Šta je novo?

Kućna multimedija Pomoć u izboru Soundbara

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Pozdrav svima,

molim za pomoć u izboru, posebno zato što ne bih da pogrešim oko tehničkih standarda i uparivanja.
Dakle, odlučio sam da za dnevnu sobu uzmem soundbar, prvenstveno za gledanje filmova/serija. Soundbar bi se koristio i za puštanje muzike (streaming servisi, uglavnom, ili losless muzika sa PC-a ili Networkj HDD-a)
Trenutno imam:
Nvidia Shiled Pro. Vro sam zadovoljan, i on mi je jedini izvor slike (i zvuka uz nju),
Panasonic plasma 50" (nije 4K), koji super radi. Video prima samo od Shield-a.
TV nije planiran za zamenu u bliskoj budućnosti, ali bih da kupim soundbar.

Gledajući razne soundbarove (još uvek nisam čuo ni jedan!!), izbor se sveo prvenstveno na Sonos Arc. Kupio bih ga bez razmišljanja, ali u trenutnom setup-u, problem je TV. Panasonic nema eARC, a Sonons Arc ima samo jedan HDMI izlaz (kao i Shield). Dakle, povezivanje bi moralo da ide Shield - TV - Soundbar. TV je usko grlo, pa bi trenutno Sonos Arc bio bačen novac.

Molim za preporuku drugog soundbara. Ako soundbar ima dva HDMI konektora, da li jedan on može propustiti sliku TV-u, toj da li je moguće povezivanje Shield - Soundbar - TV, i da imam sve opcije zvuka koji Shield i Soundbar podržavaju? Ili ipak moram prvo menjati TV, i birati isključivo takav koji podržava eARC.

Puno hvala!

Soundbar SAMSUNG HW-Q950A/EN/11,1,4ch ima 2 hdmi ulaza, prosleđuje sliku na TV i podržava sve formate kao i Nvidia Shield.​

Vrh Dno