Šta je novo?

pomoć-setovanje monitor/TV

madforensic

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poena
154
Pozdrav!
Nedavno sam menjala monitor SyncMaster 755 za SyncMaster 933, wide, 18.5" (1360x768). Ranije nije bilo problema sa kloniranjem slike preko nVidia control panela međutim, sada TV ne pokazuje ceo desktop čak ni na 16:9. Preko control panela ne mogu da setujem rezoluciju TV-a a da bude ista kao i na monitoru, već ostaje na 1024x768. Šta treba da uradim?
Pomoć! :crash: :)

Да ли је у питању CRT или LCD TV? Ако је ово прво није ни чудо што TV не може да истера HD ready резолуцију :d

LG LCD TV, ima mogucnost za 16:9. Pre nije bilo problema na istom TV-u samo je monitor promenjen...

Da li dobijas bilo kakvu sliku na TV-u?

da, slika je ok po kvalitetu ali nije ceo desktop. vidi se samo taj deo koji stane u 1024x768 i pomera se za misem...isto je za bilo koji ratio samo se razvuce ili bude zumirana...

Probaj da dodas u change resolution da dodas rezoluciju manuelno. A i probaj da postavis na extend display da vidis dali ce i tad da bude 1024 ili ce se prebaciti u native rezoluciju.

Poslednja izmena:
isla sam na nvidia control panel->manage custom resolutions. za TV sam pokusala da napisem rezoluciju 1360x768 ali izbaci "Custom mode test failed". Gde treba da podesim extend display?

Jel mozes da kazes tacan model TV-a? I koj windows koristis? U windows 7, konbinacijom win dugmeta + P dobijas opcije za ponitore kao na slici

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    31.5 KB · Pregleda: 48
Desni klik -> properties -> selektuj setings tab -> trebalo bi da imas dva monitora, klikni na drugi pa dole imas da stikliras opciju Extend my Windows desktop onto this monitor i podesi rezoluciju ako moze na 1366x768.

Nesto se tu ne valja, probaj da skines najnovije drajvere sa neta, jos jedino mi to pada na pamet, da li si stavljala neki softver koj ide uz taj novi monitor?

a sa kojim kablom si povezala tv i komp? hdmi ili svga ili zuti chinc? bez hdmi kabla ces i da dobijas samo 1024X768 jer kartica vidi drugi monitor kao monitor ili kao tv?

Ja sam odbacio ovo jer sam shvatio da joj je ranije sve radilo kako treba, samo je monitor promenila...

posle menjanja monitora, ponovo sam instalirala driver za graficku i driver za monitor, nista vise nisam instalirala. ne razumem se u kablove ali mislim da nije ni jedan od ovih sto si napisao posto sam trazila slike na google. slikala sam moj pa pogledajte sliku. jedino mi je to nekako razumno...ipak sam imala i CRT TV kad sam prvi put povezala komp sa TV-om, mada je radilo sve normalno i na LCD-u. naravno, sa starim monitorom...

Prilozi

• Picture 0031.jpg
    Picture 0031.jpg
    99.5 KB · Pregleda: 45
Pa to je upravo taj kabl koj ne moze da izvuce vecu rezoluciju od 1024x768... A na kojoj si ti rezoluciji drzala stari monitor? bas ovoj 1024x768?

ma da, obican CRT monitor, 1024x768, 17". koji bi mi onda kabel trebao?
Hvala! ;)

Pa potreban ti je HDMI cabl
hdmi_000.jpg

I potreban ti je DVI to HDMI adapter
HDMI-F-DVI-M-Adapter-Tin.JPG

Koja je graficka karta u pitanju? nadam se da ima dva izlaza za monitor?

ima jos jedna opcija, ako posedujes ovaj kabl(obicno dolazi uz graficku)

svid-to-component.JPG

potreban ti je onda samo obican 3x cinc kabl, i pozadi na tvom LCD-u imas iste ove boje i samo ih povezes... Sva tri sluze za prikaz slike...

nabavila sam HDMI kabel, sve je podeseno i radi! :banana: jedino slika ne pokriva ceo TV vec ima kao crni okvir sto nisam uspela da popravim ali nema veze, slika je super. Hvala vam puno! :D

nabavila sam HDMI kabel, sve je podeseno i radi! :banana: jedino slika ne pokriva ceo TV vec ima kao crni okvir sto nisam uspela da popravim ali nema veze, slika je super. Hvala vam puno! :D

nvidia ima opciju resize desktop klikni tu i imas u uglovima cetri zelene strelice a u sredini klizace sa levo i desno i gore i dole pa razvuci to malo koliko ti fali ali tako da vidis zelene strelice u uglovima monitora, i to je to.:)

kod mene ne prikazuje tu opciju. trebalo bi da bude pod Video & Television ali nema Resize HDTV desktop... :trust:

nema i dalje ali nema veze, sredjivala sam driver tako da je sad sve kako treba :)

Da i mene je nervira taj okvir, evo slicica sta treba da uradis da to sredis...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    137 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno