Šta je novo?

Pomoc Hitno Potrebna! Oko Hard Diska...

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Ljudi, nesto mi se desilo sa HHD. Trazio sam viruse i odjednom se restartovao. Nisma preterano obratio paznju na to, ali jeste bilo vrlo neuobicajeno...
Ponovio sam proces, i ponovo se restartovao. Nije vise hteo da udje u Windows. Nakon toga sam usao u Ubuntu.

Posto je windos odbijao da se instalira, popravi i sve ostalo... naime nije prepoznavao particiju kao formatiranu. I nakon formatiranja iz partiton magica ista stvar...

Nakon toga sam formatirao sve particije... Spojio sam ih i formatirao. Opet nije htelo. Nakon toga sam ubacio system-sku Win98 i otkucao format c: :)
jos uvek traje... radi neke allocation unit-e i sinoc je bio na 170,000 a sada je negde na 1,600,000... i ne znam kad ce zavrsiti...

jel ima neki nacin da se ubrza... POMOC!!!!!

Oprosti se od tog harda - bolje za tebe. Koja je marka i model HDD?
Jedino sto mozes da probas je Low Level Format hard diska.
Poz

brate...

strasno... znaci, sta mu se u stvari desilo? Ne bih da se oprostim...

Maxtor je u pitanju od 60Gb... Nije mi jasno u uopste sta se desilo...

ufff... nije stigao do 1,600,000 vec do 600,000... nece nikad zavrsiti...

Poslednja izmena:
Dobro ljudi...

Meni HDD jos uvek radi low level format...

Neverovatno je to sto... mislim da sam zaboravio da pomenem... linux (ubuntu) je hteo da se instalira i instalirao sam ga pre low level formata ali ne znam sta ce biti ako sad prekinem i pokusam opet da ga instaliram...

cu probam pa cu da javim..

Trying to recover alocation unit xxx.xxx.xxx

Oprosti se od harda. Trying to recover je ustvari markiranje losih sektora na hardu.

je80 te low level format. To uopshte nije potrebno. Koji mod si stavio formatiranja. Nadam se ne onaj u kojem 50 x formatira za redom al kako si napisao izgleda da je bash taj.
Najopushteniji format ti je iz dosa format c:
onda posle toga napravi primary partition i onda kokni win.
Jednom prilikom kad sam radio low level format na maxtoru od 80 gb posle formata jednostavno je "nestalo" 42 gb. Tek kad sam ubacio hdd u treci komp nestala particija se vratila...

bratunchad... pokrenuo sam bas format C: kad je poceho da vrti sto godina allocation unit-e... i odustah posle 35 Sati :)

I pokrenuo sam scandisk... i on je nasao brdo bad secor-a, ali ni tnisam moogao da radim smorilo me posle tri sata da stalno lupkam fix it.....

Tako da cu jos da probam HDD Regenerator, a posle toga u kantu :)))

CamBieL je napisao(la):
brate...

strasno... znaci, sta mu se u stvari desilo? Ne bih da se oprostim...

Maxtor je u pitanju od 60Gb... Nije mi jasno u uopste sta se desilo...

ufff... nije stigao do 1,600,000 vec do 600,000... nece nikad zavrsiti...

Kako bi bilo da testiraš HDD sa PowerMax diagnostic utility? Download sa http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm.

Ako nisi kadar interpretirati rezultat, prosledi ga na forum, ili na pm.

Promeni molex and/or granu kao i IDE kabel.

I ako nije imao problema, nakon ~35 sati arčenja verovatno je nastao problem. Nadam se da je HDD propisno hlađen :S:

Najpre dijagnostikuj sa referentnim software-om te nakon toga pokušaj BS recovery sa HDD regenerator-om.

Ukoliko PowerMax ne registruje problem, testiraj sa MHDD-om, download sa http://hddguru.com/content/en/software/2005.10.02-MHDD/. Šta više, svakako testiraj sa MHDD-om.

Poslednja izmena:
fala na savetima...

sto se ticehladjenja :) jeste, ali juce :) pisao sam vec da mu je temp bila godinama pedesetak stepeni :) tako da je to najtoppliji HDD svih vremenana na benchu :) stalno sam hteo da kupim hladjenje, pa nikako :)

i svejedno imam dve osmice, ali nisu mu primetno spustile temperaturu :) jednu sa strane jednu nazad.. znamda nijedna ne bije na njega, ali mislio sam da ce imati bilo kakvog utiaja, ali juche :)

cu probam pa javljam :)

sto se tice servisa... daleko mi Zarkovo :)))

Poslednja izmena:
daj ga duksi mozda ti on pomogne. Meni kad se tako neshto desi a zivim na sestom spratu (;
sve ti je jasno.

toza nervoza :)

nije mi jasno :S:

prosao je sve testove, u onom maxtorovom programu (powermax valjda) i samo je jedan, sad zaboravih kako se zove (treci valjda) prijavio da hard ne valja i sad, posto sam odradio SVE, oba formata i sve ostalo... ponovo teram taj test i nesto dugo traje..
javljam kad zavrzi ;)

edit:
zavrsio je i taj test i sad ga je uspesno prosao :S:

potpuono sam zbunjen...
sad sam stavio da odradi dva pass-a na burn-in test-u, jer sam provalio da sam njega zaboravio da odradim...

videcemo posle...
pozdrav i fala svima :wave:

edit:

odradio je i njega i rekao passed....

mozda se situacija sredila :) ili da se ne nadam :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno