Šta je novo?

Pomoć pri kupovini prvog HiFi sistema

imperator313

Cenjen
Učlanjen(a)
22.09.2013
Poena
155
Поздрав,

да ли неко од искуснијих познавалаца HiFi-а може да ми помогне саветима при одабиру звучника и појачала.

Просторија је 17 квадрата. Буџет за звучнике и појачало ~1000€. Претпостављам да је за тај новац могуће направити добар систем са половним компонентама. Наравно, ако може, прошао бих и јефтиније.

Ја сам из Ивањице, те сам направио претрагу на КП у рејону око седамдесетак километара.

Да ли ови звучници вреде овај новац с обзиром на њихово физичко стање и квалитет генерално? Видим да је продавац са добрим оценама, делује да би могла биди поуздана куповина. Можете ми препоручити и друге варијанте... И наравно, са којим би појачалом/рисивером би то било компатибилно.

Ne bih da ti kvarim, ali baš nikad ne bih uzeo HiFI sistem iz 1979 godine. Tehnologija se menja za sve tako i za zvučnike i uvek je najbolje imati stvar nove proizvodnje, nego neku polovnjaču staru 42 godine. Jedino da si sakupljač antikviteta i da ćeš na tome da slušaš pesme iz 70s i 80s onda je dobra kupovina.

Obzirom na kolicinu novca kojim raspolazes ja bih na tvom mestu pogledao ove zvucnike. Posto Focal ume malo da bude svetliji u visokim tonovima onda je pozeljno neko manje svetlo pojacalo. Na primer (moje misljenje) neki Marantz. Od starijih mozes da potrazis PM 84, od novijih na primer PM 7005. To ti se uklapa u budzet.

Nazad
Vrh Dno