Šta je novo?

Kućna multimedija Pomoc 65" do 80ak hiljada???

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Pozdrav, kao sto naslov kaze, treba mi pomoc pri izboru tv-a od 65" do nekih 80ak hiljada. Nikako ne mogu da pohvatam sta se tu zapravo gleda kod odabira, pominje se puno nekih izraza, vrsta ekrana, vrsta softvera itd...
Ono sto je meni bitno je sport i filmovi (koji bi bili pustani verovatno preko kompa u nekim boljim rezolucijama ili tipa netflixa i td...). Ne zanimaju me opcije tipa da skidam i igram igrice, ni preko tv-a ni da povezujem komp za gaming. Nekako mi je (gle cuda) jedino vazno da je slika sto kvalitetnija za te novce. Bio sam se zagrejao jedno vreme za ovu Teslu 65" ali sta znam, u svim radnjama nekako ga i dalje svrstavaju u losu klasu i kako ipak slika ne moze da pridje samsungu, lg-ju itd...

Hvala puno unapred!

65" 80K... knap je to, uzevši u obzir da su ti bitni sport i filmovi

Ako gađaš baš 65'' i ne želiš da ideš preko 80k, ne moraš da brineš o bilo kojim izrazima, vrstama ekrana, softweru ili bilo čemu, iz prostog razloga što za te pare nemaš šta da biraš.
Izbor koji imaš je da li hoćeš
  • da platiš koju hiljadu više za entry level model Samsung/LG i dobiješ Tizen/WebOS sa kojima će za nijansu manje da te boli glava nego sa nekim sakatim androidom, plus kao imaš neki trip o relativno boljem QA kod renomiranih proizvođača
  • da platiš koju hiljadu manje za fox/vox/teslu i nadaš se najboljem
O kvalitetu slike ne vredi puno da razmišljaš za te pare.

Da ne bude zabune, ne mislim da je pogrešno uzeti jeftin tv, niti da je bilo koja od ove dve opcije pametnija, ovo je samo neka skraćena varijanta na šta se isplati fokusirati se u situaciji koju imaš.

Vidjao sam neki LG UN71003LB model za 80ak hiljada, tu i tamo naleti neki Philips ili Toshiba za te novce od tih da kazemo boljih brendova. Par hiljada da dodam nije problem ako imate neki predlog vredan dodavanja. Iskreno hteo sam da se ogranicim na neki iznos jer mi je nekako zao da dam tipa 1000e za tv. Volim ja tetehnologije ali stvarno mi je mnogo to...Jos jedna stvar, ne tipujem ja na high end neki, mislio sam samo za nas smrtnike da bude dobra slika...Recimo plasi me da se ne vide neke kockice ili pixeli ili tako nesto, jedino se u to razumem, da li je slika kristalna i ostra...a ono tipa bolje, osvetljenje i to mogao bih da primetim jednino da stavim pored neki extra pa da vidim razliku....

Mi TV 4S 65" je 65k, "sakati" Android na njemu radi fantasticno i puno brze od WebOS-a i Tizena, jedino ne znam da li podrzava Netflix, jer 55" i 43" verzije ne podrzavaju.

Ceo bioskop za tu kintu? Uzimaj
O podršci je glupo pisati, zaključan na neke signale, kanale nebuloza. Ako je TV predvidjen za rad po nekom sistemu radi ako nije ne prihvata ali verovatno zastarela tehnologija.
TV je digitalni ili nije, ima sistem koji je usvojen kod nas ili ne i šta pisati?

Mora da ima Netflix sertifikat da bi radila Netflix aplikacija. Da li je fabricki instaliran ili ne je skroz nebitno.

Babe i zabe.

Moze Neflix da se pokrene i na druge nacine i ako TV nema sertifikat a kao sto sam rekao ali nisam siguran da Mi TV nije Netflix sertifikovan.

Babe i zabe.

Moze Neflix da se pokrene i na druge nacine i ako TV nema sertifikat a kao sto sam rekao ali nisam siguran da Mi TV nije Netflix sertifikovan.
Na koji nacin moze da se pokrene 4K Netflix na 4K Android TV-u koji nije sertifikovan? Kodi addon u tom slucaju ne pusta 4K, vec 720p ili 480p.

Mi TV 4S 65" je 65k, "sakati" Android na njemu radi fantasticno i puno brze od WebOS-a i Tizena, jedino ne znam da li podrzava Netflix, jer 55" i 43" verzije ne podrzavaju.

Vidiš, Mi televizori su mi totalno prošli ispod radara. Ovaj model je cenovno malo čudno pozicioniran, oko 10% je jeftiniji od Samsunga/LG u toj klasi, nisam siguran da bi me to dovoljno privuklo da se upustim sa njima.
Što se tiče sakatih androida, ja napisah da nemam ništa protiv jeftinih marki, uostalom imam kući po jedan i vox i fox sa tim androidima, sve to radi i super je, ali onda naiđeš na nešto tog tipa "samo ne može Netflix" ili "samo ne može ovo ili ono". Kada bi dolazili sa redovnim androidom koji može da instalira sve sa playstore-a, ja prvi nikada ne bih pogledao ni WebOS ni Tizen. Ovako, podrška za OS iza kojeg stoji LG/samsung i podrška za različito customizovan android kod svakog kineza posebno se ne mogu meriti.
Što se tiče toga da android radi brže na Mi-ju nego Tizen na Samsungu, recimo ovako: verujem ti da ti smatraš da je to tako, ja smatram da nije.

