Šta je novo?

Pomoć: Ubuntu+Win

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Naime, instalirao sam ovaj novi ubuntu v10, i hoću da šerujem foldere neke sa win mašinom. Vide se međusobno, sa linuxom vidim win šerovane i obrnuto, samo što sa win-om mogu da otvorim samo glavni foler, za ostale podfoldere traži autentifikaciju. Jel ja treba na linuxu da napravim novog usera da bi mogao da pristupim i ako treba kako? I kako da šerujem ceo disk na linuxu?

Izvinjavam se ako sam nerazumljivo napisao, ponekad ni sam sebe ne razumem :p

Username i sifra za otvaranje samba share-a iz windowsa ti je tvoj username i sifra koje koristis na Ubuntu-u.

Meni je tu sambu automatski konfigurisao, ja tu ništa nisam dirao, a i ne znam kako. A uključio sam šer tako što sam desni klik na folder i iz menija izabrao share opciju, a tu sam namestio da mogu da pristupaju i guest nalozi, i dalje pojma nemam kako.

Sta ne znas kako? Ako te pita iz windowsa za username i sifru kada hoces da pristupis nekom share-u, samo ukucas ono sto koristis na Ubuntu-u za logovanje.

Probao sam ja mislim tako, ali ajde da ne lupetam, kad dođem kući javljam šta se tačno dešava.

Ne mogu da otvorim, sad mi iz explorera kaze da folder ne postoji, a iz nix-a kad otvorim shared folders, isto ne mogu da otvorim šerovani folder.

Na winu mi sad piše da ne mogu na isti nalog više puta da budem ulogovan istovremeno.

Poslednja izmena:
Kada namestim šer i uključim opciju da se mogu logovati useri bez user account-a, onda win ispiše error da ne postoji taj folder, a kad to isključim, onda traži user i pass i kad to unesem onda kaže da je nemoguće da se loguje više puta. :wall:

Ne vredi mi ovo, Moraću da uzmem neku knjigu o linuxima

Nazad
Vrh Dno