Šta je novo?

Pomoc(Excel)

• Začetnik teme Začetnik teme FooL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Pozdrav.
Potrebna mi je mala pomoc, naime ne mogu nikako da uradim sledece.Imam dve kolone od kojih hocu da formiram grafik.Vrednosti prve kolone hocu da mi budu vrednosti "pravougaonika" (Chart Wizard-Column) po y osi tj. visina istih a vrednosti druge kolone da mi budu vrednosti po x osi tj. sirina pravougaonika.Ovo sa sirinom pravougaonika ne mogu nikako da izvedem.Guglao sam, pretrazio ovaj forum ali bezuspesno.

jako siti ovo loshe objasnio - ili ocesh da imash grafik, ili da imash celije u njemu. odluchi se.

grafik, chart-ovi i ostalo se dodaje kao posebna funkcija, i mogu se definisati uz pomoc vrednosti celija, ali nikako ne mozesh da napravish grafik, preko datih celija.

mozesh u sushtini da napravish grafik, pa da ga prevucesh preko tog, ali ja i dalje ne razumem najbolje shta ti zapravo hocesh .. ?

Trudio sam se da sto bolje objasnim
Evo sklepao sam sliku nabrzaka.
Znaci hocu da mi sirina tih 'pravougaonika' bude nezavisna(razlicitih vr.) a ne da mi budu svi iste sirine, kao sto uvek i dobijam.

A kolona(visina)
6
3
5
8
2
-------------
B kolona(sirina)
1
3
1.5
2
4

I ove kolone mi predstavljaju vrednost pravougaonika na grafiku.

Srazmenra je malo zesca ali na brzinu sam odradio sliku.

Vrednost na pravougaonicima predstavlja visinu, a ispod pravougaonika sirinu.

Nadam se da sam sad barem malo bolje objasnio sta mi treba.

Poslednja izmena:
ne postoji direktna funkcija u excelu za tako nesto i sam smatram da je to veliki propust.Podesavanje sirine barova postoji samo u opciji gap depth u okviru x axis series format, cime se moze menjati sirina ali svim serijama podjednako...
da bi postigao takav efekt koristi se prosta matrica podataka kojom "crtas" grafik...
vidi attachment

Prilozi

Hvala, pokusacu nesto da iskopam, nadam se da cu uspeti.

Nazad
Vrh Dno