Šta je novo?

Pomoć ugroženima od poplava

POTREBAN PREVOZ za sutra. Treba da se preveze hrana za pse i macke od Veterinarskog Fakulteta u Beogradu do Kriznog Staba u Selu Morović (117km). Ukoliko imate mogucnosti da pomognete, javite se Nebojši sa Vet. Fak. 069 396 38 43 Hvala

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, jel znate negde iz pouzdanih izvora da se ditektno nosi pomoc. Oprema za bebe, hrana za bebe, sredstva za licnu higijenu, hemija za ciscenje i tako. Ali da ima negde direktno porodici ili nekom da se nosi.

Данас били у Отави у српском центру, однели доста хране за бебе, конзерве, санитарију, пелене итд. Цео дан радили на разврставању јер будалесине од људи доносе свакакве глупости(завесе, ношени веш итд). Свакаквих болида има. Али су у мањини хвала Богу. Авион полеће у уторак. Дај Боже да све прође ок. Новчане донације се прикупљају поред овога. За Српску и Србију! Само напред људи! Идемо даље, нема назад.

Potreban je donji ves prihvatilistima. Noseni opran (iskuvan) i prepeglan nema bakterija.
Neki car je u prihvatiliste doneo frizider i produzni kabal pun nekih mazalica, sireva...:)

Receno je da je u redu i polovan ves ali cist. Trazili su carape i gace samo da bude cisto i citavo.

Receno je da je u redu i polovan ves ali cist. Trazili su carape i gace samo da bude cisto i citavo.

Управо овако нам је речено и у Црвеном Крсту и у неколико различитих прихватилишта - било какав доњи веш, само да је читав и опран. Нов доњи веш да купиш, мораш да ПРВО опереш (или чак и искуваш) пре него што би то могао ико да обуче.

Poslednja izmena od urednika:
Данас били у Отави у српском центру, однели доста хране за бебе, конзерве, санитарију, пелене итд. Цео дан радили на разврставању јер будалесине од људи доносе свакакве глупости(завесе, ношени веш итд). Свакаквих болида има. Али су у мањини хвала Богу. Авион полеће у уторак. Дај Боже да све прође ок. Новчане донације се прикупљају поред овога. За Српску и Србију! Само напред људи! Идемо даље, нема назад.

Druze, jel mozes da mi kazes gde je taj srpski centar u Otavi? Sajt nase ambasade ne radi vec jako dugo, na sajtu crkve Svetog Stefana nema nikakvih informacija. Bio sam u Otavi pre 10 dana, poneo sam puno stare odece (uglavnom decije), ali nisam dosao do informacije gde se prikuplja pomoc, cak ni nasi ljudi nisu znali? Idem opet u Otavu u ponedeljak, gde se skuplja pomoc i od kad do kad?

Ево имаш све овде: http://www.ottawa.mfa.gov.rs/cir/.
Људи нису знали јер их то толико не интересује а и захваљујући слабој организацији челних људи. Онај ко је хтео да сазна врло лако је на фејсу наћи. Ми смо се сами организовали. Иначе адреса српског центра је у ствари код нове цркве која се гради. Поздрав.

Humanitarni broj za pomoć ugroženim područjima Republike Srpske 2161 od nedjelje, 25. maja, dostupan je u svim mrežama mobilnih operatera u Srbiji - MTS, Telenor, VIP, a zainteresovani građani u Srbiji mogu da slanjem prazne poruke na ovaj broj doniraju 100 dinara /0,87 evra/ pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima na teritoriji Republike Srpske.

Poslednja izmena:
Brate minli, pa da mu je neko to uradio u Japanu, taj bi 20 puta zaredom izvrsio sepuku. Bas pre neki dan gledam one Japanke kako ponizno mole za oprostaj jer su ostetile drzavu. Kao da nismo iz iste galaksije, mi i oni, tolika je razlika u mentalitetu.

Sto se teme tice, nesto najavljuju strasno nevreme u Hrvatskoj za veceras. Sta mislite da li ce se preneti i kod nas i kolika je opasnost od novih poplava?

Brate minli, pa da mu je neko to uradio u Japanu, taj bi 20 puta zaredom izvrsio sepuku. Bas pre neki dan gledam one Japanke kako ponizno mole za oprostaj jer su ostetile drzavu. Kao da nismo iz iste galaksije, mi i oni, tolika je razlika u mentalitetu.
Ima i kod njih bitangi, cak i mnogo vecih nego kod nas. Samo je vecina motivisana da radi.
O kojima Japankama je rec ovo?

