Šta je novo?

Pomoć za kontroler/gamepad i PC

Ivan I.

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
510
1. Posle restarta pc, igra Rayman Legends ne vidi kontroler, moram da izvadim/vratim usb kabal kontrolera iz pc, kada to uradim odmah prorade. Predlog?
2. U drugoj igri Rocket League, uopšte ne vidi kontrolere, mogu da igram samo preko tastature. Predlog?
Kontroler je Gigatech GX-505C.

Topla preporuka je da uložiš u žičani (može i bežični ako nabaviš bazu) xbox 360 kontroler i više nikada ne razmišljaš o ovakvim stvarima jer će raditi nativno u svakoj igri koja podržava kontroler bez bilo kakvih podešavanja.

U protivnom potraži neki xinput wrapper, ne znam šta je od toga trenutno aktuelno, neko će već dati savet.

Ima li neko ideju kako da rešim problem sa ovim što imam?

Ja koristim ds4 i topla preporuka svima. Pre njega sam imao Logitech F710 i ne mogu da se porede, Logitech je nekako skucen, glomazan i tezak, dok je ds4 vrhunski izbalansiran, a jedan software ga pretvara u vrlo korisnu stvarcicu za PC, pa mu tako recimo touchpad moze postati mis, i jos dosta podesavanja, ma milina za koriscenje. Vrlo precizan joypad.

Nisi naveo koji OS imas, ali problem je u driverima verovatno. Za drugu igru pokusaj sa Xbox 360 Controller Emulatorom.

Savetujete coveka da uzme mesto gamepada od 10E, gamepade od 60E. Jasno je da su ti skuplji bolji, ali ako je gamepad namenjen za dete, covek mozda ne zeli bacati pare i oce bez ulaganja da se resi problem.

I meni se cini da je problem sw a ne hw...
Imao/imam 2-3 kineza tipa gigatech i sl,sad imam neki speedlink i nikad nisam imao problem sa detekcijom,podesavanjem i sl...
Kao sro koleza kaze,za nas usputne kontroler igrace kinezi perfekt odradjuju posao...

Nisi naveo koji OS imas, ali problem je u driverima verovatno. Za drugu igru pokusaj sa Xbox 360 Controller Emulatorom.

Win 7 64bit. Na sajtu proizvođača nisam našao drajvere, sami se instaliraju čim se ubodu u pc i to je to. Probao sam x360ce, naleteo sam guglajući na njega, ne znam da li je lepo podešen?

Savetujete coveka da uzme mesto gamepada od 10E, gamepade od 60E. Jasno je da su ti skuplji bolji, ali ako je gamepad namenjen za dete, covek mozda ne zeli bacati pare i oce bez ulaganja da se resi problem.
Upravo, nisam igrao igre godinama, uhvatilo me nešto pred praznike, uzeo sam neku proverenu varijantu kontrolera za neku malu cifru. Ne isplati mi se da ulažem veću lovu u ovo ako me ne bude držalo, budem nedeljno pokreno igru na sat vremena. AKo me uhvati ludilo, idem na PS3/4 i kupujem sve kako treba.

@DukeLander, problem je softverske prirode i po meni, neki dobar kontroler emulator to rešava. Naleteo sam na netu dosta slučajeva, za neke igre je potrebno, za neke ne, uglavnom za novije, dosta njih preporučuje baš x360ce.

Poslednja izmena:
1. Posle restarta pc, igra Rayman Legends ne vidi kontroler, moram da izvadim/vratim usb kabal kontrolera iz pc, kada to uradim odmah prorade. Predlog?
2. U drugoj igri Rocket League, uopšte ne vidi kontrolere, mogu da igram samo preko tastature. Predlog?
Kontroler je Gigatech GX-505C.

1. Otvori power options, pa change plan settings, zatim change advanced settings. Nađi USB setting i promeni set the USB selective suspend setting na Disabled. Ovako je na win 8.1, mada verujem da radi i na win 7.

2. Ne znam za rocket league, al generalno kad x360c ucita podesavanja, sacuvas i onda kopiras onaj ini i dll u folder igre. Koju verziju x360c si skinuo?

Poslednja izmena:
Skinuo sam verziju za 64bit.
Ovo:

Prilozi

• 2016-01-10_151735.png
    2016-01-10_151735.png
    30.2 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
SKino x360c za 64bit. Nisam kopirao nigde fajl. Da kopiram u folder igre, misliš folder igre?

Da. U instalacioni folder igre. Obicno u tom folderu vec ima neki x360 ini i dll fajl.

U koji folder pre?

Prilozi

• 1.png
    1.png
    30.3 KB · Pregleda: 31
  • 2.png
    2.png
    91.7 KB · Pregleda: 33
Kako mislis u koji pre? Iz foldera x360c u instalacioni folder igre.

Onda na prvu sliku, ali ti nema nikakvih x360 fajlova, ali ni u drugoj slici. Podešavanja i razni fajlovi su na drugoj slici, zato pomislih da nije u taj folder, koji se nalazi u igri.

Probao u oba foldera verziju koju si mi poslao, isto sa tom igrom. Rade kontroleri u drugoj igri, ali u njoj su radili i pre ovoga. Jedino da vidim da li će i sada morati da se čupaju posle restarta PC.

^ radi! Hvala @masamunea :type:

Da li je za PS4 gamepad potrebno ubacivati ove plaginove x360ce za PC igrice?
Ili je i on kao xbox gamepad odmah spreman za igru,bez ikakvih dodataka i slicno?

Nazad
Vrh Dno