Šta je novo?

Pomoć za kupovinu laptopa za freelance

mladjonis

Zapažen
Učlanjen(a)
09.03.2024
Poena
15
Pozdrav ekipa,

Može neki predlog šta da uzmem za poslovni laptop sebi (služio bi i kao lični naravno, ali prvenstveno bi bio za freelance). Trenutno imam firmin thinkbook koji je baš smeće konfig: 40gb ram, i7-1255u. Throttle kao lud povremeno, jako se greje i procesor je poprilično spor. Kada otvorim 2 VS i VS Code i browser sa 10tak tabova postaje nemoguće raditi. Sa druge strane matoriji M1 koji sam probao sa 16gb rama reže kroz sve to kao kroz maslac. E sada nemam baš vremena za ćekanje da odem vani ili nekoga da mi donese neki Mac ili povoljniji laptop što nema kod nas ili je skuplji duplo, a ni iskustva da istražujem oko Mac laptopova, pa bih za ovaj put želeo da uzmem što će da me služi kao taj M1, da mi ne kida živce i da se ne brinem može li ili ne može da potera virtualku dok radim nešto još na njemu.

Tako da ako imate predloga za tako nešto navedeno, molim vas pomagajte meni je već muka od gledanja, a nigde nisam stigao.. Drugari su mi predlagali Thinkbook, ali to što sam video kod nas je bezobrazno skupo za novije modele, a ne znam koliko stariji mogu da iznesu ovo što bih ja radio. Ne bih da se zaletim jer pa da bude kao sa ovim firminim laptopom koji je koštao svojevremeno preko 1k e, da bi se ispostavilo da ne da ne vredi.

neki polovni - noviji, HP EliteBook. Odlično su se pokazali

Laptopovi generalno nisu za ozbiljan rad. Preskupi, nepouzdani, nema nadogradnje, spori, bucni. Kupi desktop.
Macbook su kao ok, ali za tu cenu kupis 3x jaci desktop.

Laptopovi generalno nisu za ozbiljan rad. Preskupi, nepouzdani, nema nadogradnje, spori, bucni. Kupi desktop.
Znam sve, ali neću biti stalno stacioniran pa da mogu desktop da uzmem, u tome i jeste najveća žalost :D

Onda spremi 3-4k evra za mackbook, ili 2-3k za neki windows model. Izbegavaj U procesore, i izbegavaj slim,light i slicne modele jer ne mogu da ohlade.
A tisinu u svakom slucaju tesko da dobijes

Ne bih se složio. Svi ovi što rade navigaciju za kamione, kupuju HP EliteBook. Mali, kompatibilni, mogu da se nadograđuju, jednom reči idealno. Nabavio sam za suprugu i par njenih koleginca, za online časove engleskog. Priča je plug and play. Da ne spominjem freelance re.

Navigacija za kamione, zahtevnost programa je 5% cpu. Ako je dual core.
Online casovi engleskog. Radi na celeronima iz 2010.

kakav dual core. U pitanju su najčeće modeli ryzen 7 sa 16GB RAM a

Framework laptop

Pa moze da neko donese od preko,ne znam kako drugacije.
Ja sam moj porucio sa Ebaya,pa su me ovi odrali na carini.

Пробај заменити термалну пасту код тинкбука.

Nazad
Vrh Dno