Mene iskreno zanima sta bi sa ovim, googlao sam ali nista nisam nasao - vest je stara, a gde su rezultati???

http://www.nadlanu.com/pocetna/aktu...stao-bez-kuce-tokom-poplava.a-240703.295.html

Kako je rekao, država će finansirati izgradnju svih srušenih kuća, konkretno u Obrenovcu 14 kuća, a verovatno još 50 finansiraće prijatelji iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

Kako je naveo, za 10 dana biće završene sve procedure pa će građani početi da dobijaju novac za oštećene kuće.

...

Kako je precizirao, sakupljeno je 29 miliona evra pomoći u uskoro će biti održana i donatorska konferencija.

...

Vučić je rekao da se radi o 600 do 800 uništenih kuća, tako da će se izgraditi i taj broj potpuno novih stambenih jedinica, rekao je premijer Vučić i dodao da će se taj posao završiti do oktobra kako bi gradjani zimu dočekali sa krovom nad glavom.

Danas je počela izgradnja prvih 10 montažnih kuća za smeštaj lica pogodjenih u polavama, a završetak radova predvidjen je za 28 avgust.

Vest je od 28. juna - ima li neko iz obrenovca da potvrdi sta se desilo?

Imam ortaka u Obrenovcu koji je sve uredno prijavio (šteta i to) i od nikoga ni reči, sve sami on i roditelji sređuju.

Ko nas predstavlja... Ovi bi trebali u roku od odmah da popiju ostavke uz dozivotnu zabranu obavljanja bilo kakve funkcije. Zakasniti pola sata na sastanak sa ambasadorom neke drzave je bezobrazno i bahato, bruka je jos veca sto je ambasador Japana u pitanju. Za razliku od ostalih kojima je uvek neki interes u planu Japan nam je uvek bezuslovno pomagao. Autobusi za GSP,inkubatori i ostala oprema za bolnice,humanitarna pomoc, bezbroj obnovljenih skola i vrrica po Srbiji...Uzevsi sve u obzir i to koliko japanci cene tacnost "gospoda" je mogla malo vise da se potrudi.
Da sam kojim slucajem bio na licu mesta zaglavio bih bajbokanu jer bih od nasih dicnih predstavnika trazio da se gostu izvine uz naklon do zemlje.

Btw u vezi tacnosti vozova odgledajte sledci video,mene je odusevio.Vrata se otvaraju 3 sekunde posle predvidjenog vremena za dolazak voza.

https://www.youtube.com/watch?v=k8FjR42GNSU&feature=youtube_gdata_player

Poslednja izmena:
Jedino me iznenađuje što su stvarno počeli da sređuju korito(u Valjevu).

Vezano za ovaj klip, kažu da ako voz kasni više od pola sata čini mi se h Japanu, ministar železnice ili čega već je izvršava harakiri.
To je možda malo napumpano ali opušteno može da bude tačno su ću po klipu. :D

Poslednja izmena:
Nije harakiri vec sepuku , harakiri je zapadnjacki izraz za sepuku koji japanci smatraju pogrdnim. Sto se izvrsavanja sepuku tice mislim da je to mit (mada je mozda bilo slucajeva) kao i onaj da ne rade samo jedan dan godisnje.Imaju oni odmora itekako ali zato kada rade zaista rade.

Sto se uredjenja korita tice, ukoliko su se Japan ukljucio u to ne treba ni da te cudi. Za razliku od ostalih oni ne daju novac i okrenu ledja vec striktno prate sta se sa tim novcem radi,cak i uslovljavaju kako i gde ce biti potrosen.Nazalost poznaju nas vrlo dobro. Primer su cuveni GSP autobusi "japanci". Darivali su GSP autobuse ali uz potpisivanje ugovora,na 10 godina mislim. Sami su odlucili kojim trasam ce ici autobusi,zahtevali redovno pranje i odrzavanje originalnim delovima,sto redje menjanje vozaca na odredjenom autobusu kako bi se znalo koji vozac je odgovoran za stanje pojedinacnog autobusa i slicno. Redovno su obilazili garazu GSP i u slucaju da nesto nije ispostovano po ugovoru su mogli da pokupe autobuse i daju ih nekom drugom. Zbog svega ovoga ovi autobusi su i istrajali preko 10 godina. Sad cujem da je istekao ugovor,da je stanje autobusa losije jer iako ih japanci i dalje obilaze vise ne postoji mogucnost oduzimanja autobusa pa su se nasi opustili.

srbin.info/2014/10/24/japanci-i-srpska-sramota-oni-poklanjaju-mi-upropastimo/

Jedini način je da nas kontrolišu :D

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3995336/izlivanje-jadar-zandarmerija-osecina.html

maxresdefault.jpg

Код мене у Ариљу озбиљна ситуација, а отприлике ће бити још озбиљнија.

Едит. Ово је регионални пут Ариље - Ивањица

https://streamable.com/89v0ii

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno