Šta je novo?

Pomoc! Black screen of Death nakon instalacije Windows 7

alexistalis

Poštovan
Učlanjen(a)
14.03.2016
Poena
51
Zdravo, iskreno se nadam da neko moze da mi pomogne odlepila sam jer mi je ceo dan otisao na traganju po internetu za resenjem.

Pre instalacije, pokrenula sam Upgrade Advisor za 7icu i kazalo je da moze da radi na mojim komponentama.
Instalirala sam Windows 7 Ultimate preko XP i sve je proslo bez ikakvih problema dok nije doslo do paljenja OS po prvi put, samo se upalio crni ekran sa treptecim kursorom i nista se ne desava.

Otkacila sam sve USB/ove, CDove, Joypade, TV jedino sam ostavila mis, tastaturu, monitor i napon.

SAFE MODE mi ne otvara

U BIOSu

Pod Main:
Primary IDE MASTER> NOT DETECTED
Primary IDE SLAVE> NOT DETECTED

Dok prepoznaje Hard kao Third IDE MASTER i ne znam kako to da zamenim.

Pored toga, u Boot padajucem meniju, kao 1st Boot Device mi stoji taj hard.

Posle sam narezala instalaciju na CD i promenila 1st boot device na cd u nadi da cu moci makar ponovo da pokrenem instalaciju ali OPET CRNI EKRAN.

Posle sam menjala IDE u AHCI i pokusavala SAFE mode nekako da upalim ali nece.

Palo mi je na pamet da nije mozda instalirana 64bit na 32bit pa da je zbog toga, stagod da je, da li neko moze da mi kaze kako da pokrenem opet instalaciju??:wall:

raskaci i hard disk pa probaj da butujes sa diska. naravno,neces imati na sta da instaliras sistem, ali cisto probaj da li butuje uopste.
mozes i da resetujes bios vadjenjem baterije sa maticne ploce (dok je iskljucen komp iz struje)

ne bi ti losa instalacija zeznula boot sa ostalih drajvera... taj win7 se pokrece tek kad krene boot sa diska, pre toga nema veze kakav je. ali u svakom slucaju nisi trebala da stavljas PREKO nekog sistema, vec samo cistu instalaciju

Poslednja izmena:
Glupo pitanje ali da li je CD sa instalacijom narezan kao butabilan? Ako je stariji računar u pitanju i optika nije dugo korišćena i ona može da pravi problem.

Ako nisu te gluposti probaj ovo što je kolega iznad predložio. :)

Prvo, hvala vam na odgovorima.
Drugo, sad jos gluplji odgovor, kako da znam da li je CD butabilan? Kada ubacim CD u laptop izadju mi opcije Run Setup.exe ili Open to view files.
Ako to znaci da nije kako da bude?

Ivice, ako sam dobro razumela, da otvorim komp i ostavim samo CD citac odnosno da otkacim hardove?
Da li mis i tastatura koji su na USB mogu da uticu na paljenje?

Sad stavljam na drugi DVD koristeci Power ISO pa ako to ne uspe vadim sve

Ako si skinula vec napravljen ISO i narezala ga preko power iso ili bilo kog programa koji reze iso image na disk (a ne sama da vadis fajlove i da ih rezes), onda je butabilan sigurno.

Mis i tastatura ne uticu na boot. Otkaci i HDD i probaj da butujes disk (ako ne bude hteo i taj sto narezes).
Moj primer sa maaaaatorog kompa, nije hteo da prodje Post uopste, nijedan drajv da butuje, jer je hdd bio sje*an nacisto... Mozda,ali mozda je to slucaj i kod tebe. Cim sam ga raskacio, sve je proradilo. Naravno, drugi hdd sam nabavio.

Kada stavim samo ukljucen CD izadje mi:
Reboot and Select proper Boot device or Insert boot media in selected Boot device and press a key. Stavim CD unutra i isto mi opet kaze :mad:

probaj da butujes USB umesto CD-a,skini ubuntu .iso sa sajta i smuckaj butabilni USB sa rufus-om,unetbootin'-om,universal USB installer-om,ili koji ti se vec softver ucini lakim za rad,manje vise svi rade isto.posle u biosu podesis pod boot priorities na usb,ako ne ocitava u startu USB kao boot device procackaj hdd boot priority ili kako je vec oznaceno u BIOS-u.

mnogo bi pomoglo kad bi nam rekla koja maticna je u pitanju,ako nemas kutiju,ili negde zapisano,skini stranicu,na maticnoj mora negde pisati...

ako je to komp iz vremena IDE hdd-ova, tesko da uopste moze da registruje usb flash kao boot device. Ne drzi me za rec, ali mislim da je mala sansa.

jel si probala da stiskas f8 ili f12, probaj tu izmedju dugmice, neko od njih ce ti otvoriti boot manager... onda izaberi dvd.

rufus nadjes preko gugla. obican programcic koji otvoris, izaberes iso fajl i flesku i on sam napravi butabilni usb.

u biosu sigurno neces imati boot from usb, vec ces morati da trazis prioritet hard diskova (pokazace da ima dva, taj tvoj i usb mass storage), stavis mass storage da bude prvi, i onda butijes sa "hdd-a" (koji je ustvari sada usb fleska)

ako uopste nemas ove opcije, ***, samo sa diska moze... ali pojma nemam sto ti ne ucitava... moguce da je matoriji drajv, pa mu treba vremena... desavalo mi se na starijim kompovima da iz nekoliko restarta ucita, tada se bas cuje da zavrti disk...

Poslednja izmena:
Evo sada pravim to, nadam se da ce uspeti, nema sta nismo probali. Danas sam ga resetovala milion puta, ako do sad nije ucitao..
Bas sam se iznervirala, bezveze samo odjednom ne radi vise. Jel mogu makar da ga vratim na prethodni XP?

uhhh,ne dajte pegi da vidi koja maticna je u pitanju... :)

elem,podesavanje da butujes sa USB-a ces naci u BIOS-u pod "boot-hard disk drives".nema sanse da ta plojka ne podrzava butovanje sa usb-a...

edit: preporucujem da stavite cistu instalaciju sedmice bar.koji OS stavljas na USB?

Poslednja izmena:
Ctrl+Alt+Del ne radi? To se zaglavio neki servis posle startup-a. Mozes probati i da izvadis bateriju sa ploce i vratis je. Ako ni to nece, reinstaliraj Win, nema druge.

Nazad
Vrh Dno