Šta je novo?

Pomoc dobri ljudi pri izboru laser stampaca.

MaxXx

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2003
Poena
650
Ovako, da krenem redom.

Komsinica me je zamolila da joj nadjem a4 laserki stampac (crno-beli), ne interesuje je brzina stampe vec samo kvalitet.

Posto ima fotokopir radnju, u kojoj se izmedju ostalog prave i pecati, potreban joj je stampac koji ima kvalitetan otisak. Postupak pravljenja pecata ide u fazonu: stampa se crni otisak pecata na paus papir, pa se posebnom masinom lije...ostalo nije ni bitno. Pomenula mi je i to da treba da stampa u 1200dpi rezoluciji ili cak u 2400dpi. Svi proizvodjaci dolaze u obzir, samo da joj radi posao.

Trenutno koristi HP LaserJet 4p, koji je odlicno obavljao posao, ali nesto posustaje :)

http://home.comcast.net/~pcsimg/laser/hp-laserjet-4p.jpg

Nek to bude neka vodilja u predlozima. Nisam je pitao koliko bi para dala, ali po mojoj proceni ne verujem da bi isla preko 150e.

A sad i neke stvari koje i mene interesuju. Rekla mi je da bi placala stampac preko racuna te fotokopir radnje. Da li se u tom slucaju placa pdv?

pozdrav

Niko nista :trust: , dajte ljudi stvar je hitna!

Neka pogleda XEROX na Autokomandi imaju predstavnistvo i prodaju. Znam da imaju neke modele koji stampaju 1200 rez. a kostaju otprilike kao i svi ovi najprodavaniji stampaci ostalih kompanija oko 120 e. Znam to posto je moj ortak to pazario jos prosle godine i znam da su tada sa cenama bili super a nudili su ipak vise u rezoluciji od konkurencije.

Poslednja izmena:
Pa bilo koji HP od 150 eur je verovatno dovoljno dobar za to. Mada oni svi imaju 600 dpi opticku rezoluciju ali "kao" prave otisak od 1200 dpi, a opticki 1200 dpi sigurno kosta preko 500 eur ili 1.000 eur.

Inace kazi komsinici da je taj HP 4P je kostao oko 4.000 DM kada se pojavio tako da tesko da moze da ocekuje neki tako dobar stampac za 150 eur, mada s druge strane tehnologija je dosta napredovala i pojeftinila pa ko zna mozda sada ovi od 150 eur daju isti ili bolji kvalitet.

Ma zna ona da je taj bio skup, cak je jurila i takve polovne, cini mi se da je dva komada nasla pre godinu dana. Nego naj bitnije je da je crni otisak bas crn ;) Danas sam pricao sa njom i kaze da bi i 600dpi odradio posao. Znaci predlazite konkretno modele.

A sad i neke stvari koje i mene interesuju. Rekla mi je da bi placala stampac preko racuna te fotokopir radnje. Da li se u tom slucaju placa pdv?

Ako neko moze da mi odgovori i na ovo pitanje bio bih zahvalan.

Pozdrav!

Preberi male oglase, prodaje čovek 2100TN (HP); koliko znam - to bi joj sigurno završavalo posao.
A i ja se mislim da prodam moj 6p... Ne treba mi više, a zauzima mesto, al je mašinka, fiju!

Pricao sam danas sa njom na tu temu, interesuje je iskljucivo nova stvar. Da ja sebi kupujem ne bih imao nista protiv, ali ja ne mogu nista protiv toga sto su ljudi odbojni na polovne stvari.

Vrh Dno