rosta je napisao(la):
Imam par filmova na divx-u koje bih prebacio na DVD, drugaru koji bi da gleda na svom uredjaju. Pa me zanima kako da "nalepim" odvojeni titl (.srt, .sub) na dvd? Inace, koristim Nero Vision Expres. Hvala
potrebni programi:
1.TMPGEnc
2.DirectVobSub ili skraceno (Dvobsub)
3.DVD Lab (1.4 beta 2) preporucljivo
4.Nero (Dobar je za rezanje DVD-a)
----------------------------------------------------------------------------
1.Udjite u TMPGEnc idite na Option>Environmental Setting onda izaberite jezicak VFAPI plug-in. Tu cete videti DirectShow Multimedia File Reader. Ako on nije na prvom mestu onda ga postavite tako sto cete kliknuti na njega (desnim klikom)i higher priority(ovo ponavljate dok ne dodje na pravom mestu).
2.Udjite u Direct Vob Sub Configure (pronacice te ga u njegovom folderu ili u start meni-u) da napomonem da se mora izbrisati svaka verzija vob sub-a pre instalacije dvobsub-a. Tamo ce te podesiti sledece:
Idete na jezicak general pa na prvu padajucu listu stavite "original height" , cekirate "MOD32 fix" , na drugu padajucu listu "Original resolution" i sto je najvaznije na trecoj padajucoj listi stavite "always load" sto znaci da ce se prevod ucitavati uvek kada se radi konverzija (nemojte da se brinete ako se desi tokom konverzije vidite vise prevoda jer ce se na dvd playeru prikazati samo jedan).
3.Udjite u TMPGenc Izaberite vcd pal , ucitajte film ,podesite sve sto zelite i kad pocne konverzija filma vi kliknite na "stop" i on ce vas pitati "abort" vi nemojte da nista kliknete. Dole u taskbaru ce se pojaviti zelena strelica vi kliknite na nju i videcete na jezicku main dugme "open" . Kliknite na njega i izaberite prevod od filma. (da napomenem da prevod mora biti u .sub formatu)
Kad ste podesili sve ovo onda odgovorite na ono pitanje "abort" sa "no" da bi se konverzija nastavila. To je sve sto se tice vcd-a a sad dvd :
1.Podesavanja su ista kao i za vcd samo sad kad startujete TMPGenc izaberete DVD pal ,izaberete film , podesavanja kao god hocete i kad startujete konverziju isto kao na vcd-u ucitate prevod.
2.Sad radite sa DVD lab-om. Udjite u DVD lab izaberite "simple movie" to jest da nema menija ako hocete mozete da napravite da ima meni ali ja ne koristim.
Otvorite film onaj sto ste uradili u TMPGenc-u i Komajlujte DVD (ovo vam je potrebno da od onog dvd filma napravi fajlove .vob , .ifo , .bup ) To se zavrsi za 20 minuta mozda malo manje.
3.Onda to narezete kao DVD u nero!