Šta je novo?

Pomoć oko tabele u Excelu

Bash1711

Cenjen
Učlanjen(a)
28.10.2011
Poena
160
Kao što sam naslov kaže, potrebna mi je pomoć iskusnijih korisnika oko tabele. Naime, problem je sledeći:

- potrebno mi je da pojedinačno po listu utvrdim koje je poglavlje najviše puta prekršeno,
- i zatim koja je tačka najviše puta prekršena u tom poglavlju, i koliko puta.

Filtriranjem bi odabrao list, funkcijom SUBTOTAL bih pronašao koje je poglavje najviše puta prekršeno, medjutim nemam odgovora kako da utvrdim tačku, a da pritom uzmem u obzir filter?

Tabela se sastoji od 10 kolona, stim da je glavni problem što je u nekim poglavljima prekršeno više tačaka, pa ćelija može da sadrži više vrednosti. (npr. 2,6,8 ). Ovo sam rešio tako što sam koristio kommbinaciju funkcija SEARCH i IFERROR tako da ako nadje broj vrednost je 1, ako ne 0, a kasnije samo sa COUNTIF prebrojim.

Medjutim sa filterima tako nije moguće.

Primer tabele ću okačiti u prilogu.

Poslednja izmena:
Bez primera teško da će te iko razumeti.

Kod ovakvih pitanja, obavezno primer.

Pozdrav,

Došlo je do neke greške, ali evo primera. Svaka sugestija bi mi puno značila.

Prilozi

• Book1.xls
    79.5 KB · Pregleda: 25
Ja iskreno uopšte ne razumem. Poglavlje su ti kolone, a tačke ćelije u redovima po tim kolonama? Šta znači da je prekršeno poglavlje, to su ovi brojevi u kolonama? Hoćeš da ih prebrojiš ili sumiraš?

Da, na primer potrebno mi je da utvrdim pojedinačno po listu koje je poglavlje najviše puta prekršeno, i zatim u tom poglavlju da nadjem koja je tačka najviše puta prekršena.

Na primer: Blic - poglavlje br.2 - tačka 7 se javlja 16 puta.

E sad, ja sam probao da rešim na sledeći način:
- ubacim filtere i odaberem list koji me interesuje,
- funkcijom SUBTOTAL pronadjem poglavlje ( kolonu ) sa najvećim brojem grešaka. Funkcija ima opciju da broji samo vidljive filtrirane ćelije,
- medjutim, kasnije pokušao sam sa funkcijom COUNTIF da prebrojim pojedinačno tačke, ali funkcija ne uzima u obzir filter. Znači zapeo sam na ovom koraku.

Pokušaću da prekopiram rezultate od prva dva koraka u novi list, napravim neku posebnu tabelicu, pa onda izračunam. Mislio sam da postoji neki način da funkcije COUNTIF i SEARCH uvažavaju filter.

Vrh Dno