Šta je novo?

Pametni uređaji Pomoć pri izboru radijatora (panelni/norveški)

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi radijator za malu sobicu (pleonazam :LOL:) od 7,5 kvadrata. Prethodnih 9 godina, soba je zagrevana jednim uljanim radijatorom (nemam pojma koje su karakteristike...bačen je nakon prethodne zime jer je dotrajao). Sada želim da pređem na panelni radijator, pre svega zbog prostora. Rahmetli uljani radijator je radio posao eXtra i i mogao je da napravi saunu od sobe, a pri tom nije bio jak potrošač.

Prelazak na panelni je moranje pre svega zbog prostora, jer bi isti išao na zid (vožnja po sobi na točkovima nije više opcija kap što je to bilo pre 9 godina kada je kupljen uljani). Razumem se u iste ko "Marica u...."

Pitanje je šta uzeti, a da i u scenariu panelnog bude što manjih dimenzija, a da i dalje da rezultat kada je grejanje u pitanju. Prema specifikacijama, ispada da su i najekonomičnije opcije dovoljno (500w snage).
Ne tražim da bude jeftino. Nije mi bitno da li ima ekran, wifi ili ne. Bitno mi je samo da je što manjih dimenzija, da može na zid i da može lepo da ugreje (dvoje relativno male dece dele sobu).

Neka preporuka? Iskustvo?

Hvala unapred!

Pre nekih sada vec 10ak godina kupio sam majci koja je zivela u solidno izolovanoj kuci na selu za potrebu komfornijeg grejanja tri radijatora tzv. konvektora finskog proizvođača EN***. Jedan od 500W za kupatilo, jedan od 2KW za dnevni boravak i jedan od 1KW snage za kuhinju/trpezariju. Radijatori imaju elektronski termostat, u specifikacije pise osetljivosti 0.1C. Radijatori su se ispostavili kao pun pogodak. Potrosnja je bila prema ocekivanju, ucinak vrlo korektan, besumni su i prijatni. Imaju nogice sto je odlicno za mobilnost i nisam ih kacio na zid iako imaju tu mogucnost naravno. Radijatori i dalje neogresivo rade, garancija im je bila 5 godina inace. Nisu stedljivi kao inverterska klima, ali, za spavacu sobu i kupatilo su sjajni. 500W je ipak premalo za prostor od 7-8 kvm, i ja bih isao na 1KW snage, Jedino ako je prostor toliko dobro ususkan da je potrebno samo dogrevanje a ne grejanje, onda moze 750W ili nekim cudom samo 500W.

Većina novih norveških panel grejalica ima ograničenje temperature prednjeg panela (barnesikring) pa su pogodni za dečije sobe. Probaj da nađeš neki od tih.
Proizvođači: Adax, Glamox, Mill, Beha...
Svi su tanki, fini i sa elektronskim termostatima.

Prostorija ima samo jedan spoljni zid (manja strana). Ne bi trebalo da je problem da se ugreje, jer kao što rekoh - uljani radijator, ekonomske klase i minimalnog broja rebara je bio u stanju da sobu pretvori u saunu. Ostatak stana se greje inverter klimom ez ikakvih problema, a soba se dogreva (otvorena vrata od sobe donekle omogućavaju zagrevanje i ovog sobička od strane invertera, ali prosto nije to - to.
Gledam modele koje je @mitar1982 preporučio. Adax model od 800W, dimenzija 370mm*704mm verujem da bi mi završio posao. Glamox ekvivalent (600W) dimenzija 350mm*650mm je čak 6mm tanji iako vizelno ružnije izgleda.

Dva dodatna pitanja:

1. Dimplex - valja li čemu ovaj brend? 10god garancije ide, a čak je neznatno jeftiniji (odnosno za 20tak hiljada ide 1000W varijanta)
2. VORNER Keramički panelni radijator VIR9-0478 - valja li ovo čemu i šta je ovo? Snaga mu je slabija (550W), mada opet verujem dovoljna...dimenzije su idealne (doduše malo deblji), ali plaši me to što je osetno jeftiniji. Novac mi nije problem - te ga ne gledam zbog cene, ali po dimenzijama bi mi ovo bio prvi izbor...

Hvala!

Nazad
Vrh Dno