Šta je novo?

Pomoc - backup podataka

SempronBG

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
304
Zdravo svima,

dobio sam zadatak da osmislim sistem koji ce automatski raditi buckup radnih fajlova na nedeljnom nivou.
Radi se o 4 laptopa (da kazem radne stanice Win 7) koji nisu umrezeni 24/7. Dakle, kolege nose svoje racunare i vise su na terenu nego u kancelariji.
Postoji ideja da se na jednom eksternom disku bekapuju podaci sa sva 4 laptopa jednom nedeljno. Trebalo bi sve da je automatizovano, tj kada se laptop nakaci na mrezu da sistem prepozna da buckup nije odradjen i da krene da bekapuje. Na disku bi bile 4 particije i na svaku particiju bi isao bekap jedne radne stanice (laptopa).
Da li je moguce sve odraditi bez jos jedne radne stanice (da ne kazem buckup server posto to nije) na kojoj bi bio softver koji bi vrsio buckup po ustaljenom planu i programu? Opcija da svako od nas ima eksterni disk pa da sami bekapujemo podatke otpada posto nam je to prelazno resenje, i pokazalo se kao ne efikasno.
Potreban je softver koji ce vrsiti buckup samo radnih fajlova, dakle da postoji mogucnost filtracije bekap fajlova po ekstenzijama.
Nije nam potreban buckup sistemskih fajlova.
Da li bi Acronis mogao da odradi posao?

Sve preporuke i sugestije su dobrodosle.

Unapred hvala.

Pozdrav.

Mislim da to i nije neki problem, samo bih ja backupovao sve, ne bi se zamajavao da proveravam da li je fajl buckupovan ili ne.
I to običnom skriptom

Nabavili smo extrerni disk od 2 TB Toshiba Stor E Canvio sa Nero BackItUp & Burn Essentials software-om.
Povezali na ruter kao file store i podesili softver na schedule buckup.
:guitar:

U slucaju nekog otkaza, rezervna opcija nam je Windows 7 Buckup And Restore.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno