484

Naravno da sam procitao, ali problem je, sto u specifikaciji kod PC Practic-a: navedeni model nema DVD !? Sad sa ovim tvojim komentarom, sam jos vise zbunjen :) Kako sam razumeo, ima ga, samo ga nema u modelima koje prodaje Practic :D

...

Naravno da sam procitao, ali problem je, sto u specifikaciji kod PC Practic-a: navedeni model nema DVD !? Sad sa ovim tvojim komentarom, sam jos vise zbunjen :) Kako sam razumeo, ima ga, samo ga nema u modelima koje prodaje Practic :D
Једино је релевантно шта пише у спецификацији на сајту произвођача. То је једино тачна информација. :)
PC Practic је познат по спецификацијама које нису у потпуности тачне.

Да преведем: има двд снимач. :)

П.С.
Мој лаптоп има плави зуб по PC Practic-у, а нема га...

Poslednja izmena:
Pokusao da narucim FSC Amilo Si2636 Core2Duo, koji je bio na akciji u Comtrade-u, i kao sto se dalo pretpostaviti: NEMA VISE, RASPRODATO.

Tako, da, ajd sad Jovo nanovo :) Sve sam blizi kupovine Toshiba U400-10J. Proverio sam za RAM memoriju, dobija se sa 1x1GB RAM memorije.

Poslednja izmena:
Pokusao da narucim FSC Amilo Si2636 Core2Duo, koji je bio na akciji u Comtrade-u, i kao sto se dalo pretpostaviti: NEMA VISE, RASPRODATO.

Tako, da, ajd sad Jovo nanovo :) Sve sam blizi kupovine Toshiba U400-10J. Proverio sam za RAM memoriju, dobija se sa 1x1GB RAM memorije.

U međuvremenu ja sam pazario taj sexy amilo (by moja žena) i imam samo reči hvale za njega. Plastika je dosta bolja od prethodnih modela. Nema škripanja a tastatura je izuzetno prijatna. Sve u svemu odlična mašina

P.S. zovi ct u Golsvortijevoj jer mislim da oni imaju

Poslednja izmena:
U međuvremenu ja sam pazario taj sexy amilo (by moja žena) i imam samo reči hvale za njega. Plastika je dosta bolja od prethodnih modela. Nema škripanja a tastatura je izuzetno prijatna. Sve u svemu odlična mašina

P.S. zovi ct u Golsvortijevoj jer mislim da oni imaju

Vracaj moj noteboook !!!! :p

Nema nigde, zvao sve radnje :(

Nazad
Vrh Dno