Nemam sta da smatram, bavim se aplikacijama za AndroidTV i redovno se susrecem sa svakakvim modelima Samsunga i LG-ja (deo sam tima koji radi striming aplikacije za sve sisteme, osim za Roku), a licno koristim i Mi Box S i Mi Tv 4s:)

Kao sistem, nativni AndroidTV (kakav je na Mi Box i Mi TB) je daleko fluidniji od WebOS i Tizen sistema. To sto se aplikacije za AndroidTV pisu nogama pa budu spore, to je druga stvar :D

Vidjao sam neki LG UN71003LB model za 80ak hiljada, tu i tamo naleti neki Philips ili Toshiba za te novce od tih da kazemo boljih brendova. Par hiljada da dodam nije problem ako imate neki predlog vredan dodavanja. Iskreno hteo sam da se ogranicim na neki iznos jer mi je nekako zao da dam tipa 1000e za tv. Volim ja tetehnologije ali stvarno mi je mnogo to...Jos jedna stvar, ne tipujem ja na high end neki, mislio sam samo za nas smrtnike da bude dobra slika...Recimo plasi me da se ne vide neke kockice ili pixeli ili tako nesto, jedino se u to razumem, da li je slika kristalna i ostra...a ono tipa bolje, osvetljenje i to mogao bih da primetim jednino da stavim pored neki extra pa da vidim razliku....
Kockice pixeli i slično će zavisiti od izvora slike, više nego od samog TV. Ako planiraš da gledaš SD kanale, nijedan TV, posebno u toj klasi i toj dijagonali neće uraditi dobar upscale.

Nemam sta da smatram, bavim se aplikacijama za AndroidTV i redovno se susrecem sa svakakvim modelima Samsunga i LG-ja (deo sam tima koji radi striming aplikacije za sve sisteme, osim za Roku), a licno koristim i Mi Box S i Mi Tv 4s:)

Kao sistem, nativni AndroidTV (kakav je na Mi Box i Mi TB) je daleko fluidniji od WebOS i Tizen sistema. To sto se aplikacije za AndroidTV pisu nogama pa budu spore, to je druga stvar :D
Čekaj, znači prazan AndroidTV radi bolje nego prazan Tizen? A pošto su aplikacije za AndroidTV loše napisane, sama aplikacija radi sporo?
Mislim, valjda je jasno da ja (i većina nas ovde usudiću se da pretpostavim) nisam TV app developer, tako da od toga što taj prazan AndroidTV radi dobro, ja nemam ništa. Uglavnom ne koristim TV tako što ga upalim i onda browsujem kroz njegov OS.
Oba TV sa androidom (gledano kao celina, tv i android) mi rade znatno sporije od druga dva sa Tizenom. Na ovima sa androidom imam gomilu aplikacija koje ne mogu da se instaliraju sa playstore (ne pojavljuju se uopšte), tipa Netflix, HBO etc, kao i gomilu aplikacija koje mogu da se instaliraju ali ne rade kako treba(plex recimo). Treća gomila bi bila ove koje rade, ali onda odluče da prestanu odjednom, pa moraš da ugasiš tv (ne standby već vađenje utičnice), sačekaš, pa pokreneš ponovo, pa onda opet radi (EON npr).
Svakako moguće da je Mi uradio bolju implementaciju od vox/fox-a, pretpostavljam da zato i jeste sa cenom tu gde je, tako da mu to dođe neko rešenje između ova dva koja sam prvo pomenuo.

Ne znam za 65" TV 4S i Netflix podrsku, takodje ne znam za Vox/Fox i slicnu boraniju kakva je situacija, ko zna sta oni trpaju od hardvera.

Za Android ima 3 jaka igraca koji mi sada padaju na pamet, Sony, Xiaomi i Amazon, s tim sto Amazon ima skin preko Androida i nema Play Store.

HBO je djubre za AndroidTV, to toliko sporo radi da treba sramota da ih bude. Spotify, Netflix, Kodi i Youtube rade super. To je od aplikacija sto ja koristim, ali reci da je AndroidTV los jer je ta i ta aplikacija spora/lose odradjena nije bas merodavno :)

Ne znam za 65" TV 4S i Netflix podrsku, takodje ne znam za Vox/Fox i slicnu boraniju kakva je situacija, ko zna sta oni trpaju od hardvera.

Za Android ima 3 jaka igraca koji mi sada padaju na pamet, Sony, Xiaomi i Amazon, s tim sto Amazon ima skin preko Androida i nema Play Store.

HBO je djubre za AndroidTV, to toliko sporo radi da treba sramota da ih bude. Spotify, Netflix, Kodi i Youtube rade super. To je od aplikacija sto ja koristim, ali reci da je AndroidTV los jer je ta i ta aplikacija spora/lose odradjena nije bas merodavno :)
Hm, ponavljam se, al evo sumarum.
Nigde nisam rekao da je AndroidTV operativni sistem loš, već da jeftini kineski televizori koji dolaze sa androidom imaju razne sakate verzije (moja dva npr imaju različite verzije i različite aplikacije rade ili ne rade na njima).
Sony nisam nigde ni spominjao, obzirom da mu se ne uklapa po ceni, barem ja koliko znam Sony nema Android na jeftinijim modelima?
Ispravio sam se da su mi promakli Mi televizori i naglasio da je realna mogućnost da su bolje implementirali AndroidTV, svakako se opet svodi na to da je svaka ta implementacija drugačija od kineza do kineza, uz to da je Mi-jeva bolja od fox-vox, zbog čega i košta (dosta) više od njih.
Amazon pravi televizore (i prodaje u Srbiji)?
Shvatam da je tvoja perspektiva kao developera drugačija, probaj se ubaciti u perspektivu čoveka kome pokušavamo da damo savet, a kojem smo ovom prilikom totalno hijackovali thread, tako da ću ja ovde da se poklonim i završim.

@BuNnY_nIsH javi šta si uzeo i kako si zadovoljan :)

Vrh Dno