Šta je novo?

Pomoc, crkli zvucnici

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Dakle vratim se sa odmora hocu da danem dusom i upalim muziku. Uzimam daljinski (altec 621), klik, nista :( ne pali se led dioda. Dakle ne mogu da upalim zvucnike(moji roditelji dok sam bio na odmoru nesto sredjivali po sobi). U cemu moze da bude problem? Meni pada na pamet kabl koji ide do daljinskog ili osigurac (mada ne znam zasto bi on crkao).

Dobro pretpostavljas..proveri prvo osigurac to bar mozes sam. Ako nije do njega onda je nesto riknulo oko naponske sekcije (mozda neki elektrolit, dioda...), ali proveri prvo osigurac. Verovatno se nalazi na poledjini SUB-a (bar kod vecine 2.1 i 5.1 sistema). Izvadi ga, kupi drugi i zameni...

Video sam gde je nego nemam trenutno srafciger :d *****. Nadam se da je to(posto ako je nesto drugo verovatno mogu da se slikam). Gde bi mogao da ga kupim?

Osigurac mozes da kupis npr http://www.elementa.co.yu/yu/kontakt.php ili u bilo kojoj prodavnici el. komponenti. Nemoj da se bedacis sve i da nije osigurac (mada ja mislim da jeste, bilo je nekoliko slucaja ovde na forumu kada ljudi posle duzeg vremena ukljuce zvucnike, a oni se ne pale..) moze da se popravi..

idi u bilo koju bolje snabdevenu prodavnicu auto delova, imaju osigurace sigurno ako nemas ni jednu el. prodavnicu u svojoj blizini

(popuni profil da bi znali da ti kazemo gde da ides da pogledas)

hm, koliko ja vidim osigurac je citav, zica je citava unutra. Kada sam pritisnuo osigurac unutra (malo) za pucketalo je par puta, ali nijednom nisam uspeo da upalim zvucnike :(

Imam iste zvučnike, i meni se događalo da kad usisavam, kabl malo izgubi kontakt. Jesi probao da čačneš, izvadiš, ubodeš kabl od daljinskog? Događalo mi se i da mikroprekidač za paljenje prestane da radi, ili moram jače da ga stisnem. Hteo sam da ga menjam i proradio sam od sebe. Teško da je prekidač, ali samo da znaš da zvučnike umesto njime, možeš upaliti i istovremenim stiskanjem oba volume tastera, tako je bar kod mene. Probaj, ništa ne košta ;).

Bez instrumenta i alata biće teško, ako nije loš kontakt samog kabla, postoji šansa da je usled prenapona u mreži zvekno termoprekidač ili "osigurač" unutar samog transformatora, ako je primar u prekidu onda prvo pogledati to:smash:. U većini slučajeva trafo je ispravan, a ako je čopersko napajanje ????

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (izvinjavam se) Otkrio sam sta je. Kad pritisnem kontakt daljinskog pri zvucnicima upale se. Ko ce sad to da drzi, sta da radim :(

P.S. rade i posle, samo treba da pritisnem da bi ih upalio daljinskim (i za gasenje). Ipak koja bi mogucnost bila za sredjivanje ovoga?

Poslednja izmena:
Rekoh ti ;), i kod mene je isto bilo par puta kad sam usisavao. Zato kod mene niko ništa ne sme da pipa :). Uvek je bilo dovoljno da par puta čačnem (ubodem/izvadim) utikač daljinca, sad ne znam šta je kod tebe. Moraš da se snalaziš, vidi prvo gde je problem, pinovi utikača (gora varijanta) ili utičnica. Ovo drugo se može rasklopiti pa probaj da priđeš.

i men ise desilo par puta, problem najcesce lezi u uticnici ili u onoj produznoj uticnici ako je slucajno koristis ili jos gore neku kinesku varijantu...

rastavljanje

Jedino sto ti ostaje jeste da ga rasklopis i vidis sta je k cemu , ako ne ynas da gledas odnesi nekom poznaniku koji je elektrotehnicar ili slicno. Ja sve svoje probleme resavam tako st o odnesem nekome ko zna i gotovo. :smash:

Nazad
Vrh Dno