Šta je novo?

Pomoć - SBB konekcija

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Imam veliki problem, na pomoćnom kompu ne mogu da se konektujem na SBB.
Na glavnom je sve u redu, ali kada prebacim kabl na ovaj drugi - neće!
Ne pomaže čupanje modema iz struje, vadjenje lan kabla - ništa!

Javlja mi uvek poruku - Local area connection doesn't have a valid IP configuration.

Ploča je Gigabyte GA965P-DS3P, Win7 Ultimate 32bit, juče instaliran.
Nadam se da neko zna u čemu je problem i da je voljan da pomogne, evo prilažem i sličice.

Hvala unapred

Naravno, zvao sam odmah SBB, ali nije mi jasno kako njih uopšte dobiti!
To je danas bila nemoguća misija!

http://www.google.rs/search?sourcei...nection+doesn't+have+a+valid+IP+configuration.

Dosta njih muči isti problem "Local area connection doesn't have a valid IP configuration"

Drugo može da bude i do SBB-a, ako ograničava upotrebu modema samo na jednu MAC adresu CPE-a.

Za prvo probaj da digneš neku live distribuciju linuxa: Ubuntu, Mint, Fedora... bilo koju pa probaj. Ako na njima radi, problem je do Windowsa 7.
Ako ni na linuxu ne radi, isključi modem iz struje na par sati, ili samo skloni LAN/USB kabl iz modema koji ide u komp (na par sati), pa probaj onda, možda treba duže vremena da bi modem "oslobodio" trenutno zapamćenu MAC adresu mrežnog adaptera računara.

Poslednja izmena:
pa ako ti radi na glavnom kompu, a nece na pomocnom, tesko da je do njih problem. Jel ikada radio net na tom pomocnom kompu? Jel si probao da povezes i preko mreznog kabla i usb-a?

Probaj kopiraj tj stavi istu mac adresu za mreznu kartu sa glavnog kompa na pomocni pa vidi kako ce proci, da li ce raditi na pomocnom

Hm... http://www.google.rs/search?sourcei...nection+doesn't+have+a+valid+IP+configuration a tu nema pomoći koliko sam na brzinu video, nego samo reinstal windowsa.
Za svaki slučaj probaj i live linux ili kako je neko gore naveo, probaj da kloniraš MAC adresu glavnog kompa na pomoćni.
U principu ne znam na koliko MAC adresa SBB ograničava modem. Ako je na jednu onda ni laptop ne bi trebao da radi bez da resetuješ modem ili isključiš iz struje na par sati. Ako je ograničenje na dve MAC adrese, onda je moguće da je zapamtio adresu glavnog kompa, i ako si pride i laptop uključio skoro na modem, moguće je da pomoćni komp vidi kao treću MAC, kojoj ne dozvoljava pristup netu.

Poslednja izmena:
Moze i krace, ides na status konekcije, properties, pa ono gore adapter gde pise ispod Configure, drugi tab advanced i u listi nadji network adress i obelezi value i prekucaj MAC adresu od kompa koji radi, bez crtica samo cepaj brojeve i slova

Ok, hvala, probaću to sutra sigurno, sada mi je već kasno da ponovo palim...

Bravo SpeedW950, baš si mi pomogao, nisam mogao da izdržim, probao sam odmah da utipkam tamo MAC adresu i odmah je proradio!!!

Super, samo je malo cudno, ne bi trebali da se vezu za karticu mreznog adaptera koliko znam, nisi ti uzeo net za jedan uredjaj, hoces da nakacis laptop, drugi komp itd... Ali dobro je da je proradilo :)

Moze i krace, ides na status konekcije, properties, pa ono gore adapter gde pise ispod Configure, drugi tab advanced i u listi nadji network adress i obelezi value i prekucaj MAC adresu od kompa koji radi, bez crtica samo cepaj brojeve i slova

Na desktop kompu sa XP imam SBB kabl net, a kad hoću na sestrin laptop sa Win7 onda nikako neće, pa čak i na drugarov laptop sa XP-om isto neće?!
Išao sam sad na mom kompu na sve ovo što si ispisao ali mi nikakve brojeve i slova ne prikazuje, samo prazno?!
Molio bih te za pomoć, poludeo sam više, nema šta nisam probao ali neće na net na laptopu nikako... :wall:

Restartuj modem kad zavrsis podesavanja. That will do the trick.

Ne razumem?! Ništa ja nisam podešavao još, samo tražio na desktop kompu tu MAC adresu ali je blanko polje.

Pa naravno da je prazno, jer nisi menjao. Idi na status konekcije na kompu i tu vidi fizicku adresu

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

Lose sam se izrazio, zapravo nema potrebe za podesavanjima. Svaki put restartuj modem kad menjas racunar koji se konektuje.

Vrh Dno