Šta je novo?

Pomoc-hitno

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Eto posto sam imao malih ili velikih problema sa mojim Club3D Radeonom 9700 (non pro) tipa cold boot(pistanje, bacanje compa u standby prilikom ukljucivanja) odlucio sam po preporuci koju sam dobio od vecine ljudi na ovom forumu da promenim moje napajanje od 300W sto sam ja i ucinio kupivshi Chieftec 360W DualFan. Medjutim, problem uopste nisam resio, stari dobri cold boot je nastavio da se desava istom zestinom kao i pre. U cemu je problem sad ni sam nisam pametan da zakljucim. Imam plocu Gigabyte GA-845PE i P42,4B i posle rastarta kompjutera posle cold boota sve radi super i u igrama tj i u 3D i u 2D. Opet na rage3D sajtu pored imena ove ploce nama oznaka nekompatibilnost sa radetom i slicno. Neko mi je ovde preporucivao da iskljucim Fast Writte sto ja nisam radio, posto ne znam zasto mu to sluzi, ali pretpostavljam da ima neku svrhu. Jedino mi mislim preostaje da zamenim plocu jer mi sad ona prva pada ne pamet. A neznam ni koju bih mogao da uzmem, a da sam siguran da mi nece praviti problem, posto mislim da kartica nije problem jer ona osim cold boota nema nikakve probleme.

Moze neki savet ?

Goxy je napisao(la):
Eto posto sam imao malih ili velikih problema sa mojim Club3D Radeonom 9700 (non pro) tipa cold boot(pistanje, bacanje compa u standby prilikom ukljucivanja) odlucio sam po preporuci koju sam dobio od vecine ljudi na ovom forumu da promenim moje napajanje od 300W sto sam ja i ucinio kupivshi Chieftec 360W DualFan. Medjutim, problem uopste nisam resio, stari dobri cold boot je nastavio da se desava istom zestinom kao i pre. U cemu je problem sad ni sam nisam pametan da zakljucim. Imam plocu Gigabyte GA-845PE i P42,4B i posle rastarta kompjutera posle cold boota sve radi super i u igrama tj i u 3D i u 2D. Opet na rage3D sajtu pored imena ove ploce nama oznaka nekompatibilnost sa radetom i slicno. Neko mi je ovde preporucivao da iskljucim Fast Writte sto ja nisam radio, posto ne znam zasto mu to sluzi, ali pretpostavljam da ima neku svrhu. Jedino mi mislim preostaje da zamenim plocu jer mi sad ona prva pada ne pamet. A neznam ni koju bih mogao da uzmem, a da sam siguran da mi nece praviti problem, posto mislim da kartica nije problem jer ona osim cold boota nema nikakve probleme.

Moze neki savet ?

Fast Write ne sluzi nicemu. Lepo idi na sajt www.omegacorner.com i skini OMEGA drajvere, kojima je iskljucen FastWrite (nemaju ga) i probaj sa njim.
Pozdrav :wave;

Koliko ja znam ATI je sam rekao da FastWrite NE radi na radeonu.

Koju plocu imas - ali napisi model a ne cipset?
Ja imam GA8pe667pro i isti taj procesor, obicno 300w napajanje, cdrw, dvd, 1hdd i radeona 9700pro i sve sljaka perfektno. Dakle koju plocu imas, i koji bios na njoj? Da li imas najnoviji bios ako nemas flesuj obavezno pa probaj...
Fastwrite nema veze sa tim...

Imam isto sve kao tvoja sem sto ije pro a chipset mi je F5 mislim

Sad sam se setio necega-koja ti je verzija PCB-a?
Ima broj na kartici koji izgleda ovako XXX-XXXX-YY
Ova dva ipsilona su bitna, koji je tu broj?
Recimo 10 ili 11 ili 30...
Nije ti cipset F5 nego bios i inace ne moze da bude F5 kad je najnoviji F3 imas ga na www.giga-byte.com.tw skini pa flesuj ako vec nemas najnoviji....Jesi flesovao bios od kad si kupio plocu? Ako nisi onda ti je bios F2..

poz

Kupio sam pre 5 dana GA 8PE667 i verzija biosa je F5 a na sajtu je najnovija i dalje F3. Ko koga tu malo...?
Pozdrav

E sad je ionako gotovo. Promenio sam plocu i uzeu Gigabyte GA-8SG800 (SIS 648)/ Nije losa ploca, mozda malo opremljenija od GA-8PE667 a i podrzava DDR400 ima *xAGP isl.. Na njoj postoji nalepnica da je fully compatible sa R9700, ali interesantno da ima iste probleme tpia cold boot. Sto ce reci da da i sa boljim Chieftec napajanjem 360W i sa novom plocom ne mogu da otklonim problem. Mora biti do karte (ali ona inace dobro radi, osim pistanja na startu). Ajde cidecu oce xY brojeve kasnije.

Licno mislim da si se gadno *****ao sa tom zamenom ali nema veze.
Problemi cold boot je resen u reviziji radeona 30(ta dva zadnja broja) a a ko su ti ti brojevi manji od 30 onda ti je jasno odakle problem...

Obzirom da pominjes reviziju, da li to znaci da ovoj kartici osim zamene , nema leka? A da umalo da zaboravim. Fast Write ne resava problem kao ni OMEGA drajveri, sve ostaje isto.

Sve u svemu ne znam sta da ti kazem. Ne salim se uopste jer ja nisam inzenjer ni u atiju ni u nekom proizvodjacu ploca a po netu idu dve price tj verzije. Prva verzija je da proizvodjaci ploca kukaju da je problem do atija. Sa druge strane ati kaze da je to do nekih ploca jer kako objasniti da na nekim plocama radi i nema problema sa paljenjem na `ladno (recimo kod mene) i to sa nekim krsh napajanjem a negde ima problema sa drugom plocom i nekim zver enermaxom od 550W?
Ja sam imao srece (vise nego pameti:)) i dobio sam genercickog atija sa pcb-om 3.0 i kod mene nema problema...
Znam da problem ne moze da se resi ni fw-om ni detonatorima jer problem nije do softvera, uostalom kad se mesina pali ona ni ne zna na cemu radi:)
Znam da ti nisam pomogao uopste(i zao mi je zbog toga) ali mislim da ces morati da se pomiris sa tim problemom..

poz:wave;

Druze Tito nisi ti jedini koji mi nije pomogao, nisu uspeli ni drugi iako je lepo videti da su se trudili. Koliko se meni cini ja sam ovde jedini koji ima problem sa karticom, a to verovatno znaci da je do kartice, tako da ce morati da se menja. U savkom slucaju hvala.

Goxy je napisao(la):
Druze Tito nisi ti jedini koji mi nije pomogao, nisu uspeli ni drugi iako je lepo videti da su se trudili. Koliko se meni cini ja sam ovde jedini koji ima problem sa karticom, a to verovatno znaci da je do kartice, tako da ce morati da se menja. U savkom slucaju hvala.

ma nije do karte,zameni porcesor nekim boljim,AMD-ovim mozda:D :D

Da nemam radijator u sobi, mozda bih to i uradio. Ona nece da radi ni na AMD-u posto sam je probao i na AMD XP 2000+ MB ASUS A7V8X i na AMD 1700+ MB ABIT KX7 VIA KT 333. Isti je problem. Mada, predlog ti je jako interesantan, ali ne razmisljam o tome.

Goxy je napisao(la):
Da nemam radijator u sobi, mozda bih to i uradio. Ona nece da radi ni na AMD-u posto sam je probao i na AMD XP 2000+ MB ASUS A7V8X i na AMD 1700+ MB ABIT KX7 VIA KT 333. Isti je problem. Mada, predlog ti je jako interesantan, ali ne razmisljam o tome.

ma *****avao sam se,mislim za AMD,nema to nikakve veze,ali sam siguran da je problem vezan za memoriju na grafickoj karti.

poz.

Moguce,mada mislim da nije problem je u grafickoj karti, odnosno nije ona pokvarena, ona je u savrseno ispravnom stanju ali joj verovatno treba 1000W i da je neko udara po dupetu da bi bila spremna da krene u rad istovremeno sa plocom kako bi je ova prepoznalka na boot up-u sistema. U svakom slucaju ima da je menjam. Znao sam ja da je neka *******cija. Dok su se ljudi hvalili kako su nabavili r9700 za 300e ja ga nadjem za 250e i to Club3D za svaku pohvalu i to u celofanu ravno iz fabrike. Radi on lepo ali necu da svaki boot pocnem sa restartom nije dobro za sistem. Ipak mislim da je drug Tito u pravu, revizija zahteva reviziju. Toga barem kod nVidie nije bilo.

Vrh Dno